Verfkleur kiezen: hoe pak je dat aan?

Een verfkleur kiezen is een lastige klus. Natuurlijk kunnen we je wat algemeen advies geven, maar verfkleuren kiezen voor je slaapkamer of woonkamer blijft toch een persoonlijke keuze. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en iedere kleur roept bij de één een ander gevoel op dan bij de ander. Het gaat er om dat jij je er prettig bij voelt als het gaat om de gekozen verfkleur. Wel zijn er van enkele kleuren bekend dat ze in combinatie met elkaar een mooi resultaat opleveren. Deze willen we graag met je delen. Hieronder vertellen we je meer over hoe je het beste een verfkleur kunt kiezen. Ook gaan we in op specifieke ruimtes, bijvoorbeeld een verfkleur kiezen als je de slaapkamer gaat schilderen.

Verfkleur kiezen en combinaties maken

Specifieke kleuren roepen een bepaalde associatie op. Bij rood denk je bijvoorbeeld aan passie, maar je kan deze kleur ook associëren met warmte. Zo heeft iedere kleur wel zijn eigen betekenis:

 • Oranje wordt gezien als een vrolijke en vriendelijke kleur. Deze kleur wordt vaak gekozen voor woonkamers en keukens;
 • Paars is een wat meer mysterieuze en spirituele kleur. Het wordt vaak gebruikt voor slaapkamers, maar er is ook een enkeling die een muur in de woonkamer paars verft;
 • Groen geeft een ruimte een kalme en natuurlijke uitstraling. Vooral in de slaapkamer wordt deze kleur vaak toegepast;
 • Wit is een pure kleur met een frisse uitstraling. Het mooie aan wit is dat je het kunt combineren met alle kleuren. Eigenlijk kun je deze kleur in elke ruimte toepassen;
 • Bruin kies je voor een aardsere en natuurlijkere look.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een ruimte in één kleur te schilderen. Maar het mooie aan kleuren is dat je ze kunt combineren met andere tinten. Zo kun je rood bijvoorbeeld goed combineren met oranje, paars, geel of bruin. Aan de hand van combinaties kun je een fraai accent leggen of de uitstraling veranderen. Via onze online winkel kun je altijd de kleuren laten mengen die je nodig hebt. We raden je hierbij aan om gebruik te maken van een papieren kleurwaaier. Hierin worden de kleuren namelijk op de meest natuurlijke manier weergegeven. Ook onze online kleurwijzer kan je helpen.

Verfkleuren kiezen: de slaapkamer schilderen in een specifieke kleur

Verfkleuren kiezen als je de slaapkamer gaat schilderen is een lastige klus. Het hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeuren. Zo kan het zijn dat je het liefst rustgevende kleuren in de slaapkamer wilt hebben. In dat geval is het een aanrader om te kiezen voor blauwtinten met een zachte kleurtoon. Hou je juist meer van een energieke uitstraling, dan kun je beter kiezen voor tinten zoals rood, oranje en geel. Kies je liever voor natuurlijke kleuren, dan zijn bruin, groen en beige de beste opties voor jou. Er zijn oneinidig veel mogelijkheden. Onze tip: doe inspiratie op door voorbeelden te bekijken van slaapkamer kleuren en muurverf kleuren

Verfkleur kiezen voor de woonkamer

Een woonkamer kun je diverse soorten uitstralingen geven aan de hand van de verfkleuren die je kiest. Zo kun je aan de hand van zachte witte en grijze kleuren je woonkamer een fijne sobere uitstraling geven. Een combinatie van donkere en lichte tinten kan een knus effect creëren. Heb je liever een wat meer moderne look, dan kunnen felle pasteltinten iets voor jou zijn. Ga je voor een vrolijke uitstraling, dan kun je kleuren zoals rood, oranje en geel met elkaar combineren.

Welk merk verfkleur kies ik?

Binnen ons assortiment ontdek je de beste merken van dit moment. Zo kun je bijvoorbeeld verfkleuren kiezen van Histor, maar het is ook een optie om verfkleuren te kiezen bij Sikkens. Deze beide merken zijn enorm geliefd bij onze klanten. Natuurlijk hebben we nog meer prachtige kleuren zoals de kleuren van Farrow & Ball, Painting the Past, Flexa en noem maar op. Voor deze klus adviseren we Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar of de Wijzonol Matlak - Terpentineverdunbaar. De mengexperts mengen jouw favoriete kleur inhet product passend bij je klus. Je klus en je kleur kunnen altijd samen. We staan dan ook garant voor kleur en kwaliteit. Shop je bij ons, dan profiteer je van de scherpste prijzen van dit moment. Ga direct binnen ons assortiment op zoek naar de verfkleur die je nodig hebt!

 1. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: