Wat kost professionele verf?

Voor je verfklus wil je het beste van het beste. Raar is het niet als je in dat geval op zoek gaat naar professionele verf. Met professionele verf bedoelen we muurverf van een professioneel niveau. Dit zijn de producten die de beroepsschilders ook zouden gebruiken. In de praktijk is dit vaak ook duurdere verf. De kosten van verf zijn nu eenmaal afhankelijk van de kwaliteit. Hieronder vertellen we je meer over de prijzen van muurverf en hoe de kosten van verf worden opgebouwd. Hoeveel kost verf en wat bepaalt de kwaliteit van verf? Na het lezen van dit blog weet je het.

Wat kost verf?

Hoe duur is verf? Het is een vraag die veel mensen stellen. Er zijn geen vaste kosten voor muurverf. Er is geen vaste 1 liter verf prijs, zoals dat wel geldt voor olieprijzen. Simpel gesteld heb je goedkope en dure verf. De prijs wordt bepaald door de componenten van de verf. Verf bestaat uit vier delen: pigment, bindmiddel, vulstof en hulpstof. Vooral de eerste twee componenten zijn van belang. Het pigment is de kleurstof van de verf. Hoe meer pigment een verf bevat, hoe beter de kleur tot zijn recht komt en hoe beter de dekking van de verf is.

Daarnaast is het bindmiddel van belang voor de kwaliteit van de verf. Bevat een product weinig bindmiddel, dan brokkelt het sneller af. Er is een grotere kans op strepen in het eindresultaat en je zult meerdere lagen aan moeten brengen. Bij producten met meer bindmiddel heb je dit probleem niet. Deze verfsoorten dekken uitstekend, alhoewel een goede voorbehandeling alsnog vereist is. Vaak is één verflaag voldoende. Bovendien krijg je tijdens het schilderen minder snel te maken met spatten. Hierdoor is het rendement van professionele verf vele malen hoger in vergelijking met goedkope alternatieven. Bijkomend voordeel is dat duurdere verfproducten beschikken over een betere schrobklasse. Dit houdt in dat je de verf schoon kunt maken zonder dat de verflaag gaat vervagen.

Welke professionele verf kies je?

Natuurlijk mag professionele verf niet ontbreken binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl. Goedkopere verf heeft een lager rendement en vaak neemt het schilderen meer tijd in beslag als je gebruik maakt van goedkope verf. In sommige gevallen moet je wel drie tot vier lagen aanbrengen. Doordat je bij professionele verf vaak maar één laag nodig hebt, scheelt deze verf je tijd en moeite. Vaak ben je uiteindelijk zelfs goedkoper uit, simpelweg omdat het rendement van professionele verf hoger is. De volgende producten zijn aanraders:

Professionele verf kopen bij Verfwinkel.nl

Professionele verf bestellen doe je via onze webshop. Onze webwinkel bevat de beste merken van dit moment, zoals Sigma, Sikkens en Wijzonol. Deze producten zijn dé keuze van professionele schilders. Hoeveel kost muurverf? Hoewel er geen vaste prijzen zijn, weet je één ding zeker: bij Verfwinkel.nl bestel je jouw verf voor de beste prijzen van dit moment. Onze prijzen kunnen tot maar liefst 60% goedkoper zijn in vergelijking met de concurrentie. Daarom bestel je jouw professionele verf bij ons.

 1. Aanbieding BE
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  142 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding BE
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  722 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: