De beste producten om hout op te vullen

Wat is een houtvuller?

Houtvuller is een product dat wordt gebruikt voor het maken van gladde oppervlaktereparaties, bijvoorbeeld wanneer je kleine gaatjes in je houten kozijnen hebt en deze wil egaliseren. Maar ook grote gaten in hout opvullen, scheuren dichten en hout plamuren zijn werkjes die je heel goed met een houtvulmiddel kunt aanpakken. Houtvuller is samengesteld uit een bindmiddel en een vulstof. Houtvuller voor professioneel gebruik wordt vaak gemaakt met stopverf. Dit type houtvulmiddel is gemakkelijker om mee te werken en biedt kleuropties die je kunt matchen voor gelijkmatige afwerkingsresultaten. Kleine en grote gaten in hout opvullen kun je met verschillende typen houtvuller. Denk maar aan een vulmiddel op waterbasis die eenvoudig kan worden verdund door meer water toe te voegen, en houtvuller op basis van oplosmiddelen, die een dikkere consistentie heeft en meestal wordt gebruikt voor taken waarvoor een dikkere laag nodig is, zoals het dichten en egaliseren van gaten of scheuren, maar ook kneedbaar hout en vloeibaar hout, een houtvuller voor buiten en binnen en 2 componenten plamuur hout. Ongeacht het type, met houtvuller kun je op een heel nette manier hout opvullen en repareren. 

Wanneer gebruik je houtvuller?

Houtvuller kent verschillende toepassingen. Hout opvullen met een houtvuller is uitermate geschikt in de volgende situaties: 

- Grote gaten in hout opvullen. Het gebruik van een houtvulmiddel is erg handig om grote gaten voor verschillende houtproducten die vatbaar zijn voor scheuren, zoals houten vloeren en meubels. Hout opvullen met een dikkere houtvuller is ideaal wanneer je houproducten scheuren en gaten vertonen. Het binnen oppervlak van de scheur of het gat moet goed worden voorbereid, voordat je de houtvuller erin kunt duwen. Gebruik schuurpapier om de binnenkant zo veel mogelijk glad te strijken en zorg ervoor dat je al het stof verwijdert, bijvoorbeeld met een stofzuiger. Zodra de binnenkant is gladgemaakt, gebruik je gewoon een plamuurmes om de houtvuller in het gat te drukken en de bovenkant te egaliseren. Als het is opgedroogd, schuur je de bovenkant totdat het op hetzelfde niveau als het houtoppervlak is. Na het gladschuren kun je het oppervlak ook schilderen, maar zorg er wel voor dat deze eerst helemaal droog is. 

- Houtnerf gladmaken met houtplamuur. De meeste mensen brengen een vulmiddel aan voordat ze voor de eerste keer een houten oppervlak beitsen of beschilderen. Groter hout met poriën, zoals eikenhout, neemt verf op als een spons en een dunne laag houtvuller geeft een glad, bijna glasachtig oppervlak dat minder verf opzuigt. Gebruik een groter plamuurmes of een troffel om de laag plamuur voor hout aan te brengen, want bij een groter werkoppervlak kun je met grotere gereedschap een dunnere laag aanbrengen. Als het helemaal is opgedroogd, kun je het oppervlak schuren om het glad te maken voordat je de laag verf of beits aanbrengt. Op deze manier wordt hout plamuren een fluitje van een cent. 

- Schroefgaten opvullen met houtplamuur en 2 componenten plamuur hout. Wil je schroefgaten opvullen, bijvoorbeeld wanneer je schroeven uit hout hebt gedraaid en het gebied rondom de schroefkop wil egaliseren, dan komt een houtvuller zeker van pas. Schroefgaten opvullen kan bijvoorbeeld met een polyester-houtplamuur, maar ook met een houtrotvuller (beide 2 componenten plamuur hout). Een goede keuze is de ijzersterke en gemakkelijk verwerkbare Alabastine Houtrotvuller, ideaal om rotte plekken in hout te vullen, zeker in combinatie met houtrotstopper. Na behandeling is het vulmiddel perfect schuurbaar en leent zich prima voor spijkeren en schroeven. De meest gebruikte houtplamuur is overigens lakplamuur, een plamuur voor hout die vooral tussen twee verflagen in wordt gebruikt en uitermate geschikt is om kleine oneffenheden te plamuren. 

Ons assortiment 

Gaten, scheuren, naden, kieren en beschadigingen in hout, gipsplaten of in de muur. Waar ze ook zijn, je bent ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Verfwinkel.nl heeft diverse soorten Alabastine houtvuller, waarmee je hout kan plamuren en al deze ontsieringen binnen de kortste tijd kunt verhelpen. Zoek je plamuur voor vloeibaar hout, overweeg dan Alabastine Kneedbaar Hout. Dit is een vulling voor vloeibaar hout waarmee je kleine scheurtjes en gaatjes in hout repareert. Alabastine Kneedbaar Hout bevat geen oplosmiddelen en is een uitstekende houtvuller voor buiten en binnen. Een houtvuller van supersterke kwaliteit is de Alabastine Supersterke Houtvuller 2-K – Epoxy. Deze supersterke Alabastine houtvuller is een ideale houtvuller voor buiten en kan oneffenheden tot 1 cm diep wegwerken. Deze Alabastine houtvuller kan worden gebruikt voor zowel geschilderd als niet geschilderd hout. 

Wij hebben in ons assortiment Nederlandse kwaliteit houtvullers en originele kleurpasta's tegen scherpe prijzen. Wij hanteren een vandaag-betaald-zelfde-dag-levering, hebben zowel dag- als avondlevering en bieden u graag verftechnisch advies. De Verfwinkel.nl beschikt uitsluitend over topkwaliteit plamuur voor hout en beton, verkoopt 100% originele verf en staat garant voor het grootste aanbod van Nederland.