10% extra korting op de Muurverf, Binnenverf, Buitenverf en Beits Top 10 met code: TOP-10 (bij besteding vanaf €150,-)

10% EXTRA korting op de Buitenverf, Binnenverf en Muurverf top 10 met code: TOP-10 (geldig bij besteding vanaf €150,-)

Wat is MDF?

Hoewel het klinkt als een afkorting is MDF geen merknaam, maar een soortnaam. Bij deze soort zijn de houtvezels gedroogd en met elkaar verbonden door middel van harsen. De vezels worden sterker geperst tot een plaat en krijgen hierdoor een hogere dichtheid. Het voordeel hiervan is dat het niet kan versplinteren en enorm slijtvast is. Wel is het zo dat MDF onder de binnenschilderwerk categorie gerekend wordt omdat deze niet goed tegen regen kan. MDF schilder je, door de snelle vochtopname, dan ook op een andere manier dan andere soorten hout. Op deze pagina leggen we je uit hoe je het beste MDF kunt verven.

Wat is MDF grondverf?

MDF grondverf is een type grondverf die speciaal ontwikkeld is om toe te passen op dit populaire type materiaal die vaak gebruikt wordt als vervanger van hout. MDF grondverf wordt aangebracht op MDF om de zuigende werking op te heffen. Op deze manier kun je na deze laag MDF grondverf alsnog op MDF aan de slag met bijvoorbeeld lagen Acrylverf. 

Hoe gebruik je MDF grondverf?

Laat de grondverf altijd eerst goed op kamertemperatuur komen alvorens je begint met verven. Roer met een stok de verf goed door en zorg dat je MDF materiaal van vuil, stof en aanslag. MDF heeft bij levering vaak een vettig laagje die makkelijk met verfreiniger of MDF-doekjes kan worden verwijderd. Wanneer je de MDF grondverf aanbrengt is het belangrijk dat je goed let op de kopse (zaag)kanten. Deze hebben extra behandeling nodig. Het geeft het beste resultaat om een enkel volle kwastlaag of rollaag aan te brengen op een temperatuur van 10 tot 25 graden. MDF grondverf is vaak al stofdroog na een half uur. Na twee uur is de grondverf alweer kleefvrij en na 16 uur is je MDF plank klaar om geschuurd te worden. Na 5 uur is de MDF grondverf alweer overschilderbaar zonder te schuren.

Nog vragen?

Wij hebben gekozen voor A-merken met een hoge kwaliteit en bieden het grootste aanbod van Nederland. Je wilt immers waar voor je geld, en bovendien wil je bij jouw klus het beste resultaat. Onze producten zijn uit voorraad leverbaar, dus dat betekent: vandaag besteld is morgen in huis. Als je echter haast hebt, kun je de grondverf zelfs dezelfde dag laten bezorgen! Heb je meer vragen over MDF en MDF grondverf, dan kun je die natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice. Onze medewerkers weten precies wat jij nodig hebt om iedere verfklus te kunnen klaren.