Tot 10% extra kassakorting op alles!
v.a. €50 = 5% | v.a. €100 = 7,5% | v.a. €150 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €50 = 5% | v.a. €100 = 7,5% | v.a. €150 = 10%

Owachem - Owatrol

Van hoog naar laag sorteren
 1. Owachem Rustol Owatrol Olie
  Owachem Rustol Owatrol Olie
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Owachem Owatrol Floetrol
  Owachem Owatrol Floetrol
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  33 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Owachem Owatrol Oxid Vernis Mat - Metaalvernis
  Owachem Owatrol Oxid Vernis Mat - Metaalvernis
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Owachem Owatrol Net-Trol
  Owachem Owatrol Net-Trol
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Owachem Owatrol Deks Olje D.1 Olie
  Owachem Owatrol Deks Olje D.1 Olie
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Owachem Owatrol Textrol
  Owachem Owatrol Textrol
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 7. Owachem Owatrol Deks Olje D.2
  Owachem Owatrol Deks Olje D.2
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 8. Owachem Owatrol Floor Vernis
  Owachem Owatrol Floor Vernis
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 9. Owatrol Aussie-trol celactivator - 500 ml
  Owatrol Aussie-trol celactivator - 500 ml
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Owatrol Owachem

Wat is Owatrol?

Owatrol is een olieproduct dat roest kan vastzetten op stalen ondergronden. Hoe verroest het oppervlakte ook lijkt te zijn, met dit middel stopt het roesten en kan het eventueel weer worden overgeschilderd. Doordat het een olieproduct is, dringt het veel verder in dan andere anti-roest middelen. Dit zorgt ervoor dat al het roest geïmpregneerd en vastgezet wordt in de ondergrond tot een harde laag. Wil je roest voorkomen? Dan kun je het staal en andere (non-)ferro materialen roestwerend maken. Welke producten gebruik je op staal? Staal kan snel roesten als het niet op een goede manier wordt voorbewerkt. Laat je staal onbehandeld en het komt in aanraking met vocht, dan zal het gaan oxideren en zal er roestvorming optreden. Daarom is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt voorbewerkt. Om een goede hechting te krijgen kun je een primer gebruiken, die zorgt voor een roestwerend effect. Zo voorkom je oxidatie en blijft het staal in goede conditie. Door Owatrol toe te voegen aan je verf of primer, zorg je ervoor dat de verf ook direct roestwerende eigenschappen krijgt. Zo kun je ook de verf die je ook voor je houtwerk gebruikt roestwerend maken. Wanneer je verf roestwerend wil maken, kun je 5-10% van de olie aan de (terpentinebasis!) verf toevoegen.

Owatrol, ook voor hout

Het middel hecht dus op vrijwel alle ondergronden. Dat maakt de olie ook zo functioneel. Zo kun je er ook hout mee impregneren. Het dringt er diep in en maakt het hout waterafstotend. Het is dus ideaal om (bijvoorbeeld) je steigerhouten tuinmeubelen te beschermen tegen regen en vocht. Er is nog een andere uiterst handige toepassing. Een klein beetje olie (maximaal 5%) toevoegen aan je gewone houtverf, zorgt voor een hele mooie vloeiing van de verf. Het vertraagt iets de droging en zorgt voor meer 'open tijd' van de verf. Je zal zien dat de verf nog mooier vloeit en een mooi glad eindresultaat geeft. Dit kan overigens alleen bij terpentinebasis verven en niet bij watergedragen verf. Hiervoor is een ander middel te koop, namelijk Floetrol, dat we hieronder nog verder bespreken.

Bereik de lastige plekken met Owatrol in spuitbus

Soms is het lastig om met de kwast in alle hoekjes te komen. Dat is bij roestvorming natuurlijk nog meer van belang, om ook alles goed te kunnen raken. Het middel moet zich goed indringen. Ook in de moeilijk te bereiken stukken, zoals de (scherpe) hoeken of op plaatsen waar je met de kwast moeilijk bij kunt. Het middel is te koop in een handige spuitbus, waardoor je die lastige plaatsen wél goed kunt bereiken.

Wanneer gebruik je Floetrol?

Floetrol is een andere handige toevoeging voor verf van dezelfde fabrikant. Floetrol is speciaal voor waterbasis (acryl) verf en zorgt voor een gladder eindresultaat. Het vertraagt de snelle droogtijd van waterbasis verf, waardoor je veel minder last hebt van strepen of de typische 'sinaasappelhuid' die je wel eens na het rollen in de verf blijft zien. Zeker wanneer je waterbasis verf tijdens warm weer gebruikt, kun je last hebben van die snelle droging. Floetrol voorkomt die problemen en geeft je meer tijd de verf te kunnen verwerken. Floetrol is ook een heel goede toevoeging wanneer je waterbasis verf wilt verspuiten. Het vermindert de ophoping van verf in je spuitmond, waardoor je een veel constantere en nauwkeuriger spuitpatroon krijgt. De spuitnevel is minder en je hebt tot wel 20% minder druk nodig om de verf te verspuiten. Daarnaast is het ook veel beter voor de nozzles van je spuitapparatuur. Het smeert de nozzles en dat voorkomt slijtage.

Grootste aanbod van Nederland

Al deze producten zijn te koop bij verfkopen.be. We leveren deze 100% originele verf tegen scherpe prijzen. Mocht je onze verf snel moeten ontvangen, hebben we ook mogelijkheden voor een dezelfde dag levering en zelfs avondlevering. Wil je meer weten over ons assortiment? We geven graag verftechnisch advies!