• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Rambo Werkblad Olie Transparant Mat

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Rambo Werkblad Olie Transparant Mat productinformatie

  • Accentueert de houtnerf
  • Beschermt het hout
  • Matte natuurlijke uitstraling
  • Trekt goed in
  • Voor binnen

Rambo Werkblad Olie Transparant Mat bestand(en) downloaden

Rambo Werkblad Olie Transparant Mat omschrijving

Rambo Werkblad Olie verzorgt en beschermt houten werkbladen; trekt diep in het hout en beschermt tegen vocht en vuil. Accentueert de houtnerftekening en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout.


Extra informatie over Rambo Werkblad Olie Transparant Mat Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.


Rambo Werkblad Olie Transparant Mat bestellen bij Verfwinkel.nl. Rambo Werkblad Olie Transparant Mat bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop.
Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar klantenservice@verfwinkel.nl

Basis Terpentine Basis / Alkyd
Ondergrond Hout
Soort Olie
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 28 m2 per Liter
Merk Rambo
Levertijd 1-3 Werkdagen

Rambo Werkblad Olie Transparant Mat specificaties

Luchtdrogende onderhoudsolie op basis van natuurlijke oliën. Verzorgt en beschermt houten werkbladen binnen.


Voornaamste kenmerken
• Matte natuurlijke uitstraling
• Beschermt het hout
• Trekt goed in
• Gemakkelijk aan te brengen
• Accentueert de houtnerf
• Extra hoge kwaliteit 
•Kleurloos
•Mat


De houtsoort en het aantal aangebrachte lagen beïnvloeden de kleur en glans. Wij adviseren daarom om ter beoordeling van het resultaat een test uit te voeren en een proefvlak op te zetten. 


Nieuw werk:
 Ontdoen van ongerechtigheden. Vuil en aanslag verwijderen. Reinigen met Rambo Ontvetter. Licht schuren in de richting van de houtnerf.
Schuurstof zorgvuldig verwijderen. Beschadigingen repareren met een geschikt hout reparatiemiddel.
Rambo Olie Werkblad Transparant overvloedig aanbrengen met een borstel in de richting van de houtnerf. 10 tot 30 minuten laten inwerken zodat de olie in het hout kan dringen. Veeg de overbodige olie af met een lap. Uitwrijven totdat de ondergrond niet meer kleeft. Regelmatig nabehandelen zodat het hout verzadigd blijft.
Herhaal deze werkwijze zeker 2 keer bij nieuw hout.


Onderhoud oude verflagen in goede staat:
Gave, goed hechtende verflagen reinigen met Rambo Ontvetter. Licht schuren in de richting van de houtnerf met Scoch Brite schuumatjes.
Afwerken Rambo Werkblad Olie Transparant overvloedig aanbrengen met een borstel in de richting van de houtnerf. 10 tot 30 minuten laten inwerken zodat de olie in het hout kan dringen. Veeg de overbodige olie af met een lap. Uitwrijven totdat de ondergrond niet meer kleeft. Regelmatig nabehandelen zodat het hout verzadigd blijft. Herhaal deze werkwijze indien nodig.


Onderhoud oude verflagen in slechte staat:
Ontdoen van ongerechtigheden. Vuil en aanslag verwijderen. Reinigen met Rambo Ontvetter. Zorgvuldig schuren in de richting van de houtnerf tot er een kaal oppervlak ontstaat. Schuurstof zorgvuldig verwijderen.Beschadigingen repareren met een geschikt hout reparatiemiddel.
Afwerken Rambo Werkblad Olie Transparant overvloedig aanbrengen met een borstel in de richting van de houtnerf. 10 tot 30 minuten laten inwerken zodat de olie in het hout kan dringen. Veeg de overbodige olie af met een lap. Uitwrijven totdat de ondergrond niet meer kleeft. Regelmatig nabehandelen zodat het hout verzadigd blijft. Herhaal deze werkwijze zeker 2 keer bij nieuw hout.


Belangrijke aanwijzing:
Nooit op natte ondergronden werken. Er bestaat broei- en brandgevaar bij absorptie in poreuze materialen zoals doeken, lappen en kleding. Gebruikte materialen met water overgieten om dit te voorkomen.
Onderhoud zal tijdig uitgevoerd moeten worden, om glans en uiterlijk verschil zo minimaal mogelijk te houden. Wanneer de oude laag volledig is doorgesleten, dan kan dit zichtbaar blijven. Advies: 2x per jaar behandelen en indien nodig ook tussentijds plaatselijk.


VERWERKING:
Gebruik een platte brede kwast en oude doek. Voor gebruik Goed roeren. Op (kamer)temperatuur laten komen. Verwerken bij een temperatuur tussen 10°C en 25°C.
Na gebruik verpakking goed sluiten om indroging te voorkomen. Rechtop wegzetten en vorstvrij bewaren.Praktisch rendement:
Afhankelijk van de structuur, zuiging van de ondergrond, de laagdikte, het gebruikte gereedschap en van de omstandigheden bij het aanbrengen.
Theoretisch rendement:
Ca. 28 m2/l op een strakke en vlakke, niet zuigende ondergrond. 
Stofdroog Na ca. 8 uur. Overschilderbaar Na ca. 24 uur. Volledig verhard Optimale eigenschappen na ca. 1 week bij 20°C.
De droogtijd is mede afhankelijk van de dikte van de aangebrachte laag.
REINIGING:
Morsvlekken en spatten niet laten opdrogen, maar meteen wegnemen met een doekje met terpentine. Gereedschap met terpentine schoonmaken of kwasten tijdelijk bewaren in water of folie. Droge verflaag Na ca. 1 week drogen met neutraal, niet schurend huishoudelijk reinigingsmiddel


In ongeopende goed afgesloten verpakking, droog bewaard, bij een temperatuur van 10°C tot 25°C, zijn de producteigenschappen ca. 2 jaar gegarandeerd. Halflege bussen overgieten in een kleinere bus of blik, helpt velvorming en indrogen voorkomen. Verpakking 0.5 liter.


PPG Coatings Nederland B.V., Postbus 42, 1420 AA Uithoorn. Technisch Centrum, telefoon (0297) 54 12 34, fax (0297) 54 03 66, e-mail Info@rambo.nl, www.rambo.nl. De gegevens in dit blad zijn correct op de dag van uitgifte. Wij behouden ons het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen aan te brengen. Aansprakelijkheid op grond van gegevens van dit blad wordt uitgesloten. Rambo is een merk van PPG. Veiligheidsgegevens en afvalbehandeling Voor specifieke gegevens over veiligheid, welke van toepassing zijn op de verwerkingsfase van dit product, en informatie over de behandeling van verfrestanten en afval, verwijzen wij u naar de verpakking van dit product.

Top