• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating Set Ral 7001 - Acryl

 

Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating Set Ral 7001 - Acryl productinformatie

  • 2-Componenten
  • Best mogelijke bescherming tegen autobanden
  • Chemicalienvast

Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating Set Ral 7001 - Acryl bestand(en) downloaden

Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating Set Ral 7001 - Acryl omschrijving

EpoxyShield Garagevloercoating is een licht grijze, 2-componenten watergedragen garagevloercoating voor 25m².
Rust-Oleum Garagevloercoating is duurzaam en bestand tegen autobanden.

De set bestaat uit een 2-componenten epoxycoating,een schoonmaakmiddel, decoratieve chips, een roerhoutje en een DVD met instructiefilm.
Kwasten en/of rollers zijn NIET inbegrepen!

Extra informatie over Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating bestellen bij Verfwinkel.nl
Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Vloeren
Toepassing Voor binnen
Rendement totaal: 25 m²
Merk Rustoleum
Levertijd 4-8 Werkdagen

Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating Set Ral 7001 - Acryl specificaties

Na het aanbrengen van de Garagevloercoating is uw garagevloer bestand tegen benzine, olie, pekel en autobanden. Rust-Oleum Garagevloercoating is verkrijgbaar in lichtgrijs.

2-komponenten epoxy op waterbasis
Complete DHZ-kit incl. instructies en DVD
Geen primer nodig
Bestandig tegen benzine, olie, zout en autobanden
Gemakkelijk schoon te houden
Een kit is goed voor 25 m²

OMSCHRIJVING
EpoxyShield® is een gebruiksvriendelijke watergebaseerde epoxy garagevloercoating met een uitstekende hechting. De coating is goed bestand tegen slijtage door als gevolg van voetverkeer, voertuigen, chemicaliën en water. De kit bestaat uit een 2-componenten epoxycoating,een schoonmaakmiddel, decoratieve chips, een roerhoutje en een DVD met instructiefilm.

AANBEVOLEN TOEPASSING
Epoxyshield® kan aangebracht worden op betonnen vloeren die volledig schoon en droog zijn. Het wordt niet aanbevolen om de coating aan te brengen op glad en volledig gesloten beton of beton dat nog een curing compound bevat. Beide ondergronden verhinderen een goede hechting zal verhinderen. EpoxyShield® kan ook aangebracht worden op oude, goed hechtende coatings.

TECHNISCHE GEGEVENS
Uiterlijk: Half Glanzend
Kleur: Licht grijs
Massa: Basis materiaal: 1.32 kg/ltr
Verharder: 1.13 kg/ltr
Gemengd: 1.27 kg/ltr
Vaste stof gehalte: Basis materiaal: 54.5% op volume
Verharder: 91.0% op volume
Gemengd: 52.5% op volume
VOC-gehalte: 53 g/l max.
Gebruiksklaar mengsel: 53 g/l max.
Categorie: A/j
EU grenswaarde: 140 g/l (2007) / 140 g/l (2010)

Droogtijden bij 20°C/50% R.V.
Kleefvrij: 16 uur (geschikt voor licht voetverkeer)
Hanteerbaar: 48 uur (geschikt voor normaal voetverkeer en zware voorwerpen)
Overschilderbaar: 7 dagen (geschikt voor voertuigen)

Inductie- en verwerkingstijd
Na mengen van part A en B moet het mengsel blijven staan.

Start met kwasten:
15-20°C: Na 30 minuten
21-25°C: Na 10 minuten
26-30°C: Direct

Start met rollen:
15-20°C: Na 45 minuten
21-25°C: Na 15 minuten
26-30°C: Na 5-15 minuten

Totale verwerkingstijd:
15-20°C: 2 uur
21-25°C: 1½ uur
26-30°C: 1 uur

Opmerking: Omdat de verwerkingstijd maximaal 1-2 uur bedraagt (afhankelijk van de temperatuur) kan de coating het best met 2 personen worden aangebracht. De ene persoon start dan met het aanbrengen van de coating langs de randen terwijl de andere de coating met een roller aanbrengt op de rest van de vloer.

Rendement Theoretisch: Elke kit EpoxyShield® bevat voldoende product om een gladde, opgeruwde en gereinigde betonnen vloer van 25 m² te behandelen (genoeg voor een standaard garage voor 1 auto). Ingeval van erg ruw of poreus beton kan het verbruik hoger zijn; ca. 10 - 20 m² per kit.

ONDERGROND VOORBEHANDELING
Verwijder alle vet of olie op de vloer. Gebruik een borstel en reinigingsmiddel/ontvetter of maak gebruik van een oplosmiddel. Goed schrobben en overtollige reiniger opvegen met doeken en/of papieren handdoeken om verspreiding van vuil te voorkomen. Krachtig naspoelen met water. Herhaal zonodig totdat de vloer schoon is. Meng daarna de geconcentreerde reiniger met 7,5 liter water. Meng totdat de reiniger is opgelost (de reiniger bevat citroenzuur). De vloer vooraf nat maken met een tuinslang. Plassen water verwijderen met een trekker. De oplossing van geconcentreerde reiniger gelijkmatig over een sectie vloer van 3x3 meter verdelen. Gebruik hiervoor een gieter. Daarna krachtig schrobben zodat vuil en stof los komt. Tijdens het schrobben de hele sectie nathouden totdat alles is geschrobd. Altijd een hele sectie krachtig naspoelen met water alvorens met een nieuwe sectie te starten. Voor het beste resultaat gebruikt u een rubberen trekker om water en vuil te verwijderen. Als alle secties gedaan zijn, de hele garagevloer naspoelen en met een trekker het spoelwater met vuil en verontreiniging verwijderen. Een nat / droog stofzuiger kan ook worden gebruikt om overtollig water vuil en verontreinigingen te verwijderen. Let op dat er geen plassen water achterblijven. De geconcentreerde reiniger zal uw oprit niet verkleuren en gras en planten niet beschadigen als u voldoende heeft nagespoeld met schoon water. Laat de vloer in zijn geheel drogen. Strijk daarna met de handen over de schone droge vloer. Als stof of poeder op uw handen achterblijft, herhaal dan het schrobben en spoelen totdat de vloer schoon is.

INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK
Meng de chips vooraf niet met EpoxyShield®. Giet de inhoud van Part A in het blik Part B en roer tenminste 3 minuten goed door. Laat het mengsel vervolgens staan (zie tabel) voordat u met de applicatie van start gaat (inductietijd). Laat het blik niet het in het felle zonlicht staan. Voor het aanbrengen eerst opnieuw weer goed oproeren. Het product moet binnen 1 tot 2 uur (zie tabel) na het mixen worden gebruikt (pot life). Deze tijd neemt af bij hogere temperaturen (zie tabel). 

VERDUNNING EN APPLICATIE
Na de inductietijd, kan de coating aangebracht worden. Gebruik hiervoor een verfroller met een breedte van ca. 20 cm en een verlengstok. Breng de coating gelijkmatig aan in delen van circa 1,5 x 1,5 meter zodat de gekleurde verf chips (flakes) gemakkelijk ingestrooid kunnen worden op een zojuist gecoat deel. Strooi de chips op het natte oppervlak (deze stap kan, indien gewenst, worden overgeslagen als u geen chips in de coating wilt aanbrengen. Dit zal de prestaties van de coating overigens niet beïnvloeden). Daarna onmiddellijk doorgaan met het coaten van de van het volgende gedeelte (de coating kan over de vers gestrooide chips aan de rand van het voorgaande gedeelte worden aangebracht; het is wel aan te bevelen om het project in zijn geheel in één keer af te maken om kleur- en aanzetverschillen te voorkomen). Slechts 1 laag coating is nodig.

REINIGEN
Alle gereedschappen na het coaten afwassen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Ongebruikt coatingmateriaal uit laten harden in het blik en afvoeren naar een verzamelpunt voor klein chemisch afval. 

APPLICATIE CONDITIES
Temperatuur van lucht, ondergrond en coatingmateriaal tussen 15 en 35°C en relatieve luchtvochtigheid onder 80%. Omdat een betonnen vloer niet snel opwarmt, dient de temperatuur ook op de dag vóór de applicatie rond 16°C te zijn geweest. De minimale vloertemperatuur om de coating aan te brengen is 13°C. Indien de coating in de middag wordt aangebracht zorgt dit voor een optimale droging.

OPMERKINGEN
Het wordt niet aanbevolen om Epoxyshield aan te brengen op egalisatie-mortels zoals Egaline en anhydriet vloeren.

VEILIGHEID
Vermijd contact met huid en ogen. In geval van huidcontact, afwassen met water en zeep en goed naspoelen. Eerste hulp in geval van oogcontact, de ogen 15 minuten spelen met lauw/koud leidingwater. Indien ingeslikt, niet laten braken. Drink 1 a 2 glazen water of melk. Zoek direct medische hulp. Raadpleeg voor nadere informatie het betreffende productveiligheidsblad en de informatie op de verpakking.

OPSLAGSTABILITEIT
5 jaar vanaf productiedatum in ongeopende, originele verpakking, indien opgeslagen in droge, goed geventileerde ruimten, niet in de volle zon, bij temperatuur tussen 5° en 35°C.


Top