• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sikkens Cetol Novatech Zijdeglans - Alkyd

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sikkens Cetol Novatech Zijdeglans - Alkyd productinformatie

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Houtstructuur blijft zichtbaar
  • Optimaal inkleurend
  • Professionele schilderskwaliteit
  • Terpentine basis
  • Vochtregulerend
  • Voor buiten

Sikkens Cetol Novatech Zijdeglans - Alkyd bestand(en) downloaden

Sikkens Cetol Novatech Zijdeglans - Alkyd omschrijving

Sikkens Cetol Novatech is een transparante, zijdeglanzende High-Solid verf, geschikt voor het beschermen van zachthout zoals grenen of vuren en toegepast voor bijvoorbeeld schuttingen en tuinhuisjes. Sikkens Cetol Novatech kan ook worden gebruikt als ondergrond voor bijvoorbeeld Sikkens Cetol TGX Gloss of Sikkens Cetol TGL Satin Plus. De houtstructuur blijft zichtbaar door de hoge mate van transparantie.


LET OP: Kleuren van de kleurenkaart zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid.  Dit heeft te maken met de beeldscherminstellingen maar is ook afhankelijk van het type houtsoort.  De kleuren van Sikkens Cetol BL Decor kun je alleen kiezen uit de Sikkens Cetolwaaiers of zijn te mengen in de bekende houtkleuren.

Extra informatie over Sikkens Cetol Novatech
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sikkens Cetol Novatech bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Cetol Novatech bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Terpentine Basis / Alkyd
Ondergrond Hout
Soort Transparante Beits
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor buiten
Rendement 14-16 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd 1 Werkdag

Sikkens Cetol Novatech Zijdeglans - Alkyd specificaties

Transparante, zijdeglanzende, high solid houtafwerking voor buiten op basis van een nieuwe generatie alkydharsen.

Belangrijkste eigenschappen
Hoog vaste stofgehalte
Optimaal inkleurend
Houtbeschermend
Vochtregulerend
Gemakkelijk te verwerken
In hoge mate transparant, waardoor de houtstructuur goed zichtbaar blijft.

Toepassing
Het verfraaien en beschermen van houtrijke constructies, zoals bijvoorbeeld gevelbeschietingen, puivullingen, houtskeletbouw, e.d. Door zijn eigenschappen is Cetol Novatech bijzonder geschikt voor toepassing op naaldhout.

Verwerkingscondities
Omgevingstemperatuur: 5-35°C. Beneden 10°C treedt drogingsvertraging op.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.
Verwerkingsmethode: Met de kwast
Kwast: Bij voorkeur Meesterhand Premium kwast (synthetisch).
Type verdunning: Cetol Novatech is gebruiksklaar en mag niet worden verdund. Voor gebruik goed roeren.
Reiniging gereedschap: Kwasten en gereedschap reinigen met terpentine.
Geadviseerde laagdikte per laag: Droog: ca. 20 micrometer. Nat: ca. 30 micrometer. De totale droge laagdikte van een Cetol Novatech-systeem, dient ca. 20 micrometer te zijn.
Theoretisch rendement: 16-20 m2/l. Het praktisch rendement is afhankelijk van de applicatiemethode, de kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object.

Eigenschappen
Glansgraad: Zijdeglans, 30-40 GU/60° (ISO 2813).
Afleveringsviscositeit: 130-160 m.Pa s/23°C.
Dichtheid: Ca. 0,96 kg/dm3.
Vaste stofgehalte: Ca. 68 gew.% = ca. 62 vol.%.
Vluchtige organische stoffen (VOS): 360 g/l

Droging bij 20°C/ 65% RV
Stofdroog na: 3-5 uur
Overschilderbaar na: ca. 16 uur met een volgende laag Cetol Novatech, met Cetol TGL plus, Cetol TGL Satin of Cetol TGX gloss.
Overschilderbaarheid: Cetol Novatech is goed overschilderbaar met zichzelf, Cetol TGL plus, Cetol TGL Satin of Cetol TGX gloss.
Buitenduurzaamheid: Transparante houtkleuren: in een 2 lagen systeem 3-4 jaar. De transparante niet-houtkleuren zijn minder duurzaam dan de houtkleuren. De duurzaamheid wordt in belangrijke mate bepaald door de houtsoort, de kwaliteit van de houtconstructie, de beglazing, het binnenschilderwerk, de wijze van aanbrengen van het product, de ligging van het object e.d.

Verdere informatie
Verpakking: 1 Liter en 2,5 Liter.
Houdbaarheid: In onaangebroken verpakking minimaal 24 maanden. Vorstvrij bewaren.
Kleurassortiment: 11 transparante houtkleuren en 27 niet-houtkleuren.

Kwaliteit van hout
- Van hout vervaardigde buitenkozijnen, ramen en buitendeuren dienen te voldoen aan de laatst uitgegeven KVT en de eisen zoals gesteld in de bijbehorende beoordelingsrichtlijnen (o.a. BRL 0801 "Houten gevelelementen").
- Het verduurzamen van geveltimmerwerk moet worden uitgevoerd conform BRL 2901 of BRL 2903. Nieuw houtwerk (o.a. gevelbeschietingen) Gronden met Cetol Novatech in de gewenste kleur. Waar nodig stoppen met op kleur gemaakte stopverf. Afwerken met Cetol Novatech. Voor het verkrijgen van een goed resultaat is het noodzakelijk de lagen zo spoedig mogelijk na elkaar aan te brengen. De periode tussen het aanbrengen van de lagen mag niet langer zijn dan één maand. Het verdere onderhoud van gevelbeschietingen uitvoeren met Cetol Novatech.
- Onderhoud, maatvast werk: Om de ca. 2 jaar, afhankelijk van de toestand van het werk, het behandelde houtwerk goed reinigen en schuren. Eventuele gebreken herstellen en het gehele werk overstrijken met Cetol Novatech, Cetol TGL Plus, Cetol TGL Satin of Cetol TGX gloss . Aankleuren met Cetol Novatech Cetol Novatech is bijzonder geschikt voor toepassing in systemen met Cetol TGL Plus, Cetol TGL Satin of Cetol TGX gloss als eindlaag. Door toepassing van twee lagen Cetol Novatech wordt het hout beter aangekleurd.
- Achterkanten van beschietingen, kops hout en weg te metselen delen altijd tweemaal behandelen.
- Afdekken van horizontale delen: Het verdient aanbeveling tijdens de bouw horizontale delen af te dekken met plastic of aluminiumfolie, om verkleuring van het hout door kalk en cement te voorkomen.

Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer


Top