Tot 10% extra kassakorting op alles!
v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10%

Sikkens latex.

Sikkens Latex voor het beste resultaat.

Sikkens werd in 1792 opgericht door Wiert Willem Sikkens. Sikkens' kleine fabriek vond zijn oorsprong in Groningen en het fabriceren van lakken werd een feit. Vandaag de dag maakt Sikkens deel uit van AkzoNobel en is het merk wereldwijd erkend. Sikkens staat voor kwaliteit, professionaliteit, betrouwbaarheid en meer dan 225 jaar ervaring. Met afnemers in Europa, Australië, Azië en Noord-Amerika is Sikkens overduidelijk en wereldwijde marktleider in verven en lakken. 

Wat is Sikkens Latex? 

Sikkens Latex is een emulsie-verf die makkelijk verdund kan worden door toevoeging van water. Latex is uitermate geschikt voor zowel ruwe als grote oppervlakken zoals plafonds en muren. Sikkens latex heeft een korte droogtijd waardoor deze makkelijk en snel over te verven is. Gemorste verf is simpel te verwijderen met water. De conserveringsmiddelen in latex weren schimmels en is anti-bacterieel. 

Welke soorten Latex zijn er? 

  • Latex: Latex is ideaal te gebruiken als ondergrond of als gewone muurverf, tegenwoordig is het verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Dit soort latex is gebruiksvriendelijk en heeft geen overheersende geur. Beroepsmatig wordt Sikkens latex 10 liter het meest verkocht.
  • Vinyl Latex: 
    Speciaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken heeft vinyl latex een ademend en elastisch kenmerk, waardoor het goed tegen temperatuurverschillen opgewassen is. Tijdens het koken kan stoom goed gereguleerd worden door de verf. Hetzelfde geldt voor doucheruimtes waar het lang vochtig kan blijven. Vanwege deze kenmerken is Vinyl latex duurder dan reguliere latex.
  • Acryl Latex: 
    Acryl latex is voornamelijk bedoeld als buitenverf, maar kan zeker ook binnen gebruikt worden. Deze latex is vuil-afstotend en daardoor snel te reinigen. Acryl latex is stootvast en geeft een subtiele glans.

De verschillende soorten Sikkens latex muurverf zijn over het algemeen te verkrijgen in: Sikkens latex 10 liter, 5 liter, 2.5 liter en 1 liter. 

*Leuk weetje! Voor het Rijksmuseum in Amsterdam is ruim 8000 liter verf gebruikt van Sikkens. 

De populaire Sikkens latex RAL 9010. 

Sikkens latex 9010 heeft de meest bekende en de populairste wit-tint om te gebruiken. Elke beroepsschilder werkt met RAL 9010. De mengkleur in Sikkens latex 9010 wordt standaard gebruikt in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Sikkens latex 9010 is de eerste keus van zowel professionals als consumenten. Verf is in alle kleuren verkrijgbaar, maar RAL 9010 blijft de absolute favoriet onder consumenten en zakelijke afnemers. 

Creëer ambiance met verf. 

Sikkens staat garant voor Nederlandse kwaliteit en heeft een uitstekend assortiment. Er is altijd verftechnisch advies beschikbaar voor elke klus. Sikkens latex muurverf is verkrijgbaar in elk gewenste kleur, van mat tot glans. Heeft u een grote schilderklus? Sikkens latex 10 liter is speciaal voor groot verbruik. Dit is genoeg voor een oppervlakte van 60 tot 80 m2 bij 2x schilderen. Sikkens latex muurverf heeft voor de slimme consument een ruim aanbod tegen de scherpste prijzen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Sikkens? Met een razendsnelle levering kan je vandaag al beginnen met het creëren van sfeer met behulp van originele kleurpasta's in jouw leefruimte.