Sikkens Rubbol EPS

4.7 out of five star rating on Trustpilot
183 reviews
Nog %1 beschikbaar
Vanaf Adviesprijs
40,49 25,26
Maak je keuze
Adviesprijs
Kortingsprijs
Loading...

Meest besteld

RAL 9010 - Reinweiss RAL
T0.10.70 - Bright Skies Flexa Colour Futures 2022.
RAL 9001 - Crèmewit RAL
RAL 9002 - Grijswit RAL
RAL 7021 Zwartgrijs RAL
RAL 7016 Antracietgrijs RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren.
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren.
E8.35.65 - Okergeel Sikkens 5051 Color Concept
Q0.05.10 - Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren.
U4.15.10 - Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren.
RAL 5004 Zwartblauw RAL
RAL 3005 Wijnrood RAL
RAL 9005 Gitzwart Tiefschwartz RAL
RAL 6009 - Dennegroen RAL
0041-06 Sigma standaard
0170-06 Sigma standaard
0207-06 Sigma standaard
30 Hague Blue Farrow and Ball.
3334 B Sigma tint buiten
5309 B Sigma tint buiten
8711216436300 - Vintage yellow Praxis 2022 Kleurenwand
8711216436416 - Koolstof zwart Praxis 2022 Kleurenwand
Cobalt Dust - PPG1163-4 Sigma Voice of Colour
Denim Drift Flexa Creations 2018
E7.10.53 - Brave Ground Flexa Colour Futures 2021
Earl Grey - 141 (niet in Sigma/Histor producten) Vestingh LAB Colour
Early Dew Flexa Creations 2018
PPG1014-1 - Porridge Oat Sigma Voice of Colour
PPG1085-5 - Sauteed Mushroom Sigma Voice of Colour
PPG1091-3(Limitless) Histor Voice of Colour.
PPG1095-4 - Golden Ecru Sigma Voice of Colour
PPG1125-4 Olive Sprig Histor Voice of Colour.
PPG1145-7 Quiet Clearing Histor Voice of Colour.
PPG1148-6 Vining Ivy Histor Voice of Colour.
RAL 1013 Parelwit RAL
RAL 7022 Ombergrijs RAL
RAL 7024 Grafietgrijs RAL
RAL 7035 Lichtgrijs RAL
RAL 7039 Kwartsgrijs RAL
RAL 7044 Zijdegrijs RAL
RAL 9003 Signaalwit RAL
RAL 9004 Signaalzwart RAL
RAL 9011 Grafietzwart RAL
Stunning View - 32(niet in Sigma/Histor producten) Vestingh LAB Colour
Sweet Annie - PPG1113-5 Sigma Voice of Colour
Whispering Woods - 62(niet in Sigma/Histor producten) Vestingh LAB Colour

Bijna alle kleurcollecties zijn te mengen op onze verfmerken. Wij kunnen bijvoorbeeld Flexa kleuren op Sikkens verf mengen en omgekeerd. Open hieronder de kleurenwaaier en kies jouw kleur.

Dit product is in bijna alle kleuren te mengen. Open hieronder de kleurenwaaier en kies jouw kleur.
Kies je kleur
Open colourselector
Op voorraad
  • Grootste assortiment van België
  • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)
  • Koop online tot 50% goedkoper
  • Kies zelf je bezorgmoment

Sikkens Rubbol EPS productinformatie

  • één-pot-systeem
  • Goed vullend
  • Goede Kantendekking
  • Hoge dekkracht
  • Vochtregulerend

Sikkens Rubbol EPS is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten. Sikkens Rubbol EPS is zeer geschikt voor het schilderen van houtwerk, gevelbetimmeringen, schuren en andere grotere houten oppervlakken maar ook voor onderhoud aan kozijnen en deuren. Tevens kan Sikkens Rubbol EPS ingezet worden voor het overgronden en aflakken van staal, non-ferro metalen en diverse harde kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. 

Door de hoge dekkracht is Sikkens Rubbol EPS uitstekend geschikt voor schilderwerk waar grote kleurveranderingen worden toegepast. Sikkens Rubbol EPS wordt niet geadviseerd op onbehandeld hout. Schilder onbehandeld hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer en werk deze vervolgens af met twee lagen Sikkens Rubbol EPS.

Sikkens Rubbol EPS:
- Aanbrengen: met kwast en roller.
- Stofdroog na: ca. 1¾ uur. 
- Kleefvrij na: ca. 2 uur. 
- Overschilderbaar na: ca. 18 uur. 
- Verbruik: 15-18 m 2 /liter.
- Onderhoudscyclus van doorgaans 4-5 jaar.
- Verwerkingscondities: 5 - 30 graden

Verschil Sikkens Rubbol EPS versus EPS Plus
Toen de VOC2010 geïntroduceerd werd kreeg de oude vertrouwde Sikkens Rubbol EPS een nieuwe naam. Sikkens Rubbol EPS werd Rubbol EPS Plus zodat het voor iedereen duidelijk was dat deze verf voldeed aan de VOC2010 richtlijnen. Inmiddels is alle verf volledig volgens de regelgeving en heet de Sikkens Rubbol EPS Plus weer Rubbol EPS. Heb je je buitenschilderwerk geschilderd met de Sikkens Rubbol EPS Plus dan kun je deze zonder problemen overschilderen met de Sikkens Rubbol EPS of Sikkens Rubbol EPS Thix.
Wie niet dagelijks met verf werkt zal het verschil tussen Sikkens Rubbol EPS Plus en de huidige Rubbol EPS niet merken. Verffabrikanten zijn er goed in geslaagd om de samenstelling van de verf zo aan te passen dat de eigenschappen gelijk of zelfs verbeterd zijn gebleven. Je kunt dus met een gerust hart Sikkens Rubbol EPS kopen als je de Sikkens Rubbol EPS Plus gewend bent.

Wat is de VOC2010 regelgeving?
In 2010 is er door nieuwe regelgeving besloten dat verf met meer dan 100g/l VOS niet meer door de professionele schilder binnen gebruikt mogen worden. De afkorting VOS staat voor “Vluchtige Organische Stoffen. Deze VOS’s verdampen tijdens en na het gebruik van de verf. Verder zorgen deze vluchtige stoffen, zoals terpentine, er onder andere voor dat een verf voldoende vloeibaar is. In de praktijk kwam het er dus op neer dat de professionele schilder niet meer met terpentinegedragen verf binnen mochten schilderen of andere verf met meer dan 100g/l VOS. Hierdoor is de hele verfproductie gewijzigd en hebben fabrikanten kritisch naar hun producten gekeken en deze verbeterd.
Op de verpakking van de verf kun je eenvoudig zien of je verf wel of niet binnen is toegestaan.

Sikkens Rubbol EPS Plus Base W05
Sikkens Rubbol EPS Plus Base W05 is de voorloper van de Sikkens Rubbol EPS Base W05. Zoals je hierboven kan lezen is de Rubbol EPS plus gewijzigd in de Rubbol EPS. Base W05 staat voor de basisverf die verfmengers gebruiken om vrijwel alle lichte kleuren te maken. Zo wordt bijvoorbeeld Sikkens Rubbol EPS Ral 9010 gemaakt in base W05. De verfmenger voegt volgens recept de orginele Sikkens kleurpasta’s toe aan Sikkens Rubbol EPS base W05 om jouw favoriete kleur te mengen.

Sikkens Rubbol EPS vochtregulerend
Sikkens vochtregulerende verf is favoriet voor houten ondergronden waarbij geen afgesloten laklaag op geschilderd kan worden. Denk hierbij aan gevelbetimmerineng, boeiboorden, schuttingen enz. Het voordeel van een vochtregulerende verf van Sikkens is dat deze zorgt dat er geen vocht in het hout kan trekken maar dat het aanwezige vocht wel een weg naar buiten heeft, door de open structuur van deze verf. Bijkomend voordeel van een vochtregulerende verf is dat dit meestal ook een één-pot-systeemverf is . Daarbij heb je dus niet altijd een extra grondverf nodig.

Sikkens Rubbol EPS verdunnen.
Hoewel Sikkens Rubbol EPS gebruiksklaar is, kan deze desgewenst verdunt worden met terpentine. Hou er rekening mee dat die de eigenschappen van de erf zoals duurzaamheid en dekkracht kan aantasten. Wees dus erg spaarzaam met Sikkens Rubbol EPS verdunnen.

Sikkens Rubbol EPS in verschillende volumes:
Wil je duurzame Sikkens vochtregulerende verf voor buiten dan kun je kiezen voor de Rubbol EPS of de Sikkens Rubbol EPS Thix. De Sikkens EPS verf zijn verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol EPS ongeveer 7 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met 500 ml kunt voorzien van bijna twee lagen verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt dan de rest van je huis. Daarnaast is de Sikkens Rubbol EPS  verkrijgbaar in 1 liter. Goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol EPS aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit teveel voor je klus. Klaar met de klus en een restje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.

Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol EPS
Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens EPS verf  breng je het beste aan met een Anza Titanium Mix Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.

Sikkens Duurzame en bio-based verf
De ontwikkeling van verf staat niet stil en ook verffabrikanten vinden het steeds belangrijker dat verf duurzaam geproduceerd wordt zonder dat de kwaliteit van de verf achteruit gaat. De Sikkens Rubbol EPS heeft een biobased klasse twee conform ASTM D6866. Dat wil zeggen dat de Sikkens Rubbol EPS 40-60% Biobased is.

Sikkens Rubbol EPS met jouw kleurkeuze
Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. De kleuren van de online kleurenwaaier zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Noteer deze dan rechtstreeks in het vakje: gewenste kleur. 

Sikkens Rubbol EPS op kleur gemengd
Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.
Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. 
Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour.

Extra informatie over Sikkens Rubbol EPS
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. 

Sikkens Rubbol EPS bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Rubbol EPS bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze vochtregulerende verf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl

Meer informatie
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad
Kwaliteit Professioneel
Aanbrengen Kwast, Roller
Onderhoudscyclus 4 Jaar
Verbruik per liter 14 Vierkante meter
4 Seizoenen Nee
Metallic Nee
Basis Terpentinebasis
Binnen of buiten Buiten
Geschikt voor verfspuit Nee
Glansgraad Halfglans
Kleefvrij 2 Uur
Overschilderbaar 18 Uur
Stofdroog 1 Uur
Volledig uitgehard 1 Week
5 out of five star rating on Trustpilot
5 5 183 reviews

5 out of five star rating on Trustpilot Voerman 5 oktober Snel geleverd, niet duur en perfecte kwaliteit!’m Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot C Bos 14 september Goed product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Heer Kramer 2 september Prima verf, strijkt goed Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Wim 1 september Prima product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot G Laheij 27 augustus Prima verf voor een schappelijke prijs. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot J Aardighuis 24 augustus Super spul Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Anna Maria Kemp 21 augustus Prettig in gebruik Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Frans 18 augustus Zeer goedkoop en goed dekkende verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Harry 8 augustus Goede verf dekt in een keer. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot W.J.M. Peeters 7 augustus Vlot,goede website Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Adriaan Risseeuw 22 juli 16 oude spijlenstoelen gespoten met dit product. Twee lagen EPS op een rubbol primer. Prettig verwerkbaar, vult goed en uitstekend eindresultaat. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Gerard Havenaar 12 juli Goede verf voor een mooi strak resultaat. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot willie rolink 2 juni Goed verwerkt baar en een hele goede dekking Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Remco almere 30 mei Sikkens is Sikkens maar de prijs is heel scherp Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Henk De Kruijf 28 mei Prijs j Kwaliteit is oké Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Louis de Nijs 16 mei Goed dekkende verf ook na een keer. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ah Weerd 13 mei Prima verf,mooie dekking Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Diana Schutte 4 mei Goed geleverd Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Martin ter Plegt 30 april Goed product schilderen met dit product is precies zoals dat moet. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot I de Jong 28 april prima verf! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Sietze 13 april Prima verf voor een goede prijs Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Remco almere 27 maart Sikkens is altijd goed en hier voor een heel scherpe prijs gekocht Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot M.P. Fontijne 26 maart Een goed dekkend en smeerbaar verfsoort één van de beste produkten van Sikkens Werk er graag mee en beveelt het iedereen aan Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Rob Smit 20 december Het product doet wat het beloofd Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Mw. Annemarie Hermanns 17 december Snelle levering prima kwaliteit Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jacco 8 december Goed dekkende grond verf en is ok goed schuurbaar Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Remco almere 20 november Sikkens is Sikkens maar de prijs is heel scherp Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot leen 20 november Goed product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Marc Schmitz 13 november Verf vloeit perfect uit en vorm een mooie egale laag. Mijn tip is om de ondergrond heel goed glad te schuren en te plamuren. Door de vloeibaarheid vloeit het heel snel deukjes en scheurtjes in en dat blijf je zien. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Wilfred Hellenthal 7 november Snelle levering Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Jaap ten Caten 22 oktober In eerste instantie een prima lak, even de duurzaamheid afwachten. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Krist 21 oktober Verft goed dekt goed Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jos Nieuwenhuisen 20 oktober Prima verf/beits voor hout Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klant Ben arentsen 13 oktober Strijkt prima dekt uitstekend Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Dave Peters 11 oktober Nog niet gebruikt.. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Remco almere 8 oktober Goed geprijsd voor sikkens Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot J.M. 6 oktober Prima spul Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Huig Ouwehand 6 oktober De perfecte schakel in het systeem van rubbol XD buiten lak. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jaap Onderdijk 6 oktober Gewoon goede verf en snel geleverd. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Harm 26 september Rubbol EPS een hele goede buitenverf, die heel wat jaren geen onderhoud vraagt. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

Laad meer reviews
Gevaar:
EUH066:Herhaalde blootstelling kan een droge of een gebarsten huid veroorzaken.
EUH208:Bevat ##SUBSTANCE##. Kan een allergische reactie veroorzaken.
H226:Ontvlambare vloeistof en damp
Algemeen:
P101:Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden
P102:Buiten het bereik van kinderen houden
Preventie:
P210:Verwijderd houden van warmte / vonken / open vuur / hete oppervlakken. Niet roken
Opslag:
P403+P235:Op een goed geventileerde plaats bewaren. Koel bewaren