• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trimetal Permacryl FX Satin - Acryl

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trimetal Permacryl FX Satin - Acryl productinformatie

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Grond-, voor- & aflak
  • Niet donkervergelend
  • Sneldrogend

Trimetal Permacryl FX Satin - Acryl bestand(en) downloaden

Trimetal Permacryl FX Satin - Acryl omschrijving

Permacryl FX Satin is een waterverdunbare, eenvoudig te verwerken, zijdeglansverf met een uniek bindmiddel op basis van Tribride-technologie. Het product heeft een zeer hoog laagdiktebereik, uitstekende kantendekking en goede vloei. Kan zowel als primer, tussenlaag en als eindlaag in een éénpotsysteem worden toegepast.

Extra informatie over Trimetal Permacryl FX Satin Acryl
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trimetal Permacryl FX Satin Acryl bestellen bij Verfwinkel.nl
Trimetal Permacryl FX Satin Acryl bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Dekkende Verf
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor binnen
Rendement 10 m2/l
Merk Trimetal
Levertijd 2-3 Werkdagen

Trimetal Permacryl FX Satin - Acryl specificaties


Productomschrijving
Permacryl FX Satin is een waterverdunbare, eenvoudig te verwerken, zijdeglansverf met een uniek bindmiddel op basis van Tribride-technologie. Het product heeft een zeer hoog laagdiktebereik, uitstekende kantendekking en goede vloei. Kan zowel als primer, tussenlaag en als eindlaag in een éénpotsysteem worden toegepast.

Gebruik/Toepassing
Permacryl FX Satin is geschikt als afwerklaag voor binnen op hout (en met een geschikte primer ook op kunststof en metaal) o.a. ramen, deuren en timmerwerk, met uitstekende duurzame eigenschappen zoals kleur- en glansbehoud. De verwerking is eenvoudig mede door de goede open tijd, hoge laagdiktevrijheid en goede kantendekking en is zeer geschikt voor toepassing in nieuwbouwsituaties. Ook oude alkydhars lagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl FX Satin. Permacryl FX Satin is tevens geschikt voor het afwerken van metalen en kunststof onderdelen waarop eerst een geschikte primer is aangebracht.

Voorbehandeling ondergrond/Systeeminfo
- Nieuw werk: Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaalgemaakte delen kan rechtstreeks een afwerking van één of twee lagen Permacryl FX Satin worden toegepast.

- Onderhoud bestaand werk: De intacte ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner, danwel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid om een egaal mat geschuurd oppervlak te verkrijgen. Altijd dient te worden vermeden dat er diepe schuurkrassen ontstaan. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl FX Satin of Permacryl FX Primer en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl FX Satin.

- Voor staal: Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl FX Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl FX Satin.

Verwerking van het product

Kwast en rol
Type verdunning: water
Volumepercentage verdunning: 0-3%
Reinigingsmiddel: direct na gebruik met handwarm water

Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog: ca. 1 uur
Kleefvrij: ca. 2 uur
Overschilderbaar: ca. 12 uur

Opmerkingen
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/ of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d.

Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof: 50%
Dichtheid: 1,34 kg/dm³
Glans: zijdeglanzend
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen droge laagdikte: 50 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte: 10 m2/l
Leverbaar in de kleuren VOS-EU-grenswaarde: aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem cat. A/d < 130 g/l

Houdbaarheid
In gesloten verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.

Veiligheid/Hygiëne
De in deze Technische Product Informatie vermelde gegevens zijn gebaseerd op de richtlijnen en wetgevingen geldende op de datum van uitgifte. De verwerker van dit product dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving, betreffende o.a. gezondheid, veiligheid en milieu. Raadpleeg het veiligheidsblad, verkrijgbaar via uw verfleverancier en/of www.veiligmetverf.nl

Top