• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Verfijn Bruinoleum

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Verfijn Bruinoleum productinformatie

  • 1-Component
  • Aan brengen met kwast en/of roller
  • Geen primer nodig
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Goed dekkend
  • Goede weervastheid
  • Grond-, voor- & aflak
  • Teervervanger
  • Terpentine basis

Verfijn Bruinoleum bestand(en) downloaden

Verfijn Bruinoleum omschrijving

Verfijn Bruinoleum is het ideale alternatief voor carbolineum. Het kan ook gebruikt worden op oppervlakken die reeds met carbolineum behandeld zijn, mits die al enigszins verweerd zijn. Het is samengesteld op basis van plantaardige vetzuren. Bruinoleum, met z’n mooie bruine kleur, geeft het hout een fraaie nostalgische uitstraling en biedt een optimale bescherming voor een lange tijd. Bruinoleum dringt diep in het hout en heeft een sterke waterafstotende werking.

LET OP: Doordat Verfijn Bruinoleum vetzuren bevat is deze minder geschikt voor oppervlakte waarop gezeten kan worden.

Extra informatie over Verfijn Bruinoleum
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Verfijn Bruinoleum bestellen bij Verfwinkel.nl
Verfijn Bruinoleum bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over Bruinoleum of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Ondergrond Hout
Soort Bitumen & Teer
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor buiten
Rendement 8-12 m2 per liter
Merk Verfijn
Levertijd 2-3 Werkdagen

Verfijn Bruinoleum specificaties


Verfijn Bruinoleum is een duurzaam houtbeschermingsmiddel op basis van plantaardige vetzuren. Het ideale alternatief voor carbolineum is fraai kleurend en bijzonder waterafstotend. Verfijn Bruinoleum kan over eerder met carbolineum behandeld hout worden aangebracht, mits een zekere mate van verwering heeft plaatsgevonden.

Voorbereiding
Ondergrond dient droog en vetvrij te zijn. Eerst reinigen met water en ammonia. Goed laten drogen en ondergrond licht schuren. Vochtigheid ondergrond max. 15%.

Verdunning
Gebruiksklaar, voor en tijdens gebruik goed doorroeren zodat eventueel uitgezakte pigmentdeeltjes weer gelijkmatig verdeeld worden.

Aanbrengen
In dunne lagen met kwast of bokkenpoot.

Droogtijd
Sterk afhankelijk van de aangebrachte laagdikte en de structuur van het te behandelen oppervlak. Dun aangebracht bij 20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid ca. 4 uur op ruw hout en ca. 10 uur op geschaafd hout. Verfijn Bruinoleum kan onder ongunstige omstandigheden enige dagen plakkerig aanvoelen doordat de vetzuren nog niet helemaal in het oppervlak zijn opgenomen.

Rendement
Ca. 8-12m2/liter, echter sterk afhankelijk van laagdikte en de structuur van de ondergrond.

Reinigen van kwasten
Het beste kunt u wegwerpkwasten gebruiken.

Top