• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Zusex Renovatiecompound - Pot

 

Zusex Renovatiecompound - Pot productinformatie

  • 600 ml verpakking
  • Goed schuurbaar
  • Overschilderbaar na 24 uur
  • Prettige verwerking
  • Snelle levering

Zusex Renovatiecompound - Pot bestand(en) downloaden

Zusex Renovatiecompound - Pot omschrijving

Zusex Renovatiecompound is het oudste en nog steeds meest toegepaste epoxy hotrotreparatie product op de markt, zowel nationaal als internationaal. Het is een oplosmiddelvrij reparatiemiddel voor zowel kleine als grotere reparaties (>10mm) in hout, beton, steen en diverse andere in de bouw toegepaste materialen; op basis van tweecomponenten epoxyhars. De Zusex Renovatiecompound is blijvend elastisch en kan zonder gebruik van primer binnen en buiten worden toegepast.

Extra informatie over Zusex Renovatiecompound
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Zusex Renovatiecompound bestellen bij Verfwinkel.nl
Zusex Renovatiecompound bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over Renovatiecompound of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Ondergrond Hout
Soort Plamuur
Toepassing Voor binnen
Merk Zusex
Levertijd 1 Werkdag

Zusex Renovatiecompound - Pot specificaties


Een oplosmiddelvrij reparatiesysteem voor zowel kleine als grotere reparaties in de meeste houtsoorten, beton en steen en diverse andere in de bouw toegepaste materialen op basis van oplosmiddelvrije twee componenten epoxyhars. Zusex Renovatiecompound is het oudste en nog steeds meest toegepaste epoxy hotrotreparatie product op de markt, zowel nationaal als internationaals. Begin jaren ‘70 van de vorige eeuw speciaal ontwikkeld voor het repareren van gebreken of door houtrot aangetaste houtconstructies van zowel nieuw als bestaand hout. Geschikt voor alle typen reparaties van minimaal 10 mm tot 20 cm, volumes van ca. 1,5 liter inhoud. Toepasbaar op deuren, ramen, trappen, (gevel) aftimmeringen en plaatmateriaal zoals spaanplaat, meubelplaat en triplex. Ook zeer goed bruikbaar als reparatiemiddel voor meubels, het opnieuw monteren van scharnieren en raam- en deurbeslag. Zowel buiten als binnen toepasbaar.

VOORBEHANDELING
Vooraf aan elke reparatie dient ervoor gezorgd te worden dat er geen vocht langs zijwegen in het hout kan dringen. Openstaande verbindingen moeten worden afgedicht, de kitzomen van de beglazing moeten in goede staat worden gebracht en alle kopse kanten van het hout dienen te worden afgedicht enz.

SYSTEEM
1. Vooraf alle bouwtechnische gebreken aanpakken
2. Houtrot uitfrezen
3. Aanbranden
4. Vol vullen
5. Schuren

VERPAKKINGEN EN KLEUREN
Zusex Renovatiecompound is verkrijgbaar in kokers of in potten als een set van 600 ml.

KENMERKEN
- Voldoet aan COT norm KO 04.20
- Voldoet aan SKH - Publicatie 93-03
- Eén kwaliteit voor zomer en winter
- Geen primer nodig
- Uitstekende verwerkbaarheid
- Zeer makkelijk te schuren
- Mengverhouding 1:1
- Vochtongevoelig
- Blijvend hard elastisch
- Voor kleine en grote (hout)reparaties (vanaf 10 mm)

EIGENSCHAPPEN
Basis : oplosmiddelvrije epoxyhars
Kleur : in gemengde vorm lichtgrijs
Dichtheid 20°C : 1,45 kg/dm³
Laagdikte : n.v.t. 
Droogtijd : bij 20°C en een RV. van 65% doorgehard na 8 uur
Overschilderbaar : na 24 uur
Glans : n.v.t.
Vastestofgehalte : 100 vol%
Houdbaarheid : in gesloten originele verpakking en bij vorstvrije opslag tenminste 12 maanden

VERWERKING
Verwerkingstemp. : niet verwerken beneden 5°C en Verwerkingstemp. boven 30°C
Reinigingsverdunning : wanneer het materiaal nog niet doorgehard is, gereedschap reinigen met Nelfasol Verdunner EP
Mengverhouding : 50 vol.delen stamcomponent verharder
Potlife (20°C) : ca. 30 minuten
Verdunning : niet verdunnen
Mengwijze : eenvoudig met plamuurmes te mengen tot homogene massa

VERWERKINGSMETHODEN
Meng 1 deel stamcomponent en 1 deel verharder (mengverhouding 1:1) op een gladde en harde ondergrond of een kunststof mengplateau. Meng deze massa met een RVS plamuurmes of kunststof spatels tot een egale lichtgrijze kleur. Meng niet langer dan strikt noodzakelijk en maak niet meer Zusex Renovatiecompound aan dan u binnen 20 minuten kunt verwerken. Breng op de raakvlakken eerst een dun laagje Zusex Renovatiecompound aan, het zogenaamde “aanbranden”, om luchtinsluitingen te voorkomen. Breng gelijk hierna de Zusex Renovatiecompound ruim aan tot 0,5 á 0,7mm boven de ondergrond. Na doorharding gelijk schuren met de omliggende ondergrond.

N.B. Met de Zusex Renovatiecompound mag NIET worden geplamuurd.

ONDERGRONDVOORBEHANDELING
Aanbevolen ondergrondvoorbehandeling: De ondergrond dient schoon, droog, vetvrij en draagkrachtig te zijn. Het verrotte hout volledig verwijderen met een bolkopfrees of met behulp van een hamer en scherpe beitel, waarbij eveneens enige centimeters van het gezonde hout verwijderd dienen te worden. Om een zo goed mogelijke hechting te krijgen, de grensvlakken niet haaks op de ondergrond uitfrezen maar onder een hoek van ongeveer 45-75 graden. Overgang tussen de reparatie en het gezonde hout altijd onder een hoek afwerken, nooit glad weg laten lopen. Alle aanwezige verflagen rondom het te repareren houtdeel moeten worden verwijderd. Indien nodig de te repareren plaatsen voorzien van mallen van Perspex stroken. De ondergrond waarop of waarin de Zusex Renovatiecompound zal worden aangebracht, dient luchtdroog (vochtgehalte 15 tot 18% of lager) te zijn.

VOORZORGSMAATREGELEN
Huidbescherming : draag geschikte handschoenen
Gelaatsbescherming : draag indien nodig een bril

Top