5x inspiratie voor oud roze muurverf

Oud roze muurverf is helemaal in op dit moment. Waar het roze verven van een muur vroeger beperkt bleef tot de kinderkamers van dochters, heeft oud roze verf ervoor gezorgd dat roze tinten overal in huis gebruikt kunnen worden. Oud roze staat ook wel bekend als RAL 3014, maar binnen ons assortiment zijn ook een hoop varianten van oud roze verf te vinden met elk hun eigen twist. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor licht oud roze muurverf, maar ook donker oud roze verf behoort tot de opties. Dankzij deze veelzijdigheid is oud roze muurverf een verfsoort die je met vele soorten tinten kunt combineren. Hieronder kun je wat inspiratie opdoen.

Oud roze muurverf voor de woonkamer

Het is allang niet meer apart om roze te gebruiken voor de muren van je woonkamer. Dankzij de veelzijdigheid van oud roze muurverf kun je deze tint ook prima in dit vertrek gebruiken. Veel zal afhangen van de tint waarvoor je kiest. Ga je voor een zachtere atmosfeer, dan kun je het beste kiezen voor licht oud roze muurverf. Een goed voorbeeld hiervan is de tint die bekend staat als Old Pink. Wil je jouw woonkamer liever een wat warmere uitstraling geven, dan kun je het beste kiezen voor een donker oud roze muurverf. Geschikte varianten van oud roze die je hiervoor kunt gebruiken zijn Warm Peach of Skin Powder.

Muurverf in het oud roze voor je hallen

Ook een hal kun je van een unieke look voorzien aan de hand van deze kleur. Oud roze past vooral goed bij hallen die voorzien zijn van een houten vloer. Hout heeft van nature al een warme uitstraling. Dit effect kun je extra versterken door gebruik te maken van een wat donkerdere variant van oud roze verf voor de muur. Goede opties qua tint zijn in dat geval Warm Peach of Blushing Peach. Deze tinten in combinatie met de warme uitstraling van het hout zijn oogstrelend.

Oud roze muurverf en okergeel in de keuken

Oude roze is niet alleen van zichzelf een kleur vol mogelijkheden. In combinatie met andere tinten wordt duidelijk wat een levendige kleur dit is. Een kleur waar oude roze goed bij past is okergeel. Hierbij kun je het beste kiezen voor een zalmachtige oud roze variant. Door deze combinatie plaats je een mooi accent op je keuken. Van oud roze tot okergeel: welke kleur verf je ook zoekt, je vindt het bij Verfwinkel.nl.

Oud roze verf voor de slaapkamer

Roze was vroeger dé kleur voor meisjeskinderkamers. Oud roze is een kleur die past in iedere slaapkamer. Zo kun je kiezen voor oude roze verf voor de kinderkamer, maar ook oud roze verf voor in de slaapkamer behoort tot de mogelijkheden. Je kunt zelf het effect bepalen. Zoek je een kleur die bij vele soorten interieur past, dan is Little Greene Light Peachblossom een goede optie. Het zelf mengen van een oud roze tint is ook een mogelijkheid. Zo behoud je de controle over het effect dat je voor ogen hebt.

Oude roze muurverf met een Zweeds interieur

IKEA heeft een ware revolutie ontketend als het gaat om Scandinavische designs. Het mooie aan oud roze verf is dat het de perfecte compagnon is voor iedereen die kiest voor een Zweeds interieur. Ook hierbij is Little Greene Light Peachblossom een goede keuze, maar ook Katje S 2020 Y70R van Histor is een prima alternatief. Maak het geheel helemaal af door een donkergrijs accent te plaatsen. Ben jij er uit in welke tint jij jouw muur gaat verven? Jouw kleur! Jouw Klus! De mengexperts van Verfwinkel.nl mengen je favoriete kleur in het product dat bij je klus hoort. Bestel direct de verfspullen die je nodig hebt via Verfwinkel.nl en profiteer van een snelle levering!  

Oude roze muurverf bestellen

Oud roze muurverf bestel je eenvoudig en voordelig op verfwinkel.nl. Onze mengers mengen deze mooie kleur voor je op maat in de beste verf voor de klus. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je dekkend of transparant wil schilderen. Als je maar de juiste verf gebruikt. Ga je bijvoorbeeld een muur verven waar je met enige regelmaat een doekje over de muur haalt, denk aan de keuken, woonkamer, hal of andere plekken. Maak dan gebruik van verf met schrobklasse 1 zoals Wijzonol Wijzotex Mat, Flexa Pure Muurverf - Extra Mat, Histor Monodek Clean, Sikkens Alphacryl Pure mat of Sikkens Alpha Rezisto Mat. Voor elke klus of oppervlakte heeft verfwinkel.nl een geschikte verf voor je staan. 

 

 1. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  224 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: