Kies ik voor een schuimroller of vachtroller?

Als het gaat om verfrollers zul je voorafgaand aan een klus vaak de keuze hebben tussen een schuimroller of een vachtroller. Wat je ook zoekt, je vindt altijd een geschikte verfroller binnen ons assortiment. Je vindt bij ons altijd alles wat je nodig hebt als het gaat om schilderbenodigdheden. Wanneer je een schuimroller en wanneer je een vachtroller moet gebruiken, is voor veel mensen nog altijd onduidelijk. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over dit soort rollers. Daarnaast vertellen we je in welke situatie je een schuimroller of vachtroller het beste kunt gebruiken. Wil je weten welke verfroller voor hout geschikt is of wat de beste lakroller voor deuren is? Lees dan zeker verder.

Wat is een schuimroller?

Verfrollers zijn er in diverse varianten, zoals een vachtroller of schuimroller. Schuimrollers worden gemaakt van polyesterschuim. Onderling kunnen varianten van schuimrollers variëren qua textuur. Voor een perfect strak resultaat op een gladde ondergrond raden wij de ProGold Schuimroller - Superfijn aan. Voordeel van dit type roller is dat ze tot de goedkoopste lakrollers behoren. Schuimrollers zorgen voor een gelijkmatige verdeling en zijn ideaal voor het schilderen van grote oppervlakken. Vaak hebben dit soort rollers twee rechte zijden. Dit maakt ze geschikt voor het aanbrengen van grondverf. Er zijn ook varianten met een of twee afgeronde zijdes. Deze zijdes van de schuim roller verminderen de kans op banen in het schilderwerk. 

Wat is een viltroller?

Zoals de naam al aangeeft, beschikt een viltroller over een roller met een dun viltlaagje erop in plaats van schuim. Viltrollers zijn erg geliefd bij de schilder. Met een viltroller krijg je een superstrak eindresultaat. Een goede viltroller pluist niet en is prettig in gebruik. Door het viltlaagje voorkom je ook banen in de verf. Nog een voordeel van een viltroller: Deze kan gebruikt worden voor verf op terpentinebasis, maar het is ook een geschikte verf roller voor watergedragen verf. Ga je watergedragen verf rollen? Kies dan voor een viltroller. Zo heb je altijd de juiste roller in huis voor je schilderwerk. Onze experts geven de voorkeur aan de Anza Viltroller - Dun of de dikkere variant hiervan en de Staalmeester Microvilt Roller.

Wat is een vachtroller?

Welke roller voor muurverf geschikt is, lees je hieronder. Zoals de naam al aangeeft, beschikt een vachtroller over een roller met een vacht erop in plaats van schuim. De Anza MicMex - Muurverfroller raden wij graag aan onze klanten aan en krijgt ook veel positieve reacties. Vachtrollers hebben een bepaalde poolhoogte. Hiermee wordt de hoogte van de haartjes aangeduid. Een kortharige vachtroller geeft je een strakker en gladder resultaat. Een langharige verfroller is een betere optie wanneer het oppervlak dat je gaat schilderen ruw is. Door de langere haren kunnen deze rollers ook goed moeilijk bereikbare plekjes zoals grof stucwerk van verf voorzien. Daarnaast zijn er anti-spat varianten van de vachtrollers, zoals de SAM Muurverfroller - Turbo Anti-spat. Ideaal wanneer het van belang is dat de verf niet spat, bijvoorbeeld wanneer je een plafond wilt verven.

Wanneer gebruik ik een vachtroller of schuimroller?

Vraag je je af welke verfroller voor watergedragen verf geschikt is? Een vachtroller is de ideale roller om te gebruiken als je aan de slag gaat met muurverf, zoals de Sikkens Alpha Projecttex. Doordat de vacht van de roller ook de verf opneemt, ben je beter in staat om de verf te verdelen over het oppervlak. Dit is ook een pluspunt wanneer je een zuigende muur wilt schilderen. Let hierbij wel op dat je niet te veel verf aanbrengt op de roller. Door het gebruik van een verfbak en een verfrooster voorkom je een hoop problemen. Vul de verfbak met verf en haal de roller hier doorheen. Rol de vachtroller vervolgens over het rooster om ervoor te zorgen dat de verf evenredig over de roller wordt verdeeld. Een vachtroller is daarnaast een aanrader als je grote oppervlakken zoals vloeren en plafonds van een lik verf wilt voorzien. Vooral de anti-spat vachtroller is in dat geval een aanrader.

Aflakken met een vachtroller of een schuimroller?

Welke roller voor lakverf en wanneer een schuimroller gebruiken? Stel dat je gaat aflakken. Kies je in dat geval voor een schuimroller, een viltroller of vachtroller? Aflakken kun je het beste doen met een viltroller. Lak is een verfsoort die je veelal toepast op een houten ondergrond. Het is ook een ideale grondverf roller. Hierbij kun je denken aan kozijnen, deuren of de trap binnen, maar ook schuttingen en tuinmeubilair buiten. Een viltroller is het meest geschikt voor deze taak en wordt ook wel een lakroller genoemd. Een schuimroller wordt ook wel een lakroller genoemd. Het is de beste lakroller voor watergedragen verf. Een lakroller op terpentinebasis kan ook een schuimroller zijn. Dit is de meest voordelige optie om af te lakken. Direct aan de slag? Kijk direct rond in ons aanbod via de online webshop!

  1. Beste Muurverfroller
    Anza Verfroller - MicMex
    Anza Verfroller - MicMex
    4.9 out of five star rating on Trustpilot
    83 reviews
    Vanaf
  2. Beste Lakroller
    Staalmeester Microvilt Roller
    Staalmeester Microvilt Roller
    out of five star rating on Trustpilot
    0 reviews
    Vanaf
  3. SAM Muurverfroller Turbo Anti-Spat
    SAM Muurverfroller Turbo Anti-Spat
    4.9 out of five star rating on Trustpilot
    9 reviews
    Vanaf
  4. ProGold Verfroller - Schuim Superfijn
    ProGold Verfroller - Schuim Superfijn
    4.3 out of five star rating on Trustpilot
    9 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: