Wat is de beste zwarte beits?

Op zoek naar een zwarte dekkende beits van een hoge kwaliteit? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten om de beste keuze te maken. Door middel van beits breng je een vochtregulerende laag aan op diverse ondergronden die van hout gemaakt zijn. Hierbij kun je denken aan schuttingen, schuren, meubilair en tuinhuisjes. Dergelijke oppervlakken van hout zijn buiten te vinden. Buiten krijgen ondergronden te maken met diverse weersomstandigheden. Vaak wordt gedacht dat alleen een fikse regenbui invloed heeft op hout, maar ook de felle zon kan het hout aantasten. Een dekkende beits die zwart van kleur is, is de oplossing om je houten oppervlakken optimaal te beschermen.

Welke soorten zwarte dekkende beits zijn er?

Wanneer je jouw zwarte dekkende beits bij Verfwinkel.nl gaat kopen, zul je al snel ontdekken dat je de keuze hebt uit een ruim assortiment. Een beits die zwart en dekkend is, is een populaire keuze op dit moment. Er zijn een hoop varianten die elk hun eigen focus hebben. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden hiervan voor je op een rij.

Dekkende zwarte tuinbeits

In onze tuinen zijn veel houten ondergronden aanwezig die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Zwarte dekkende beits is hier perfect voor. De tuinbeitsen uit ons assortiment hebben veel voordelen. Ten eerste hebben onze beitsen een vochtregulerende werking. Zelfs de hevigste stortbui is geen partij voor deze tuinbeitsen. Daarnaast zijn onze producten voorzien van UV-bescherming. Op een hete zomerdag zal de felle zon het hout niet aantasten. Doordat beits gedeeltelijk doordringt in het hout, is de bescherming van een nog hoger niveau. Bovendien is de uitstraling van een zwarte beits uniek.

Zwarte schutting verf

Ook voor je schutting is zwarte dekkende beits een aanrader. Schuttingen behoren tot de kwetsbaarste houten ondergronden binnen je tuin. In de zomer staat de zon continu op de schuttingen, terwijl regen en vorst ook een negatieve impact hebben op de duurzaamheid van je schuttingen. Een beits voor tuinhout die dekkend en zwart van kleur is, is in dat geval een goed idee. Je blijft de nerven van het hout zien, maar door de zwarte kleur verander je wel het karakter van je schutting.

Zwarte houtcoat of teerverf

Gevelbekleding, schuren, schuttingen en pergola's worden ook vaak met zwarte houtcoat geschilderd. In de volksmond ook vaak houtteer, zwarte teer of carboleum genoemd. Hoewel er tegenwoordig geen teer meer in deze producten zit, wordt deze verf van oudsher nog vaak zo genoemd. Deze teervervangers zijn geschikt om over de oude lagen heen te schilderen. Veel gebruikte zijn: Hermadix Impraline Zwarte Teer, Tenco Houtcoat Zwart, Verfijn Houtteer, Cetabever Palen & Bielzen Zwarte Teer en Hermadix Impraline.

De beste zwarte tuinbeits uit ons assortiment

Binnen ons assortiment vind je altijd de beste producten van dit moment. Dit geldt ook voor zwart dekkende beits. Een aanrader is om te kiezen voor een dekkende beits die zwart en mat is. Een te hoge glansgraad op een houten ondergrond kan te veel weerkaatsing van de zon opleveren. Hier heb je bij een dekkende beits die mat en zwart is geen last van. Een zwarte dekkende beits die mat is biedt een hoge mate van bescherming.

Welke tuinbeits beschouwen wij zelf als aanraders uit ons assortiment?

Ten eerste vinden wij de Wijzonol Dekkend Tuinbeits een topper. Hierbij kun je zelf de kleur bepalen, waarbij zwart een populaire keuze is. Deze beits is geschikt voor tuin en terras. De gemiddelde buitenduurzaamheid van deze verf is 5 jaar. Daarnaast zijn de Tenco Houtcoat Zwart, Cetabever Tuinbeits Tuinhout Dekkend en de Sigma Schakelverf Satin een goede aankoop. Deze beits kun je gebruiken voor diverse houten ondergronden zoals schuren en schuttingen. Zelfs grotere oppervlakken zoals loodsen en molens kun je voorzien van optimale bescherming aan de hand van deze beits. Maar er zijn nog meer toppers binnen ons assortiment te vinden. Benieuwd? Neem eens een kijkje via onze webshop!  

 1. Tenco Houtcoat Zwart
  Tenco Houtcoat Zwart
  Vanaf Normale prijs
 2. Wijzonol Dekkend Tuinbeits
  Wijzonol Dekkend Tuinbeits
  Vanaf Normale prijs
 3. Tenco Tuindecor Dekkend Tuinbeits - Zwart
  Tenco Tuindecor Dekkend Tuinbeits - Zwart
  Vanaf Normale prijs
 4. Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - 2,5 Liter
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - 2,5 Liter
  Vanaf Normale prijs
 5. Wijzonol Dekkend Tuinbeits - Standaard Kleuren
  Wijzonol Dekkend Tuinbeits - Standaard Kleuren
  Vanaf Normale prijs

Lees ook: