Wat is de beste zwarte beits?

Op zoek naar een zwarte dekkende beits van een hoge kwaliteit? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten om de beste zwarte beits te kiezen. Door middel van beits breng je een vochtregulerende laag aan op diverse ondergronden die van hout gemaakt zijn. Hierbij kun je denken aan schuttingen, schuren, meubilair en tuinhuisjes. Dergelijke oppervlakken van hout zijn buiten te vinden. Buiten krijgen ondergronden te maken met diverse weersomstandigheden. Vaak wordt gedacht dat alleen een fikse regenbui invloed heeft op hout, maar ook de felle zon kan het hout aantasten. Een dekkende beits die zwart van kleur is, is de oplossing om je houten oppervlakken optimaal te beschermen. In dit blog lees je ook of zwarte verf voor je schutting de beste beits is.

Welke soorten zwarte dekkende beits zijn er?

Wanneer je jouw zwarte dekkende beits bij Verfwinkel.nl gaat kopen, zul je al snel ontdekken dat je de keuze hebt uit een ruim assortiment tuinbeits zwart. Een beits die zwart en dekkend is, is een populaire keuze op dit moment. Er zijn een hoop varianten die elk hun eigen focus hebben. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden hiervan voor je op een rij.

Dekkende zwarte tuinbeits

In onze tuinen zijn veel houten ondergronden aanwezig die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Zwarte dekkende beits is hier perfect voor. De tuinbeitsen uit ons assortiment hebben veel voordelen. Ten eerste hebben onze beitsen een vochtregulerende werking. Zelfs de hevigste stortbui is geen partij voor deze tuinbeitsen. Daarnaast zijn onze producten voorzien van UV-bescherming. Op een hete zomerdag zal de felle zon het hout niet aantasten. Doordat beits gedeeltelijk doordringt in het hout, is de bescherming van een nog hoger niveau. Bovendien is de uitstraling van een zwarte beits uniek.

Zwarte schutting verf

Ook voor je schutting is zwarte dekkende beits een aanrader. Schuttingen behoren tot de kwetsbaarste houten ondergronden binnen je tuin. In de zomer staat de zon continu op de schuttingen, terwijl regen en vorst ook een negatieve impact hebben op de duurzaamheid van je schuttingen. Een zwarte schuttingbeits voor tuinhout die dekkend is, is in dat geval een goed idee. Je blijft de nerven van het hout zien, maar door de schutting verf die zwart is aan te brengen, verander je wel het karakter van je schutting. Met zwarte beits voor je schutting geef je jouw tuin een compleet andere uitstraling wanneer je het vergelijkt een schutting van onbehandeld hout. Zwarte verf voor je schutting is te krijgen in allerlei varianten.

Zwarte houtcoat of teerverf

Gevelbekleding, schuren, schuttingen en pergola's worden ook vaak met zwarte houtcoat geschilderd. In de volksmond ook vaak houtteer, zwarte teer of carboleum genoemd. Hoewel er tegenwoordig geen teer meer in deze producten zit, wordt deze verf van oudsher nog vaak zo genoemd. Deze teervervangers zijn geschikt om over de oude lagen heen te schilderen. Veel gebruikte zijn: Hermadix Impraline Zwarte Teer, Tenco Houtcoat Zwart, Verfijn Houtteer, Cetabever Palen & Bielzen Zwarte Teer en Hermadix Impraline.

De beste zwarte tuinbeits uit ons assortiment

Binnen ons assortiment vind je altijd de beste producten van dit moment. Dit geldt ook voor zwart dekkende beits. Een aanrader is om te kiezen voor een dekkende beits die zwart en mat is. Een te hoge glansgraad op een houten ondergrond kan te veel weerkaatsing van de zon opleveren. Hier heb je bij een zwarte beits die mat is geen last van. Een zwarte dekkende beits die mat is biedt een hoge mate van bescherming. Je gebruikt een buitenbeits die transparant zwart is, wanneer je wilt dat de nerven van het hout zichtbaar blijven en het hout toch een andere uitstraling krijgt. Op zoek naar een zwarte matte beits voor buiten? Wij helpen je graag.

Welke tuinbeits beschouwen wij zelf als aanraders uit ons assortiment?

Ten eerste is de Tenco Houtcoat Zwart een topper als dekkende zwarte tuinbeits. Deze buitenbeits in zwart is een zwarte coating die toe te passen is op schuren, schuttingen en ander tuinhout. De gemiddelde buitenduurzaamheid van deze verf is 5 jaar. Daarnaast zijn de Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart en de Rambo Pantserbeits Tuinhout - Diepzwart een goede aankoop. Deze beits kun je gebruiken voor diverse houten ondergronden zoals schuren en schuttingen. Zelfs grotere oppervlakken zoals loodsen en molens kun je voorzien van optimale bescherming aan de hand van deze beits. Het professionele beitsmerk Remmers heeft met de Induline GW-310 en Aqua HK Lazuur - 310 ook twee fenomenale diepzwarte beitsen in huis.
Om tuinhout zwart te maken is er dekkende beits in mat zwart. Maar er zijn nog meer toppers binnen ons assortiment te vinden. Benieuwd? Neem eens een kijkje tussen de zwarte beits in onze webshop!

 1. Tenco Houtcoat Zwart
  Tenco Houtcoat Zwart
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  80 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart
  Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Remmers Induline GW-310 Diepzwart
  Remmers Induline GW-310 Diepzwart
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Remmers Aqua HK Lazuur - 310 Diepzwart
  Remmers Aqua HK Lazuur - 310 Diepzwart
  5 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: