Fris jouw huis op met de juiste kleur wit!

Met een mooie wittint op de muur geef jij jouw huis weer een opgefrist gevoel. Maar er zijn zoveel verschillende tinten, hoe weet je nu welke kleur wit jij moet kiezen? De juiste kleur wit wordt bepaald door verschillende invloeden als lichtinval, andere kleuren in een ruimte maar ook de meubels. Lees snel verder hoe jij de juiste kleur wit kiest.

De verschillende kleuren wit

Als je gaat zoeken naar wit, vind je een wirwar aan verschillende tinten. Maar waar wordt dit verschil nou door bepaald? Ieder wittint heeft een andere kleur als ondertoon. Deze ondertoon bepaald vervolgens hoe koel of warm een kleur is. De meest voorkomende wittinten zijn RAL 9001 (warm wit), RAL 9010 (Zuiver wit met gelige ondertoon) en RAL 9016 (koelere wit met blauwe ondertoon).

Histor Monodek Revolution

Kijk waar het licht vandaan komt

Hoeveel lichtinval je hebt in een ruimte en waar het licht vandaan komt kan invloed hebben op de kleur in een ruimte. Het is dan ook goed om hierover na te denken voordat je een keuze maakt voor de kleur wit. Komt het licht vanuit het zuiden en is er veel lichtinval in een ruimte? Vang dan het warme licht op door voor een koelere wittint te gaan. Een ruimte op het noorden kan juist wel wat warmte gebruiken. Hier kun je dus ook beter kiezen voor een warmere tint.

De kleuren bepalen de sfeer

De kleuren die zijn toegepast in de rest van het interieur zullen ook een effect hebben op de wittint. Zijn er veel warme tinten aanwezig in een ruimte? Kies dan ook voor een wit met een warme ondertoon om het interieur tot een geheel te maken. Het tegenovergestelde geldt voor een ruimte met veel koele tinten.

Histor Monodek Revolution

Laat je meubels eruit springen

De witte basis op de muur kun je ook gebruiken om een accent te leggen op bepaalde meubelstukken. In plaats van bovengenoemde tip kies je nu juist voor een wit met een tegenovergestelde ondertoon van je meubels. Een blauwe of groene bank steekt mooi af tegen een witte muur met warme ondertoon. Terwijl gele, rode of oranje meubels juist nog warmer aanvoelen bij een koelere kleur wit op de muur.

Straks en streeploos resultaat

Wil jij zeker zijn van een strak en streeploos resultaat? Kies dan voor Histor Monodek Revolution of Histor Monodek Structure - Structuurverf Fijn - Lichte Kleuren. Dankzij de Intelligent Flow Technology in de verf, vloeien de verfbanen tijdens het drogen in elkaar over. Ongeacht hoe je schildert, ben je hierdoor verzekerd van een resultaat zonder strepen of rollerbanen.

Lees ook: