Kun je vliesbehang verven?

Vliesbehang verven is een uitmuntende manier om je muur van een nieuw elan te voorzien. Opnieuw behangen, of je dit nu zelf doet of door een specialist laat uitvoeren, is een tijdrovende klus die je geld kost. Vliesbehang verven is een goedkopere en snellere manier om je muur een nieuwe look te geven. In deze blog laten we je zien hoe simpel vliesbehang verven met latex is. Ten eerste vertellen we je meer over vliesbehang. Hierna gaan we dieper in op de voorbereidingen op vliesbehang verven, waarna het verven zelf aan bod komt. Vervolgens geven we je nog enkele tips. Ga je vliesbehang verven? De producten die je nodig hebt voor deze klus schaf je aan bij Verfwinkel.nl.

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang staat ook wel bekend als snelbehang. De toplaag is van papier of vinyl, terwijl op de achterzijde een soort vlies te vinden is. Vliesbehang wordt niet voor niets snelbehang genoemd. Je kunt het aanbrengen zonder het eerst in te lijmen. Er is hierdoor nauwelijks een wachttijd. Hierdoor is behangen met vliesbehang voor iedereen toegankelijk. De kans op vlekken en blazen is nihil. Bovendien vormt het behang een extra beschermlaag. Dit soort behang is bijzonder sterk. Het valt bijna niet te scheuren. Het is een effectieve manier om scheurtjes en oneffenheden op binnenmuren weg te werken. Daarnaast kan het droog van de muur gehaald worden. Tevens kun je vliesbehang eenvoudig schilderen. Vliesbehang wordt vaak verward met glasvliesbehang of glasweefselbehang, maar dit zijn andere soorten behang.

Voorbereidingen op vliesbehang verven

Voor het verven van vliesbehang kun je diverse soorten verf gebruiken, bijvoorbeeld Sigmapearl Clean Matt of Sigmatex Superlatex Mat. Maar voordat je begint met schilderen, is het van belang dat je de voorbereidingen naar behoren uitvoert. Ten eerste moet er getest worden of het behang voldoende vast zit. Dit kun je testen door een proefvlakje op het behang te schilderen en het behang visueel na te kijken. Zo zie je meteen of je behang vast genoeg zit om geverfd te worden. Is dit niet het geval, dan maak je gebruik van behanglijm om het behang weer vast te maken. Hierna maak je het behang verfklaar door het schoon te maken en te ontvetten. Plak alle oppervlakken in de buurt af waar je geen verf op wilt krijgen.

Het verven van vliesbehang

Je kunt vliesbehang verven met muurverf. Moet je vliesbehang verven met primer? Een voorstrijk is niet per se nodig, want vliesbehang is vaak al voorgeschilderd. Toch kan een primer zorgen voor een mooier egaal resultaat. De keuze is aan jou. Hierna kun je over het vliesbehang verven. Gebruik eerst een kwast om de randen te doen. Vervolgens gebruik je een roller voor het grote oppervlak. Werk van boven naar beneden in banen van ongeveer één meter.

Vliesbehang verven tips

Als je het vliesbehang net op de muur hebt geplaatst, is het aan te raden om het even de tijd te geven om te acclimatiseren. Wacht je niet lang genoeg, dan kan het vlies gaan aanzwellen. Daarnaast hoef je tussendoor niet op te schuren. Een andere aanrader is om te kiezen voor verf van een hoge kwaliteit. Gelukkig zit je op dat front helemaal goed bij Verfwinkel.nl. Enkele toppers uit ons assortiment die geschikt zijn voor deze klus zijn Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en Sigmatin DGL Mat. Wij kunnen deze verfsoorten in alle kleuren voor je mengen. Benieuwd naar je opties? Neem snel een kijkje binnen het aanbod van Verfwinkel.nl

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  190 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Wijzotex Mat
  Wijzonol Wijzotex Mat
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: