Hoe maak je een eigen kleurenpalet?

Het kiezen van de juiste kleur verf kan soms lastig zijn. En heb je eenmaal de juiste kleur gevonden, dan luidt de volgende vraag: hoe vind je de bijpassende kleuren om tot jouw eigen kleurenpalet te komen? Met het 60-30-10 principe van Histor wordt het een stuk makkelijker. Op basis van dit principe maak je in een handomdraai jouw eigen kleurenpalet, opgebouwd uit drie kleuren.

Met het 60-30-10 principe stel je een driekleurenpalet samen met de juiste balans tussen muren, meubels en accessoires in je interieur. Je wordt erbij uitgedaagd om te vertrouwen op je eigen intuïtie en stijl. Met het vinden van de juiste kleurencombinatie voor jouw interieur ben je in staat jouw eigen stijl tot uiting te laten komen. Maar hoe werkt het nu precies?

Aan de slag!

Begin met het bestuderen van de ruimte die je wilt schilderen en alle elementen die erin komen te staan. De sfeer van de ruimte bepaal je door de door jouw gekozen kleur voor 60% in de ruimte toe te passen. De nuancekleur pas je toe op 30% van de ruimte en de resterende 10% maak je af met een accentkleur als finishing touch.

60-30-10-histor

60% Hoofdkleur

De hoofdkleur bepaalt de sfeer van een ruimte. Hier begint je project. Voor een rustige en gezellige sfeer kies je voor frisse en neutrale tinten. Donkere tinten zorgen voor een sterkere en meer moderne look.

30% Nuancekleur

De volgende stap is de nuancekleur, deze zorgt voor het belans in een ruimte. Heb je als hoofdkleur een donkere of opvallende kleur gekozen? Gebruik voor je nuancekleur dan een lichtere tint. Breng de ruimte wat meer tot leven door een  opvallendere kleur te kiezen in combinatie met een neutrale hoofdkleur.

10% Accentkleur

De finishing touch is de 10% van jouw kleurenpalet. Hiermee geef je eigenheid aan jouw interieur. Deze kleur kan terug komen in de accesoires, kussens of meubels maar kan ook gebruikt worden voor de plinten en deurkozijnen van de kamer. Afhankelijk van de hoofdkleur die je hebt gekozen is de 10% kleur meestal de meest levendige of de meest neutrale kleur in een ruimte.

Vind de kleuren die bij je passen

Er zijn zoveel kleuren om uit te kiezen dus waar moet je beginnen? Bekijk eens het Histor MY color kleurenpalet. Dit palet bestaat uit 33 lichte, neutrale tinten en donkere, expressieve kleuren waarmee je goed kunt combineren. Heb je jouw favoriete kleuren gevonden? Kies je verf, selecteer jouw drie favoriete kleuren in onze kleurenwaaier en schilderen maar! Trots op het resultaat? Deel jouw verfklus op social media met de #mijnverfklus en tag @verfwinkelnl en wie weet delen wij jouw schilderproject!  

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Muurverf - Metallic
  Histor My color Muurverf - Metallic
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: