Mauve muurverf: Paars, roze en grijs smelten samen

Mauve muurverf bestel je bij Verfwinkel.nl. Bij ons kun je jouw verf in allerlei kleuren laten mengen, waaronder mauve. Deze lichtpaarse kleur heeft een geheel eigen uitstraling. Deze tint is een ongeëvenaarde combinatie van paars, roze en grijs. De kleur is vernoemd naar kaasjeskruid (Malva, in het Frans Mauve), een kruidachtige plant. Er zijn diverse varianten van mauve muurverf verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl, waaronder Silver Mauve. Ook hebben verschillende bekende verfmerken een variant van mauve binnen hun kleuraanbod, waaronder Flexa en Histor.

Meer weten over muurverf in deze mauve kleur? Lees dan deze kleurenblog, want alles omtrent deze tint komt aan bod. We vertellen je meer over de meest bekende varianten van mauve waarin je jouw verf bij ons kunt laten mengen. Ook gaan we dieper in op kleurcodes en de kleurenwaaiers waarin je mauve terug kunt vinden. Daarnaast laten we je zien met welke kleuren je mauve muurverf kunt combineren, waar je deze kleur kunt toepassen en welke producten je in deze tint kunt laten mengen door onze specialisten.

Welke varianten van mauve kleur voor verf zijn er?

Er zijn verschillende verfmerken die hun eigen variant van mauve hebben uitgebreid. Een goed voorbeeld hiervan is Flexa Silver Mauve. Silver Mauve van Flexa is een lichtere variant van mauve die je kunt typeren als een combinatie van paars, roze en zilver. Deze kleur neigt meer naar roze dan naar paars. Wil je weten hoe deze tint er op jouw muren uit komt te zien? Maak dan gebruik van deze Flexa Tester Silver Mauve 30 ml. Je kunt de verf van deze tester aanbrengen op de muur, maar ook op een stuk karton of papier. Zo krijg je het beste beeld van deze tint.

Een andere populaire variant van mauve is Mauve Madness van Histor. Deze variant is wat donkerder in vergelijking met Silver Mauve. Mauve Madness neigt meer naar paars, alhoewel er nog steeds hinten van roze en grijs terug te zien zijn in deze kleur. Er is ook een mauve variant te vinden binnen de Histor Compleet collectie. Een andere aanrader is geproduceerd door Sigma: Moody Mauve. Deze kleur zit qua licht/donker precies tussen Silver Mauve en Mauve Madness in. Het heeft een geheel eigen uitstraling.

Je kunt ook kiezen voor de mauve kleur van Painting the Past. Deze variant van mauve bevat net iets meer grijs dan de andere varianten, alhoewel paars en roze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn. Je kunt deze variant testen met behulp van dit Painting the Past Samplepotje Krijtverf – 43 Mauve. Er is zelfs een mauve RAL kleur. Deze variant behoort niet tot de RAL Classic collectie, maar de RAL Design collectie. Je hebt de keuze tussen Velvet Mauve en Pale Mauve binnen deze verzameling. Zo zijn er nog veel meer varianten van mauve te vinden, maar de kleuren hierboven behoren tot de populairste opties van dit moment. Kijk gerust binnen ons kleuraanbod welke variant van mauve je het beste bevalt.

Mauve muurverf kleurcode

Met behulp van een kleurcode kun je een specifieke tint sneller vinden binnen een (online) kleurenwaaier. In het geval van Silver Mauve is het makkelijk. Bij die tint is de naam ook meteen de kleurcode. Mauve Madness van Histor heeft wel een eigen kleurcode: PPG1049 5. Ook Mauve uit de Histor Compleet collectie heeft een eigen code: S 3040 R40B. De kleurcode van Moody Mauve is PPG18-21. Kies je voor de mauve variant van Painting the Past, dan zoek je op de kleurcode 43 Mauve. Binnen onze online kleurenwaaier kun je ook simpelweg ‘mauve’ invoeren om alle varianten van deze kleur te zien waarin je jouw verf kunt laten mengen.

Mauve muurverf kleurenwaaier

Hoewel je mauve kleuren online kunt bekijken, raden we altijd aan om te kiezen voor een fysiek product zoals een kleurenwaaier of kleurtester. Deze producten tonen je de meest natuurgetrouwe weergave van een kleur. Beeldschermen kunnen de uitstraling van een tint vervormen. In het echte leven heb je dat niet en krijg je het beste beeld van de look van mauve muurverf.

Silver Mauve is een Flexa Creations kleur. Hierdoor is deze tint terug te vinden binnen de Flexa Creations Kleurenwaaier. Mauve Madness maakt onderdeel uit van de Histor Alle Kleuren collectie. Ook binnen de Histor Compleet collectie is een mauve variant te vinden die wat meer doet denken aan de standaard mauve kleur. Overweeg je om Moody Mauve van Sigma toe te passen? Deze kleur is terug te vinden binnen deze Sigma Kleurenwaaier – Voice of Colour. Mauve 43 van Painting the Past maakt onderdeel uit van de Painting the Past Kleurenkaart – Traditional Colours. De mauve varianten van RAL zijn terug te vinden binnen de RAL Design kleurenwaaier.

Mauve kleur combineren met andere kleuren

Nog een goede reden om voor mauve muurverf te kiezen is het feit dat deze tint goed samengaat met verschillende andere kleuren. Flexa maakt het je gemakkelijk door zelf suggesties te maken als je Silver Mauve wilt combineren. Zo kun je gaan voor een combinatie met neutrale kleuren zoals Violet Whiff.

Mauve is veelzijdig. Het bevat de meer extravagante tinten roze en paars, maar ook het neutrale grijs. Door deze veelzijdigheid zijn er een hoop kleurcombinaties mogelijk. Je kunt zowel de extraverte kleuren benadrukken als mauve neutraliseren. Omdat de meeste mauve varianten wat meer uitgesproken zijn, doen deze tinten het goed in combinatie met meer neutrale kleuren. Goede voorbeelden hiervan zijn beige, champagne en een gebroken wit zoals bijvoorbeeld RAL 9001. Mauve past binnen vrijwel ieder interieur.

Waar kun je mauve muurverf toepassen?

Mauve muurverf is een veelzijdige kleur die goed past binnen de diverse vertrekken van je woning. Zoek je een wat meer uitgesproken kleur voor in de woonkamer, dan is dit een uitstekende keuze. Je kunt bijvoorbeeld mauve muurverf toepassen op een accentwand die je verder omgeeft met wat meer neutrale kleuren. Op deze manier maak je pas echt een statement. Een wat donkerdere variant van mauve, bijvoorbeeld Mauve Madness, is een goede optie voor de slaapkamer. Deze variant bevat net wat meer warmte, waardoor de slaapkamer knusser en fijner aanvoelt.

Zo zijn er nog meer ruimtes waar je mauve muurverf aan kunt brengen. Jouw voorkeur of wens is bepalend. Zo kun je bijvoorbeeld mauve in de hal toepassen als je mensen een warm welkom wilt bieden. Je maakt meteen een goede eerste indruk met deze kleur, wat een welkomst. Mauve is ook een optie voor de keuken. Je kunt deze tint aanbrengen op de muren, maar ook leuk zijn keukenkastjes met een mauve kleur. Dat is nog eens wat anders. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop.

Mauve muurverf bestellen bij Verfwinkel.nl

Het kleuraanbod op het gebied van mauve is groot. Er zijn allerlei varianten, waardoor je precies de tint kunt vinden die de uitstraling heeft die je zoekt. Bij Verfwinkel.nl kun je jouw verf laten mengen in een mauve variant. Om dit te doen, ga je naar de productpagina van de muurverf die je wilt bestellen. Hier kies je een hoeveelheid, waarna je via ‘kies een kleur’ jouw verfkleur kunt uitkiezen. Dit doe je via een online kleurenwaaier. Kies je kleur en bestel vervolgens jouw verf. Onze verfspecialisten zorgen ervoor dat jouw muurverf in een mauve kleur gemengd wordt.

Er zijn allerlei muurverf producten die je mauve als kleur kunt geven. Een topper op dit gebied is deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Aangezien een bekende mauve variant door Flexa wordt aangeboden, kun je ook een Flexa muurverf product in deze tint laten mengen zoals deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat of deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Je kunt ook kiezen voor een Sigma muurverf, bijvoorbeeld deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf of deze Sigma Perfect Matt – Muurverf. Daarnaast zijn er meerdere producten van Painting the Past die in een mauve variant te bestellen zijn: deze Painting the Past Matt Emulsion Muurverf 2.5 liter - 43 Mauve, deze Painting the Past Eggshell 750 ml – 43 Mauve en deze Painting the Past Matt Krijtlak 750 ml – 43 Mauve. Bestel jouw mauve muurverf nu bij Verfwinkel.nl.

 1. Panting The Past Matt Emulsion Muurverf 2,5 ltr - 43 Mauve
  Panting The Past Matt Emulsion Muurverf 2,5 ltr - 43 Mauve
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  91 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: