Muur plamuren: hoe pak je dit aan?

Ben je van plan om een muur te plamuren? Een ondergrond moet optimaal klaargemaakt worden voor het verven. Hierbij horen vaste voorbereidingen zoals schoonmaken en ontvetten, maar ook het plamuren van een muur kan in sommige situaties nodig zijn. Verf hecht zich het beste op een vaste en egale ondergrond. Alhoewel je misschien verwacht dat je minuscule gaatjes nog zou kunnen compenseren door gebruik te maken van een roller met lange haartjes is dit niet het geval. Ook flinke scheuren en barsten kunnen roet in het eten gooien. Daarnaast kan een verpoederde ondergrond de hechting van de verf in de weg zitten. Je muur plamuren is in dat geval een oplossing. In deze blog vertellen we je alles over een muur plamuren. We laten zien of je eerst het beste kunt gronden of plamuren, hoe je zelf het plamuren aanpakt en we geven je enkele handige plamuren tips.

Eerst plamuren of gronden?

Een muur plamuren voer je uit door te beginnen met een aantal vaste voorbereidingen. De muur moet je eerst goed ontvetten voor het schilderen. Dit kan met behulp van een St. Marc Verfreiniger. Je kunt een muur vervolgens plamuren en schuren.

Je kunt diverse muren plamuren: oneffen muren plamuren, binnenmuren plamuren, een geschilderde muur plamuren en je kunt buiten met plamuur een muur herstellen. De volledige muur plamuren is een optie als het nodig is. Je kunt de muur lichtjes schuren na het plamuren. Geef de plamuur voor de muur de tijd om te drogen. Na het plamuren van muren breng je nog een laag voorstrijk aan. Schuur dit nogmaals lichtjes op en maak het oppervlak stofvrij. De muur is nu verfklaar gemaakt.

Hoe een muur plamuren? Muur plamuren tips

Hoe gaat het plamuren van muren in zijn werk? Het is goed om te weten dat plamuur geschikt is voor het opvullen van kleine oneffenheden. Maak het gat of de scheur licht vochtig om de zuigende werking van de ondergrond tegen te gaan. Vervolgens breng je wat vulmiddel aan op het plamuurmes. Dit strijk je over de oneffenheid. Soms is het gat of de breuk in één keer gevuld, maar dat is niet altijd zo. In het geval van diepere oneffenheden kun je het beste in lagen van 1 mm de plamuur toepassen. Zo werk je door totdat de oneffenheid geheel is weggewerkt. Heb je te veel vulmiddel aangebracht? Je kunt plamuur verwijderen van een muur met behulp van het plamuurmes. Strijk het oppervlak net zolang glad totdat het overtollige vulmiddel is weggewerkt.

De beste plamuur voor muren bestel je bij Verfwinkel.nl

In één van onze andere blogs hebben we je al laten zien welke plamuur je nodig hebt als je een muur gaat plamuren. Wil je er zeker van zijn dat je aan de slag gaat voor de beste muur plamuren prijs? In dat geval shop je bij Verfwinkel.nl. Bij ons bestel je niet alleen de beste plamuurproducten van dit moment, maar je kunt bij ons ook terecht voor alle benodigdheden zoals plamuurmessen. Binnen ons uitgebreide assortiment ontdek je zowel 1K plamuur als 2K plamuur. Bekijk zelf wat je nodig hebt en bestel jouw plamuur bij ons.

 1. Beissier Aguaplast Top Finish
  Beissier Aguaplast Top Finish
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Polyfilla Pro F210 - Lichtgewicht Vulmiddel
  Polyfilla Pro F210 - Lichtgewicht Vulmiddel
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Alabastine MuurGlad Rolbaar
  Alabastine MuurGlad Rolbaar
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  21 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Alabastine Muurglad Spaan en Strijker
  Alabastine Muurglad Spaan en Strijker
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: