Tuinmeubelen beitsen: hoe pak ik dit aan?

Je tuinmeubelen beitsen is de beste manier om deze meubels te beschermen. Extra bescherming is van groot belang voor tuinmeubels. Deze meubels staan het grootste gedeelte van het jaar buiten. Hier krijgen ze te maken met diverse weersomstandigheden. Zo kan de regen ervoor zorgen dat je tuinmeubelen eerder vergrijzen, terwijl de UV stralen van een felle zon ook voor verkleuring kunnen zorgen. Het voordeel van een goede tuinmeubel beits is dat het diep in het hout trekt. Dit voorkomt dat vocht in het hout kan trekken en tevens maakt een beits je tuinmeubilair weerbestendig. Dit is een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Alles wat je hiervoor nodig hebt, vind je binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl.

Tuinmeubelen beitsen of olie gebruiken?

Naast het beitsen van tuinmeubelen heb je ook de optie om ze te behandelen met olie. Net als een beits trekt olie ook volledig in het hout. Olie is dunner dan een beits, waardoor er een grotere kans op druipers is. Let hier goed op als je de olie aanbrengt. Olie moet je niet alleen vooraf roeren, maar ook tijdens het aanbrengen. Dit levert het mooiste resultaat op. Olie geeft je tuinmeubelen een natuurlijke uitstraling en is een milieuvriendelijker alternatief voor beits. Desalniettemin is zowel een beits als olie een prima optie. Cetabever Tuinmeubelgel zit tussen olie en beits in, voor wanneer je niet wilt kiezen.

Tuinmeubelen beitsen of lakken?

Naast de keuze tussen beitsen of oliën heb je ook nog de keuze tussen beitsen of lakken. Met lakken bedoelen we dat je de meubelen verft. Je brengt een toplaag aan die er goed uitziet. Het probleem van het lakken van je tuinmeubelen is dat je hiermee het hout afsluit. Dit vergroot de kans dat de verf gaan afbladderen of dat het hout gaat rotten. In tegenstelling tot bij een beits of olie is er geen sprake van vochtregulering. Daarnaast blijft een lak minder lang goed en zul je de lak eerst van een tuinmeubel af moeten schuren voordat je een nieuwe laag kunt aanbrengen. Daarom kun je tuinmeubelen beter beitsen in plaats van lakken.

Welke soorten beitsen zijn er?

Je hebt de overweging hierboven gemaakt en je bent tot de conclusie gekomen dat tuinmeubelen beitsen je beste optie is. Hierbij kun je kiezen tussen twee soorten beits. Ten eerste is er de dekkende beits. Dekkende beits zorgt ervoor dat de houttekening niet meer zichtbaar is en biedt het langst bescherming. Je kunt ook kiezen voor transparante beits. Deze Cetabever Tuinmeubelbeits Natuurlijk Effect is een beits met een natuurlijke, matte uitstraling. Hierbij blijft de houtnerf wel zichtbaar. Rambo heeft beits ontwikkeld die speciaal geschikt is voor het beitsen van tuinmeubelen. Deze Rambo Pantserbeits Tuinmeubel vind je in onze webshop in verschillende varianten. Zowel Kleurloos als met een Whitewash, Greywash of Teakhout afwerking.

Hoe kun je tuinmeubelen beitsen?

Zoals bij vrijwel iedere verfklus het geval is, begin je bij het beitsen van je tuinmeubelen met het reinigen van het oppervlak. Schoonmaken en ontvetten zijn twee belangrijke stappen die je neemt om de hechting van de beits te optimaliseren. Ook door je tuinmeubelen te schuren verhoog je de hechtende werking van de beits. Repareer eventuele beschadigingen en dek elk oppervlak af waar je geen beits op wilt krijgen. Open de beits en roer het nog even goed door. Breng de beits hierna aan op de ondergrond. Gebruik voor grote oppervlakken een roller en voor kleinere oppervlaken en hoeken een platte kwast. Laat de laag goed drogen en breng vervolgens nog een tweede laag beits aan. Wil je jouw tuinmeubels dekkend schilderen? Wij adviseren voor deze klus de Wijzonol Dekkend Halfglans.

Koop jouw beits bij Verfwinkel.nl

Als je jouw tuinmeubelen van een betere bescherming wilt voorzien, heb je meerdere alternatieven waar je voor kunt kiezen. Beitsen, oliën of verven: het kan allemaal met behulp van onze producten. Toch beschouwen wij beitsen als de beste manier om jouw tuinmeubelen te beschermen. Binnen ons aanbod vind je alles wat je nodig hebt voor deze verfklus. Op Verfwinkle.nl vind je het grootste assortiment en koop jouw beitsproducten voor de beste prijzen van nu.

 1. Gratis kwast
  Rambo Pantserbeits Tuinmeubel - Kleurloos 750 ml
  Rambo Pantserbeits Tuinmeubel - Kleurloos 750 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Cetabever Tuinmeubelbeits Natuurlijk Effect - Natuurlijk Blank 750 ml
  Cetabever Tuinmeubelbeits Natuurlijk Effect - Natuurlijk Blank 750 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Cetabever Tuinmeubelbeits Transparant Zijdeglans
  Cetabever Tuinmeubelbeits Transparant Zijdeglans
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: