Welke kleur past bij RAL 9001?

Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt: welke kleur past bij RAL 9001? RAL 9001 behoort tot de meest populaire wittinten uit ons aanbod aan kleuren waarin we jouw verf kunnen mengen. We durven zelfs wel te stellen dat deze tint, op RAL 9010 (zuiver wit) na, de populairste witte tint is van dit moment. RAL 9001 is de kleurcode van crèmewit. Wil je gebroken wit laten mengen, dan kun je beter voor RAL 9010 kiezen. Maar ook RAL 9001 kan prima gecombineerd worden met uiteenlopende tinten. In deze blog bieden we je wat opties ter inspiratie.

RAL 9001 combineren met grijs

De kleur grijs valt te combineren met uiteenlopende soorten tinten. Dit komt doordat grijs van nature een neutrale kleur is. Daarnaast verzachten grijze kleuren contrasten. Hierdoor is een grijstint perfect om te combineren met een felle kleur, maar je kunt grijs ook inzetten om bijvoorbeeld je meubilair mee te accentueren. RAL 9001 combineren met grijs behoort ook tot de mogelijkheden. Sowieso passen wittinten en grijs goed bij elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook RAL 9010 combineren met grijs en RAL 9016 (verkeerswit) combineren met grijs. Een wit – grijs combinatie kun je op verschillende plekken binnen je woning toepassen. Vooral in de woonkamer en in de keuken is dit een populaire optie.

RAL 9001 combineren met taupe

Naast witte tinten past RAL 9001 goed bij diverse andere tinten. Een goed voorbeeld hiervan is taupe. Een populaire taupe tint van dit moment is Urban Taupe van Flexa. Zo kun je bijvoorbeeld deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat in deze kleur laten mengen door ons. Taupe is een combinatie van grijs en beige, en wordt daarom ook wel als een greige kleur bestempeld. Taupe staat als kleur op zichzelf maar kan net als RAL 9001 goed gecombineerd worden met andere kleuren. Deze twee tinten vullen elkaar goed aan. Beide kleuren zijn bovendien zacht, waardoor RAL 9001 en taupe een rustgevend effect hebben op een ruimte.

Witte muurverf mengen met kleur

RAL 9001 gaat goed samen met uiteenlopende soorten tinten, van lichte tot aan donkere kleuren. Deze veelzijdigheid maakt het tot een populaire optie voor toepassingen in en rondom je woning. Vaak wordt voor crèmewit gekozen als de woonkamer geverfd moet worden, maar ook voor andere vertrekken binnen je woning is dit een goede keuze. Kun je de juiste tint niet vinden? Het lijkt onmogelijk gezien ons ruime assortiment, maar wellicht kun je net de exacte kleur niet vinden. In dat geval kun je ervoor kiezen om witte muurverf te mengen met een kleur. Zo kun je de juiste tint laten ontstaan. Meng in stapjes totdat je de correcte kleur hebt. Roer het geheel goed door. Let hierbij op dat je acrylverf alleen mengt met andere acrylverf. Let op: het mengen van verven kan ervoor zorgen dat een verf minder lang de kleur kan behouden.

RAL 9001 verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Welke kleur past bij RAL 9001? Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, zijn er veel combinaties te maken. Grijs en taupe werden als voorbeeld aangehaald, maar het mooie aan RAL 9001 is dat een dergelijke witte tint goed aansluit op vrijwel alle tinten. Ontdek de mogelijkheden en koop jouw RAL 9001 verf via onze online winkel.

 1. Ral 9001 - Histor Monodek Clean Muurverf
  Ral 9001 - Histor Monodek Clean Muurverf
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Niet op voorraad
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf Mat - Ral 9001
  Histor Perfect Finish Muurverf Mat - Ral 9001
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  135 reviews
  Vanaf

Lees ook: