• Grootste assortiment van België
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Kies zelf je bezorgmoment
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)

Sikkens Rubbol XD High Gloss

4.7 out of five star rating on Trustpilot
678 reviews
Nog %1 beschikbaar
Vanaf Adviesprijs
61,99 38,70
Maak je keuze
Adviesprijs
Kortingsprijs
Loading...

Meest besteld

RAL 9010 - Reinweiss RAL
RAL 9001 - Crèmewit RAL
RAL 9002 - Grijswit RAL
RAL 7021 Zwartgrijs RAL
RAL 7016 Antracietgrijs RAL
N0.15.10 - Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren.
E8.35.65 - Okergeel Sikkens 5051 Color Concept
Q0.05.10 - Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren.
U4.15.10 - Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren.
RAL 5004 Zwartblauw RAL
RAL 3005 Wijnrood RAL
RAL 6009 - Dennegroen RAL
RAL 1013 Parelwit RAL
RAL 7022 Ombergrijs RAL
RAL 7024 Grafietgrijs RAL
RAL 7035 Lichtgrijs RAL
RAL 7039 Kwartsgrijs RAL
RAL 7044 Zijdegrijs RAL
RAL 9004 Signaalzwart RAL
RAL 9011 Grafietzwart RAL

Bijna alle kleurcollecties zijn te mengen op onze verfmerken. Wij kunnen bijvoorbeeld Flexa kleuren op Sikkens verf mengen en omgekeerd. Open hieronder de kleurenwaaier en kies jouw kleur.

Open colourselector
Op voorraad
 • Grootste assortiment van België
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Kies zelf je bezorgmoment

Sikkens Rubbol XD High Gloss productinformatie

 • Professionele schilderskwaliteit
 • Uitstekend Glansbehoud
 • Uitstekend Kleurbehoud
 • Uitstekende buitenduurzaamheid
 • UV- bestendig

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een zeer duurzame hoogglanslak voor buiten. Dit product is al jaren de topper van Sikkens en bij Verfwinkel.nl altijd verkrijgbaar met flinke korting. Bovendien is deze verf te mengen in vrijwel iedere gewenste kleur! Door de unieke bindmiddelcombinatie heeft Rubbol XD Gloss een zeer lange levensduur en is deze hoogglanslak maar liefst 30 procent duurzamer dan andere hoogglans lakken. Sikkens Rubbol XD High Gloss laat zich prettig verwerken en heeft een uitstekende vloeiing. De zeer hoge en bolle glans van Sikkens Rubbol XD High Gloss zorgt voor een schitterend en duurzaam eindresultaat.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse harde kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Rubbol XD High-Gloss is door de extreem lange levensduur bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk. Een kwalitatief en constructief goede ondergrond is hierbij een vereiste. Met de juiste applicatie en voorbehandeling kan een duurzaamheid van tot wel tien jaar behaald worden.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss:

- Aanbrengen: met kwast en roller.
- Stofdroog: na ca. 3 uur
- Kleefvrij: na 6 uur 
- Overschilderbaar: na ca. 18 uur
- Verbruik: 14-16 m²/l 
- Onderhoudscyclus van doorgaans 8-10 jaar

Sikkens Rubbol XD High-Gloss ral 9010 en talloze andere kleuren:

Sikkens Rubbol XD Gloss ral 9010 is veruit de meest bestelde kleur. Maar dat wil niet zeggen dat het een standaardkleur is. Ral 9010 wordt veel gebruikt voor het schilderwerk buiten omdat het een neutrale witte tint is die warm aanvoelt en toch wit lijkt. Ook omdat er veel hekwerken, rolluiken en kunststof kozijnen in ral 9010 geleverd worden, wordt er ral 9010 gekozen voor het overige schilderwerk. 

Bijna iedereen heeft wel ergens in huis ral 9010 gebruikt, mede ook omdat het echt de favoriete wittint van de schilder is. Naast ral 9010 mengn onze mengexperts voor jou deze Sikkens XD High Gloss in talloze andere kleuren. We kunnen deze duurzame hoogglanslak voor buiten in bijna elke gewenste kleur mengen, dus ook in jouw favoriete kleur. Of je nu kiest voor Ral 9010, Monumentengroen, ral 7016 of een hele andere kleur Verfwinkel.nl heeft het. Hou er rekening mee dat de kleuren uit de online kleurenwaaier ter indicatie zijn en door de beeldscherminstellingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. We adviseren je om te allen tijde een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurwaaier of middels een testpotje.

Sikkens Rubbol XD High Gloss met jouw kleurkeuze

Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. De kleuren van de online kleurenwaaier zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment.

Sikkens Rubbol XD High Gloss op kleur gemengd

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 9001, Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 9010 en Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 9016. Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. 

Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour.

Welke kleuren Sikkens Rubbol XD High Gloss zijn mogelijk?

Deze Sikkens Gloss XD lak kun je bij Verfwinkel.nl in uiteenlopende tinten laten mengen. Populair onder onze klanten is de Sikkens Rubbol XD Gloss RAL 9001. Sikkens Rubbol XD High Gloss 9001 is de RAL kleurcode voor de tint crèmewit. Sikkens XD High Gloss 9001 heeft dus geen neutraal witte kleur. Dit is dus niet hetzelfde als Sikkens Rubbol XD Gloss wit. Als je een witte kleur zonder pigment wilt, kies je voor 100% wit als optie. Crèmewit heeft een eigen uitstraling en persoonlijkheid en is daardoor interessant als tint voor deze lak.

Als je deze Sikkens Rubbol XD Gloss wilt kopen, zijn er nog veel meer tinten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van iets heel anders dan een witte tint, bijvoorbeeld Sikkens Rubbol XD High Gloss zwart? Maar je kunt ook voor iets kleurrijkers gaan, bijvoorbeeld Sikkens XD High Gloss grachtengroen. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos dankzij de vele kleurencollecties waar je bij ons uit kunt kiezen. Bij ons ontdek je de goedkoopste Sikkens Rubbol XD Gloss prijs van dit moment en toch is de keuze op het gebied van de kleuren voor deze Sikkens Rubbol XD High Gloss immens.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss aanbieding

Ontdek het gemak van online verf kopen en bestel je verf en verfbenodigdheden voordelig bij Verfwinkel.nl. Naast dat je vanuit je luie stoel aan je klus begint door verf te bestellen, vind je bij Verfwinkel.nl ook nog eens de beste Sikkens XD Gloss aanbieding. De goedkoopste Sikkens Rubbol XD High Gloss prijs is hier te vinden.

Daarnaast vind je bij Verfwinkel.nl ook alle andere spullen die je nodig hebt voor je schildersklus zoals kwasten, rollers, plamuur, schuurpapier en afplaktape.

Bestel je verf en benodigdheden op het moment dat voor jou het beste uitkomt en laat deze bij je thuis of op de klus bezorgen.

Sikkens Rubbol XD High Gloss 2,5 liter

Door de veelzijdigheid van deze high gloss verf kun je de Sikkens Rubbol XD High Gloss voor bijna elke verfklus buiten gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of de poort wil schilderen. Met Sikkens Rubbol XD Gloss weet je zeker dat je voor lange tijd de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Door te kiezen voor Sikkens XD Gloss kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is een Sikkens Rubbol XD Gloss 2,5 Liter fijn om in huis te hebben. Klaar met de klus en nog een beetje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.

Sikkens Rubbol XD High Gloss in verschillende volumes

Wil je Sikkens High Gloss voor buiten dan kun je kiezen voor de duurzame Rubbol XD of de Sikkens Rubbol SB. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol XD ongeveer 7 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met deze Sikkens Rubbol XD High Gloss 0.5 liter kunt voorzien van 2 lagen verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt zien dan de rest van je huis. 

Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter

Daarnaast is de Sikkens Rubbol XD High-Gloss verkrijgbaar in 1 liter. Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter is goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol XD High Gloss aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit te veel voor je klus. Ook deze hoeveelheid kun je in een Sikkens Rubbol XD High Gloss kleur van 1 ltr laten mengen, waaronder Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter RAL 9010. Klaar met de klus en een restje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt.

Sikkens Rubbol XD High Gloss gebruiksaanwijzing

Onze Sikkens XD Gloss ervaring is dat de Sikkens Rubbol XD Gloss verwerking uiterst aangenaam is. Deze hoogglanslak voor buiten levert je een professionele schilderskwaliteit op. De gemiddelde Sikkens XD High Gloss droogtijd is circa 18 uur als je wilt wachten totdat de lak geheel overschilderbaar is. De droogtijd van deze Sikkens Rubbol XD High Gloss is gemiddeld 2 uur als je wilt dat de lak stofvrij is en circa 4 uur als je wilt dat de lak kleefvrij is. Je kunt zowel een kwast als een roller gebruiken om deze lak mee aan te brengen.

Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol XD High Gloss

Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens buitenlak breng je het beste aan met een Anza Titanium - Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.

Kies voor de maximale bescherming van je hout met Sikkens Rubbol XD

Sikkens Rubbol XD High-Gloss beschermt tot wel 10 jaar! Maar natuurlijk niet zonder goed verfsysteem. Daarom raden we aan om op hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer Extra aan te brengen. Deze zijdeglanzende grondverf zorgt ervoor dat de Rubbol XD nog beter tegen weersinvloeden bestand is. Ook blijft de glans langer mooi. Wil je kunststof, metaal, ijzer of een andere ondergrond schilderen met de Sikkens Rubbol XD? Voorzie deze dan eerst van een geschikte primer zoals bv de Sikkens Redox AK Primer of Südwest Allgrund voordat je de Primer Extra aanbrengt.

Sikkens Rubbol XD = vier seizoenenverf 

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een vier-seizoenenverf. Dat wil zeggen dat deze al vroeg in het seizoen buiten gebruikt kan worden, maar ook later in het seizoen is deze verf nog prima te verwerken om de klus af te maken. De Rubbol XD High-Gloss van Sikkens is inzetbaar van 0˚C tot 30˚C. Ook in het voor- en naseizoen is deze hoogglanslak van Sikkens uitstekend UV-bestendig en behoudt hij glans en kleur.

Sikkens Duurzame en bio-based verf

De ontwikkeling van verf staat niet stil en ook verffabrikanten vinden het steeds belangrijker dat verf duurzaam geproduceerd wordt zonder dat de kwaliteit van de verf achteruitgaat. De Sikkens Rubbol XD High Gloss heeft een biobased klasse twee conform ASTM D6866. Dat wil zeggen dat de Sikkens Rubbol XD 40-60% Biobased is.

Extra informatie over Sikkens Rubbol XD Gloss 

Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. Kleuren van de online kleurenkaart zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Dit is afhankelijk van de beeldscherminstellingen.

Aanbieding voor deze Sikkens Rubbol XD High Gloss

Als je deze Sikkens Rubbol XD Gloss wilt kopen, kun je dat het beste via onze webshop doen. De prijs van deze Sikkens Rubbol XD Gloss is nergens anders beter dan bij ons. Bovendien kun je bij ons geregeld profiteren van mooie aanbiedingen, waaronder een mooie aanbieding voor deze Sikkens Rubbol XD High Gloss. Maar ook voor andere producten van Sikkens tref je hier de scherpste prijzen van dit moment aan. Zo weet je zeker dat je nergens anders online een lagere prijs zult aantreffen. Bestel daarom deze Sikkens Gloss XD lak bij Verfwinkel.nl.

Sikkens Rubbol XD High Gloss bestellen bij Verfwinkel.nl

Sikkens Rubbol High Gloss bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze hoogglans buitenverf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl.

Meer informatie
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad
Kwaliteit Professioneel
Aanbrengen Kwast, Roller, Verfspuit
Ondergrond Diverse ondergronden mits juist voorbehandeld, Hout, Kunststof, Metaal
Onderhoudscyclus 10 Jaar
Reinigbaarheid Uitstekend reinigbaar
Roestwerend Nee
Ruimte Buiten houtwerk
Toepassing Deuren, Kozijnen
Verbruik per liter 12 Vierkante meter
4 Seizoenen Ja
Metallic Nee
Basis Terpentinebasis
Binnen of buiten Buiten
Componenten 1-componenten
Dekkend of transparant Dekkend
Geschikt voor verfspuit Ja
Glansgraad Hoogglans
Isolerend Nee
Vochtregulerend Nee
Kleefvrij 6 Uur
Overschilderbaar 18 Uur
Stofdroog 3 Uur
Volledig uitgehard 1 Week
5 out of five star rating on Trustpilot
5 5 678 reviews

1 out of five star rating on Trustpilot H. Visser 19 mei Waardeloos troep! Lijkt wel water! Smeert amper uit, droogt heel snel op, heel duur! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

2 out of five star rating on Trustpilot Anja Brand 15 mei Er zit geen anti siliconen in de verf bijgemengd Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

2 out of five star rating on Trustpilot Anja Brand 15 mei Er zit geen anti siliconen in de verf bijgemengd kom je achter als negatief schilderen Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Nico 12 mei Super verf, erg makkelijk te verwerken. Echt een aanrader. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Marjan 10 mei Perfecte verf, makkelijk verwerkbaar, prachtige kleur en glans. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jan Stuiver 8 mei Strijkt mooi weg en vloeit mooi strak! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Meipoort koffie & thee 12 april Fijne verf. Gemakkelijk te verwerken en mooie glans! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

1 out of five star rating on Trustpilot J. Beijer 30 maart Is stroopachtig en vloeit slecht uit. Het is beslist de kwaliteit niet meer wat het ooit is geweest (toen verf nog verf was)! Bij het opzetten een redelijke glans maar na een kleine 4 jaren is deze ook al aardig vervaagd. Jammer! Ik schilder al mijn leven lang met dit merk en Sigma. Het koste altijd al wat meer als een ander merk maar daar had je dan ook kwaliteit voor in huis. Dit was einmahl :-( Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Visser 16 maart Deze verf is met dan de prijs waard. Smeert heerlijk bij alle temperaturen en dekt streeploos ook op oud hout. Mooie kleur die ook goed intact blijft. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Willem Van Rijn 9 maart Prima verf. Gebruikt om mijn boot te verven. 4 jaar geleden in de verf gezet. Twee jaar geleden alleen beschadigingen bijgewerkt. Nu weer alles luchtjes opschuren en éèn laag aanbrengen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Theo Polen 8 maart Goede verf helemaal top Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Bergh 29 januari Superrrrrrrrrrrrr Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot vH 19 november perfecte afwerking en gedegen kwaliteit Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot G Peters 17 november Voor buiten is XD de beste verf die ik ooit gebruikt hebt. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jansen 27 oktober Mooie glans en makkelijk te verwerken met goede dekking Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Bert 22 oktober Prachtig resultaat en prettig verwerkbaar Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Bert 22 oktober Prachtig resultaat en prettig verwerkbaar! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot van de berg 12 oktober goede verf die goed is te verwerken Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Angel 26 september Zeer goede verf , vloeit heel mooi uit en geeft een mooie glans. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Jan Greuter 25 september Hoge kwaliteit verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot P Blom 24 september Prima verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Wilma Besselink 23 september Mooi snel verwerkende verf. Voelt als rubber Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot C. Bouman 21 september Heel goede verf, verwerking en resultaat Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Bjorn Everse 21 september Prima product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot A. PETERS - LANTING 16 september Prima kwaliteit! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Claudia 15 september Prima verf, super glans, hecht heel goed op hout en pvc regenpijp door middel van de Sikkens Primer die we ook gekocht hebben. Lang getwijfeld of dit echt wel goed zou gaan op de regenpijp. Maar dat gaat echt heel goed. En de service van Verfwinkel is PERFECT. De volgende dag al in huis! Keurig verpakt ! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot F.maas 14 september Super verf super bedrijf en super geleverd.wat wil je nog meer? Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Richard Moret 14 september Zeer prettige verf vloeit mooi uit, prettig aanbrengen met zowel kwast als roller, mooie glans. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Wim 10 september Perfecte verf met hoge glans! Minder tevreden over Verfwinkel.nl Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Teus van der Want 9 september Al jaren in gebruik en nooit meer anders Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot M De Jonge 6 september Wij hebben deze verf gebruikt voor al het houtwerk binnenshuis. Mooie kleur hoogglans verf in een warme, niet gelige wittint, die goed bij zuiver witte latex past. Perfect in een jaren 30 of 40 woning. Snelle levering. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

1 out of five star rating on Trustpilot Peter Zandvliet 5 september Product is goed. Heeft 6 dagen geduurd voordat ik het in huis had. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot jan 31 augustus Scherpe prijs en snelle levering. Volgende dag ! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jack 29 augustus Top verf; makkelijk te verwerken en lange levensduur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot C. Verbeek 27 augustus Zoals we altijd zeggen”het schilders als een zalfje” top verf en zoals gewoonlijk super kwaliteit. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot T.geurts 26 augustus Schilderen is zowel qua verf als arbeid een dure aangelegenheid. Daarom is het van belang met een goede verfkwaliteit te werken Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot MULDER J S 24 augustus Ondanks warme weer goed te gebruikern bij verven in de schaduw. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Marian 24 augustus Mooie, makkelijk te verwerken verf die uitstraling heeft Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ad van Dijk 22 augustus Na op zetten vloeit het zeer goed. We even geduld hebben voor het beste resultaat. Ziet er fantastisch uit! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Henk 21 augustus Schildert heerlijk weg en vloeit goed. Ben geen ervaren schilder maar met deze verf sta ik nu te boek als professionele schilder Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

Laad meer reviews
Aanbieding xxx

Anderen kochten ook