Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss

4.8 out of five star rating on Trustpilot
118 reviews
Nog %1 beschikbaar
Vanaf Adviesprijs
116,99 67,74
Maak je keuze
Adviesprijs
Kortingsprijs
Loading...

Meest besteld

RAL 9001 Crèmewit RAL
Ral 9010 Reinweiss RAL
RAL 9002 - Grijswit RAL
RAL 7021 Zwartgrijs RAL
RAL 7016 Antracietgrijs RAL
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
U4.15.10 Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren
RAL 5004 Zwartblauw RAL
RAL 6009 - Dennegroen RAL
RAL 7024 Grafietgrijs RAL
RAL 7035 Lichtgrijs RAL
RAL 7039 Kwartsgrijs RAL
RAL 7044 Zijdegrijs RAL
RAL 9011 Grafietzwart RAL

Bijna alle kleurcollecties zijn te mengen op onze verfmerken. Wij kunnen bijvoorbeeld Flexa kleuren op Sikkens verf mengen en omgekeerd. Open de kleurenwaaier en kies jouw kleur.

Dit product is in bijna alle kleuren te mengen. Open hieronder de kleurenwaaier en kies jouw kleur.
Kies je kleur
Open colourselector
Op voorraad
  • Grootste assortiment van België
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Koop online tot 50% goedkoper
  • Snelle levering!

Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss productinformatie

  • Hoge dekkracht
  • Uitstekend Glansbehoud
  • Uitstekend Kleurbehoud
  • Uitstekende buitenduurzaamheid
  • UV- bestendig

Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss is een halfglanzende, extreem weerbestendige en maximaal onderhoudsvrije lak voor buiten. Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse harde kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Rubbol XD Semi Gloss is door de lange levensduur bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk. Rubbol XD Semi Gloss zorgt voor een schitterend en duurzaam eindresultaat. Een kwalitatief en constructief goede ondergrond is hierbij een vereiste. Met de juiste applicatie en voorbehandeling kan een duurzaamheid van tot wel tien jaar behaald worden.

Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss:
- Aanbrengen: met kwast en roller.
- Stofdroog: na ca. 3 uur
- Kleefvrij: na 6 uur 
- Overschilderbaar: na ca. 18 uur
- Verbruik: 14-16 m²/l 
- Onderhoudscyclus van doorgaans 8-10 jaar

Let op! Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss versus Sikkens Rubbol XD High Gloss
Voor buiten biedt een hoogglans lak de beste bescherming. Zeker een lak als Rubbol XD Gloss 1 liter wordt veel gebruikt als buitenlak met een lang glans- en kleurbehoud. Wil je liever niet de hoge bolle glans van de Rubbol XD High Gloss dan is een Sikkens Semi Gloss een prima alternatief. Hiermee heb je de voordelen van een Sikkens High-Gloss met de uitstraling van een Sikkens Semi Gloss buiten.
Deze Semi Gloss van Sikkens is net als de Sikkens Rubbol XD High-Gloss extreem weersbestendig en maximaal onderhoudsvrij met een prachtig kleurbehoud.

Sikkens XD Gloss ervaring
Sikkens Rubbol XD wordt door de schilder en de doe-het-zelver als een fijne verf ervaren. Of je nu kiest voor de Sikkens Rubbol XD High-Gloss of de Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss met beide producten heb je een uiterst duurzame verf met een uitstekende buitenduurzaamheid in handen. Doordat deze Sikkens buitenlakken prettig te verwerken zijn, mooi vloeien en een goede kantendekking hebben weet je zeker dat je met kwaliteit schildert en je buitenschilderwerk en voor jaren beschermt is.

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss ral 9010 en talloze andere kleuren:
Sikkens Rubbol XD Semi Gloss ral 9010 is veruit de meest bestelde kleur. Maar dat wil niet zeggen dat het een standaardkleur is. Ral 9010 wordt veel gebruikt voor het schilderwerk buiten omdat het een neutrale witte tint is die warm aanvoelt en toch wit lijkt. Ook omdat er veel hekwerken, rolluiken en kunststof kozijnen in ral 9010 geleverd worden, wordt er ral 9010  gekozen voor het overige schilderwerk. Bijna iedereen heeft wel ergens in huis ral 9010 gebruikt, mede ook omdat het echt de favoriete wittint van de schilder is. 
Naast Ral 9010 mengen onze mengexperts voor jou deze Sikkens XD Semi Gloss in talloze andere kleuren. We kunnen deze duurzame halfglanslak voor buiten in bijna elke gewenste kleur mengen, dus ook in jouw favoriete kleur. Of je nu kiest voor Sikkens Rubbol XD Gloss 9010, of voor Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss ral 9010 of voor een Sikkens buitenlak in Mergelwit,  Monumentengroen, ral 7016 of een hele andere kleur Verfwinkel.nl heeft het.
Hou er rekening mee dat de kleuren uit de online kleurenwaaier ter indicatie zijn en door de beeldscherminstellingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. We adviseren je om te allen tijde een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurwaaier of middels een testpotje.

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss met jouw kleurkeuze
Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. De kleuren van de online kleurenwaaier zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Kies dan in onze online kleurenwaaier voor de optie 'Mijn kleur staat hier niet bij'. Bij het afrekenen van je bestelling kun je vervolgens bij Opmerkingen je kleurnaam en/of kleurcode noteren. 

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss op kleur gemengd
Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.
Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. 
Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour.

Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss aanbieding:
Ontdek het gemak van online verf kopen en bestel je verf en verfbenodigdheden voordelig bij Verfwinkel.nl. Naast dat je vanuit je luie stoel aan je klus begint door verf te bestellen, vind je bij verfwinkel.nl ook nog eens de beste Sikkens XD Gloss aanbieding.
Daarnaast vind je bij Verfwinkel.nl ook alle andere spullen die je nodig hebt voor je schildersklus zoals kwasten, rollers, plamuur, schuurpapier en afplaktape.
Bestel je verf en benodigdheden op het moment dat voor jou het beste uitkomt en laat deze bij je thuis of op de klus bezorgen.

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss 2,5 liter
Door de veelzijdigheid van deze XD semi gloss verf kun je de Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss voor bijna elke verfklus buiten gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of de poort wil schilderen. Met Sikkens Rubbol XD Semi Gloss weet je zeker dat je voor lange tijd de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Door te kiezen voor Sikkens XD Semi-Gloss kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is een Sikkens Rubbol XD Semi Gloss 2,5 liter fijn om in huis te hebben. Klaar met de klus en nog een beetje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt.

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss in verschillende volumes:
Wil je Sikkens Semi Gloss voor buiten dan kun je kiezen voor de duurzame Rubbol XD of de Sikkens Rubbol SB. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol XD ongeveer 7 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met 500 ml kunt voorzien van 1 laag verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt dan de rest van je huis. Daarnaast is de Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss  verkrijgbaar in 1 liter. Goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol XD Semi Gloss aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit teveel voor je klus. Klaar met de klus en een restje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren op je blikje of potje.

Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol XD Semi Gloss
Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens buitenlak  breng je het beste aan met een Meesterhand Gold – Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.

Kies voor de maximale bescherming van je hout met Sikkens Rubbol XD
Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss beschermt tot wel 10 jaar! Maar natuurlijk niet zonder goed verfsysteem. Daarom raden we aan om op hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer Extra aan te brengen. Deze zijdeglanzende grondverf zorgt ervoor dat de Rubbol XD nog beter tegen weersinvloeden bestand is. Ook blijft de glans langer mooi. Wil je kunststof, metaal, ijzer of een andere ondergrond schilderen met de Sikkens Rubbol XD? Voorzie deze dan eerst van een geschikte primer zoals bv de Sikkens Redox AK Primer of Südwest Allgrund voordat je de Primer Extra aanbrengt.

Sikkens Rubbol XD= vier seizoenenverf
Sikkens Rubbol XD Semi Gloss is een vier-seizoenenverf. Dat wil zeggen dat deze al vroeg in het seizoen buiten gebruikt kan worden, maar ook later in het seizoen is deze verf nog prima te verwerken om de klus af te maken. De Rubbol XD Semi-Gloss van Sikkens is inzetbaar van 0˚C tot 30˚C. Ook in het voor- en naseizoen is deze halfglanslak van Sikkens uitstekend UV-bestendig en behoudt hij glans en kleur.

Sikkens Duurzame en bio-based verf
De ontwikkeling van verf staat niet stil en ook verffabrikanten vinden het steeds belangrijker dat verf duurzaam geproduceerd wordt zonder dat de kwaliteit van de verf achteruit gaat. De Sikkens Rubbol XD Semi Gloss heeft een biobased klasse twee conform ASTM D6866. Dat wil zeggen dat de Sikkens Rubbol XD 40-60% Biobased is.

Extra informatie over Sikkens Rubbol XD Semi Gloss 
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. Kleuren van de online kleurenkaart zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Dit is afhankelijk van de beeldscherminstellingen.

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Rubbol Semi Gloss bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze halfglans buitenverf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl

Meer informatie
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad
Kwaliteit Professioneel
Ondergrond Hout
Aanbrengen Kwast, Roller
Toepassing Deur & Kozijn
Verbruik per liter 15 Vierkante meter
Metallic Nee
Basis Terpentinebasis
Binnen of buiten Buiten
Geschikt voor verfspuit Nee
Glansgraad Halfglans
Kleefvrij 6 Uur
Overschilderbaar 18 Uur
Stofdroog 3 Uur
Volledig uitgehard 1 Week
5 out of five star rating on Trustpilot
5 5 118 reviews

5 out of five star rating on Trustpilot Jan Bosschers 2 dagen geleden Snelle levering Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Gabor Kortman 3 dagen geleden Heerlijke verf smeert makkelijk uit vloeit goed Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot john van der kroft 17 mei Prima aflak vloeit goed dicht ga ik meer gebruiken Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot A van der Velde 7 mei Een zeer goede lak de hechting enorm goed! En ook een harde aflak niet gevoelig voor beschadiging! En werkt geweldig goed met kwast of roller! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Els Eigenraam 21 januari Ik ben zeer content met de producten van Sikkens. In dit geval de Semi Gloss versie. Duurzaam. Prettig in gebruik en prima dekkend. Alleen de prijs van het product blijft een dingentje. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Lou Huibregtsen 10 januari Superverf voor een superprijs! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Han 9 november Topverf; schildert heel soepel en strak. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Peter vC 16 juni Heel goede verf. Helaas ook heel erg duur, maar op verf moet je niet bezuinigen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Rick F 11 juni Prima product zoals ik gewend ben van Sikkens Rubbol Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Rene 3 juni Erg fijne lak. Smeert, vloeit en dekt beter dan iedere andere lak waarmee ik heb gewerkt. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jan Eckhardt 27 november Super goede verf, al jaren verven we ons huis met Sikkens. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Wim 24 augustus goede prijzen snelle levering goede klantenservice Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot MULDER J S 24 augustus Heerlijk verven. goede dekking. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot I Kormelink 12 augustus Heel fijne verf dekt perfect en heeft een mooie glans Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot H.M. Scheenloop 30 juni Geweldige verf die heel mooi droog wordt en makkelijk uitstrijkt Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot E.g.h. Terlouw 24 juni Verft prima, maar zou van mij iets minder glans mogen hebben. Tussen satin en hoogglans in. Nu gaat het meer richting hoogglans. Verder prima verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot De heer KALDIJK 17 juni Topprodukt!! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jan Kuipers 16 juni Net als ijs, heerlijk Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Bouman 14 mei Goed product, met lange levensduur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Gerben van Marle 3 april Prachtig glans Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Gerda-John Stoffelen 23 oktober nadat het afgifte punt van postnl mijn verf aan een ander had meegegeven, is alles vrij snel weer goed gekomen. Hiervoor wil ik verfwinkel bedanken. Gr John Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ine Spruijt 12 oktober Snelle en goede verzending! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot klant 6 oktober Mooi product wat betreft uitstrijken als uiteindelijk resultaat. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Kees Aerts 13 september Uitstekende verwerkbare verf met kwast of roller! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Lemmens 6 september Goed product, strijkt mooi uit en heeft fijne uitstraling naast langdurig leven. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot y. rebergen 9 augustus goede en mooie verf in de kleur grachtengroen. goede prijs Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Govert van Driel 9 augustus Uitstekende buitenverf. Vloeit goed. Droogt relatief langzaam. De verf is wel behoorlijk duur en omdat de prijs bij iedereen hetzelfde is, is er duidelijk sprake van prijsdwang vanuit Sikkens. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Christine Van Roozendaal - van Valkenburg 6 augustus Geweldig! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Dhr. B. Wildschut 31 juli Snel geleverd en een concurrende prijs! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Toon van Hoef 27 juli Makkelijk smeerbare verf perfect dekkend Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot M. Ham 22 juli Prima verf en dekt goed. Verfwinkel had alles netjes afgeleverd op ons adres.. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot an verheij 16 juli Smeert makkelijk weg voor een amateur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Gijs Meurs GIJS MULTISERVICE 13 juli Gelukkig is er nog goede dekkende verf te koop, top spul voor jaren. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Sophia 12 juli Tevreden over de verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot W. Veldhuis 30 juni Top verf, geeft een mooi en egaal afgewerkt schilderwerk Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Klant 22 juni De reden dat ik geen vijf sterren geef is omdat ik het moeilijke verf vind. Je moet vaak na 30 minuten nog even de verf nalopen ivm zakkers. Je hebt wel het idee dat je er hele goede verf opsmeert. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ellen 14 mei Top verf!! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot ADe Jongste 23 april Hele fijne verf. Verft fijn Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Hanneke 13 april Mooi dekkende verf. Fijn product om te gebruiken. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Hugo Bot 16 maart Echt een geweldig smeerbare verf. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

Laad meer reviews
Gevaar:
EUH066:Herhaalde blootstelling kan een droge of een gebarsten huid veroorzaken.
EUH208:Bevat ##SUBSTANCE##. Kan een allergische reactie veroorzaken.
EUH211:Let op! Bij verneveling kunnen gevaarlijke inhaleerbare druppels worden gevormd. Spuitnevel niet inademen
H226:Ontvlambare vloeistof en damp
H412:Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen
Algemeen:
P101:Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden
P102:Buiten het bereik van kinderen houden
Preventie:
P210:Verwijderd houden van warmte / vonken / open vuur / hete oppervlakken. Niet roken
P273:Voorkom lozing in het milieu
Opslag:
P403+P235:Op een goed geventileerde plaats bewaren. Koel bewaren

Anderen kochten ook