Steigerhout beitsen

Steigerhout schilderen? Zo doe je dat!


Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de planken behandel je ze met beits. Steigerhout verven is geen goed idee, omdat de verf dan snel gaat bladderen. De beits trekt deels in het hout en vormt een beschermlaagje. Het hout is zo bestand tegen vocht en vlekken. Zorg er vóórdat je gaat beitsen dat er geen verfresten op het hout zitten. De planken moeten ook altijd ontvet worden voor je ze behandelt. De juiste volgorde is:

Stap 1: Controleren op verfresten en deze verwijderen.
Stap 2: Het hout ontvetten.
Stap 3: Het hout van een onbewerkte plank ligt opschuren, bij een bewerkte plank kan het zijn dat je de robuuste uitstraling eraf schuurt. Dan is het niet nodig.
Stap 4: Beits aanbrengen op de plank.

Geen zin in al deze stappen? Dan kan je ook gedroogd en geschaafd steigerhout kopen. Deze planken schuur je enkel tussen de beitslagen om zo de opgezwollen houtvezels te verwijderen.

Steigerhout white-washen

Een populaire bewerking van steigerhouten tuinmeubelen is het bewerken van het hout met een whitewash. Met speciale whitewash verf creëer je op een makkelijke manier een rustiek uiterlijk. Verfijn Steigerhoutbeits White Wash is zeer geschikt om steigerhout te behandelen.

 1. Verfijn Steigerhoutbeits - Grey Wash
  Verfijn Steigerhoutbeits - Grey Wash
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Verfijn Steigerhoutbeits - White Wash
  Verfijn Steigerhoutbeits - White Wash
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Verfijn Steigerhoutbeits - Antraciet
  Verfijn Steigerhoutbeits - Antraciet
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs