10% extra korting op de Muurverf, Binnenverf, Buitenverf en Beits Top 10 met code: TOP-10 (bij besteding vanaf €150,-)

10% EXTRA korting op de Buitenverf, Binnenverf en Muurverf top 10 met code: TOP-10 (geldig bij besteding vanaf €150,-)

Toevoegingen & Verdunning

Van hoog naar laag sorteren
 1. Alabastine Behangstripper
  Alabastine Behangstripper
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Brantho Korrux 3-in-1 Verharder
  Brantho Korrux 3-in-1 Verharder
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Owachem Owatrol Floetrol
  Owachem Owatrol Floetrol
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Vista Anti-Siliconen Vloeistof
  Vista Anti-Siliconen Vloeistof
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Vista Universele Mengkleur - 25 ml
  Vista Universele Mengkleur - 25 ml
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Outlet
  Rust-Oleum 7301 Combicolor Verdunner Standaard
  Rust-Oleum 7301 Combicolor Verdunner Standaard
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 7. Südwest Verdunning - V21
  Südwest Verdunning - V21
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 8. Südwest Verdunning - V33
  Südwest Verdunning - V33
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 9. Avis Anti Siliconen Aqua
  Avis Anti Siliconen Aqua
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 10. Owatrol Aussie-trol celactivator - 500 ml
  Owatrol Aussie-trol celactivator - 500 ml
  4.1 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 11. Avis Anti Siliconen Alkyd
  Avis Anti Siliconen Alkyd
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 12. Brantho-Korrux Speciaal Kwastverdunning
  Brantho-Korrux Speciaal Kwastverdunning
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Het nut van een verfverdunner

Er zijn weinig producten die met hun naam zo duidelijk hun functie aangeven als een verfverdunner. Het verdunnen van verf is in veel gevallen niet nodig. Over het algemeen zijn de meeste verfsoorten meteen klaar voor gebruik. De verf vooraf even roeren is genoeg. Het zal dus niet vaak voorkomen dat je verse verf moet verdunnen. Verf kan wel dikker worden na verloop van tijd. Dit zie je geregeld bij oude verf, maar ook bij verf die voor langere tijd in een koude omgeving is opgeslagen. In zulke gevallen kan een verfverdunner de oplossing zijn. Maar hoe kun je verf het beste verdunnen? Wij vertellen het je in deze blog.

Welke soorten verfverdunners zijn er?

Verf kan op meerdere manieren verdund worden. Bij een verf op waterbasis is het mogelijk om simpelweg je verf te verdunnen met water. Water kun je ook gebruiken als verfverdunner voor acryl. Let hierbij wel op dat je de verf niet meer dan 10% verdunt. Dit geldt ook voor alle andere methodes die je gebruikt. Verdun je de verf te heftig, dan vermindert dit de dekkende werking van de verf. Ook de hechtende capaciteiten van een verf kunnen bij teveel verdunning afnemen. Een verf op terpentinebasis, bijvoorbeeld alkydverf, kan verdund worden met behulp van een verfverdunner zoals terpentine of aromaat vrije verfverdunner. Een andere optie voor alkydverf is wasbenzine, maar dit raden wij af. Tot slot kan verf verdund worden met een verfverdunner zoals thinner. Deze optie wordt vooral gebruikt voor 2 componenten verf.

Verfverdunner op maat

Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl zijn diverse verfverdunners te vinden. Ook voor een geurloze verfverdunner ben je bij ons aan het juiste adres. Veel van de verfverdunners uit ons assortiment zijn gemaakt voor specifieke soorten verven. Een goed voorbeeld hiervan is deze Rust-Oleum Combicolor Verdunner Standaard 7301. Deze verfverdunner is bedoeld om gebruikt te worden in combinatie met alle soorten Rust-Oleum Combicolor producten.

Voor schilderproducten van andere merken kun je deze verfverdunner dus niet gebruiken. Het handige aan deze verdunner is dat je dit product ook kunt gebruiken om oppervlakken mee te reinigen en te ontvetten voor het schilderen.

Ook Sudwest Verdunning V33 is een goed voorbeeld van een verfverdunner die alleen in combinatie met specifieke producten gebruikt kan worden. Deze verdunner is alleen geschikt voor verven buiten. Specifiek gaat het hierbij om onder meer Sudwest Allgrund, Jaeger Kellergrond en Vista Zwembadverf. Als je een Keim Royalan Systeem wilt toepassen op een minerale of poederende ondergrond, is de Keim Royalan Verdunning / Voorstrijk een onmisbare toevoeging. Dankzij dit verfverdunnende middel wordt niet alleen de zuigende werking van de ondergrond verminderd, maar het zorgt er ook voor dat de verf zich beter aan het oppervlak kan hechten. Dit levert een mooier resultaat op.

Verfverdunner kopen bij Verfwinkel.nl

Ben je een kunstschilder, dan moeten we je helaas teleurstellen. Verfverdunner voor olieverf is bij ons niet verkrijgbaar. Maar voor alle doe-het-zelvers die een verfklus gaan uitvoeren zijn er genoeg passende producten binnen ons assortiment verkrijgbaar. Dat is niet verwonderlijk, aangezien Verfwinkel.nl beschikt over het grootste online assortiment van Nederland op het gebied van verfproducten. Bij ons shop je jouw verfspullen tot 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrenten. Bovendien belonen we je als je groot inkoopt, want voor inkopen duurder dan €50,- zijn de verzendkosten gratis. Neem gerust een kijkje binnen onze webshop.