Geïmpregneerd hout beitsen: hoe pak ik dit aan?

Geïmpregneerd hout beitsen lijkt een beetje dubbelop. Kun je geïmpregneerd hout verven? Hout dat geïmpregneerd is, is namelijk al behandeld. Het impregneren zorgt ervoor dat het hout langer meegaat. Waarom zou je dan alsnog geïmpregneerd hout beitsen? Dankzij het impregneren gaat dit hout al 10 tot 15 jaar mee. Let er hierbij op dat dit hout niet beschermd is tegen iedere factor van buitenaf. Zo kan extreem weer er alsnog voor zorgen dat het hout gaat vergrijzen. Daarnaast kunnen de UV-stralen van de zon een negatief effect hebben op het hout. Door geïmpregneerd tuinhout te beitsen bescherm je deze ondergrond nog beter. Hierdoor gaat het hout langer mee. Waar normaal geïmpregneerd hout 10 tot 15 jaar meegaat, kan dit hout 20 tot 25 jaar meegaan als het goed gebeitst wordt. Hoe geïmpregneerd hout behandelen het beste kan, lees je in dit blog. Als je op zoek bent naar beitsen van een hoge kwaliteit en met een unieke kleur, zit je bij Verfwinkel.nl helemaal goed.

Moet je geïmpregneerd hout beitsen?

Kun je geïmpregneerd hout beitsen? Het is geen vereiste om geïmpregneerd hout te beitsen. Als je geen zin hebt in deze klus, hoeft dit niet per se. Je neemt hiermee wel een risico. Hierboven benoemden we namelijk al dat het impregneren een positief effect heeft op de duurzaamheid van bepaalde houtsoorten die extra bescherming kunnen gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan geïmpregneerd vuren beitsen, maar ook geïmpregneerd grenen beitsen, gebeurd vaker. Wel is het zo dat deze beschermlaag er niet toe leidt dat het hout beschermd wordt tegen elke externe factor. Zo kunnen extreme weersomstandigheden, van regen tot aan een felle zon, alsnog de kwaliteit van het hout verminderen. Dus ga je jouw geïmpregneerde schutting beitsen, houdt er dan rekening meer dat deze op een gegeven moment zal gaan vergrijzen. Om zulke problemen te voorkomen, kies je voor een beits van een hoge kwaliteit.

Geïmpregneerd hout beitsen of oliën?

Geïmpregneerd hout verven is niet altijd nodig. Het zal vooral afhangen van de externe factoren waar je het hout tegen wilt beschermen. Als je vooral verwacht dat het hout last zal krijgen van de UV-straling van de zon, dan is het behandelen met alleen maar een olie voldoende. Ben je bang dat het hout zal gaan vergrijzen door de regen? Zorg dan dat je het hout goed beschermd met beits of olie die je jaarlijks controleert op gebreken. Als je het onderhoud goed bijhoudt zal je hout niet vergrijzen. Mocht het wel vergrijzen, dan kun je met een ontgrijzer eenvoudig de originele kleur van het hout terugkrijgen voordat je deze weer beschermt met een nieuwe laag olie of beits. Op zoek naar beits voor geïmpregneerd hout? Voor deze verfklus adviseren we de Tenco Houtcoat Zwart, Hermadix Impraline Zwarte Teer of Cetabever Palen & Bielzen - Zwarte Teer.

Hoe kun je geïmpregneerd hout beitsen?

Het beitsen van geïmpregneerd hout is gelukkig geen al te lastige taak. Begin met het voorbereiden van de ondergrond. Verwijder groene aanslag als dit aanwezig is. Een sopje van water en soda volstaat, maar er zijn ook speciale producten hiervoor verkrijgbaar via onze webshop. Maak vervolgens de gehele ondergrond schoon en zorg er voor dat je de ondergrond ontvet. Eventueel kun je voor het schoonmaken van het hout een hogedrukreiniger gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je jouw schutting (opnieuw) wilt gaan beitsen.

Nadat het oppervlak grondig is gereinigd, is het aan te raden om het hout te laten drogen en daarna nog even goed te schuren. Na het opschuren is het een goed idee om het hout stofvrij te maken, zodat al het stof wordt verwijderd. Mocht er rondom de schutting of schuur grond aanwezig zijn die je niet wilt vervuilen, is het een aanrader om de grond vooraf af te dekken. Nu kun je aan de slag gaan met de beits. Het is aan jou voor welke beits je kiest. Zo kun je geïmpregneerd hout zwart beitsen, maar ook geïmpregneerd hout wit beitsen is een mogelijkheid. . Geïmpregneerd hout beitsen kan in veel kleuren. Jij kiest wat je met dit oppervlak doet. Als je grote oppervlakken gaat beschilderen, kun je het beste gebruikmaken van een roller of blokkwast. Een platte kwast gebruik je voor kleinere oppervlakken. Dus ga je geïmpregneerd hout schilderen en of ben je op zoek naar tips voor het beitsen van geïmpregneerd hout? Koop dan alle materialen die je nodig hebt via Verfwinkel.nl.

Dit heb je nodig om geïmpregneerd hout te beitsen:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 23,91
Prijs totaal € 23,91

Lees ook: