Kleuren mengen bij Verfwinkel.nl

Via Verfwinkel.nl is het mogelijk om voor diverse soorten verf de kleuren te laten mengen. Verf kleuren mengen op maat is één van onze specialiteiten. Hoewel dit niet mogelijk is voor ieder product uit ons assortiment, is het in veel gevallen wel een optie om een verfsoort te bestellen in de kleur die je voor ogen hebt. Ideaal als je iets van een nieuwe kleur wilt voorzien en hierbij rekening wilt houden met de laatste trends van dit moment. Zo kun je bijvoorbeeld via onze online shop verf mengen in het okergeel, maar ook andere trendy kleuren zoals oud roze, zachtgroen of schaduwgrijs behoren tot de opties. Je kunt het zo gek niet verzinnen of wij kunnen de kleuren voor je mengen. Hieronder vertellen we je meer over wat er mogelijk is en waarom we zelf je verf mengen afraden.

Kleuren mengen: primaire en secundaire kleuren

Denk je aan primaire kleuren, dan denk je misschien aan de kleuren rood, geel en blauw. Voor de schilderkunst gaat deze vlieger op. Dit zijn binnen deze discipline de primaire kleuren omdat dit de kleuren zijn waarmee je in principe in staat bent om elke kleur te mengen. Voor het mengen van verf heb je net wat andere kleuren nodig. De basiskleuren rood, geel en blauw zijn namelijk niet in staat om zuiver paars of groen te mengen. Om kleuren verf te mengen heb je de kleuren geel, cyaan (een lichtere variant van blauw) en magenta (een variant van rozemet paarse invloeden) nodig. Dit zijn dan ook de primaire kleuren die wij hanteren bij het mengen van onze producten.

Daarnaast zijn er de secundaire kleuren. Dit zijn de kleuren die je krijgt wanneer je twee primaire kleuren met elkaar mengt. Hier houdt het niet op, want je hebt ook nog de tertiaire kleuren. Deze kleuren krijg je wanneer je drie primaire kleuren met elkaar mengt. Op het gebied van kleuren is er veel mogelijk. Van pure kleuren tot allerlei tinten van een specifieke kleur, het is allemaal mogelijk via onze webshop. Op onze site zijn diverse kleurenwaaiers te vinden. Zo ontdek je de perfecte kleur voor jouw verfklus. Verder zijn alle kleuren te mengen in jouw gewenste verf zoals de Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar of de Wijzonol Matlak - Terpentineverdunbaar.

Waarom niet zelf je verf mengen

Het is een optie om zelf de kleur te mengen die je voor ogen hebt. Er zijn een aantal redenen waarom wij het zelf verf mengen op kleur afraden. Ten eerste blijkt in de praktijk dat het lastig is om een zelf gemaakte kleurtint opnieuw na te bootsen. Dit is onhandig tijdens een verfklus. Stel je voor dat je een muur aan het schilderen bent en halverwege is je verf op. Je probeert opnieuw de kleurtint te maken die je had, maar het lukt je niet om het exact te reproduceren. Dit heeft als gevolg dat er duidelijke kleurverschillen aanwezig zijn op je muur. Voorkom dit, en laat ons je kleuren mengen. Ons aanbod aan kleuren is zo groot dat voor iedereen de ideale kleur te vinden is.

Laat je verf mengen door Verfwinkel.nl

Waarom bij de bouwmarkt je kleuren laten mengen als het ook online kan? Bij Verfwinkel.nl mengen onze mengexperts je favoriete kleur en heb je de keuze uit een ruim aanbod op het gebied van kleuren. Veel verfsoorten kunnen wij voor je in alle kleuren mengen. Hierbij profiteer je van de lage prijzen die je van ons gewend bent. Bij ons tref je het grootste online assortiment van Nederland aan. Voor iedere verfklus shop je bij Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  60 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Perfect Matt - Muurverf
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  125 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: