Geïmpregneerd hout beitsen: voor welke kleur kies ik?

Geïmpregneerd hout beitsen is een uitstekende methode om verschillende houtsoorten duurzamer te maken. Een vraag die dan gelijk naar voren komt is de volgende: is geïmpregneerd hout beitsen niet dubbelop? Hoewel het impregneren hout van nature duurzamer maakt, is het niet zo dat hout dat geïmpregneerd is overal tegen beschermd wordt. Bovendien is het mogelijk om de levensduur van hout nog meer te optimaliseren door het te voorzien van een beits. Het impregneren van hout zorgt voor een gemiddelde levensduur tussen de 10 en 15 jaar. Door dit hout ook te beitsen, verleng je de levensduur nog meer. Daarnaast zorgt beits voor bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, van regen tot aan de UV straling van de zon. Binnen het aanbod van Verfwinkel.nl zijn diverse soorten en kleuren hout beitsen te vinden.

Kan je geïmpregneerd hout beitsen?

Een vraag die ons geregeld gesteld wordt, is of je hout dat al geïmpregneerd is überhaupt wel moet beitsen. Hierboven hebben we je al laten zien dat het beitsen van hout dat al geïmpregneerd is het hout nog duurzamer maakt. Dat wil niet zeggen dat geïmpregneerd hout beitsen per se nodig is. Door de impregnatie gaat het hout sowieso langer mee. Beitsen biedt bescherming en verlengt de levensduur, maar je kunt ook kiezen voor andere afwerkingen. Zo kun je hout voorzien van een olie in plaats van een beits, en ook verven of lakken behoort tot de mogelijkheden.

Geïmpregneerd hout zwart beitsen

Hierboven heb je al enkele voordelen van het beitsen van geïmpregneerd hout kunnen lezen. Een andere fijne bijkomstigheid is het feit dat de houtnerf goed zichtbaar blijft. Zo blijft het hout een natuurlijke uitstraling behouden. Dat wil niet zeggen dat je hout niet kunt beitsen en het daarnaast van een kleurtje kan voorzien. Er zijn namelijk genoeg beitsvarianten die de houtnerf zichtbaar laten maar tegelijkertijd een kleur toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld geïmpregneerd hout zwart beitsen. Een populaire variant van zwart wanneer je geïmpregneerd hout gaat beitsen is antraciet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Hermadix Douglas Olie - Dim Grey, Tenco Tuindecor Transparant Antraciet Tuinbeits, Cetabever Palen & Bielzen - Zwarte Teer of de Hermadix Douglas Olie - Smoke White. Er zijn ook dekkende varianten, mocht je voorkeur hier liggen. Hierbij is de houtnerf niet meer zichtbaar.

Geïmpregneerd hout wit beitsen

Je kunt ook een geheel andere kant op gaan en geïmpregneerd wit beitsen. De kleur wit komt het best tot zijn recht als dekkende beits. Binnen ons assortiment zijn er meerdere varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een alternatief dat al van nature wit is, zoals bijvoorbeeld de Tenco Tencomild Dekkend Wit Tuinbeits. Maar er zijn ook varianten die we voor je in het wit kunnen laten mengen. Een goed voorbeeld hiervan is de Wijzonol Dekkend Halfglans beits. Zo kun je geïmpregneerd hout wit beitsen maar ook in elke andere kleur die je voor ogen hebt.

Geïmpregneerd hout beitsen in vele kleuren

Bij Verfwinkel.nl is het mogelijk om beitsen te laten mengen in alle kleuren. Per product kun je zien wat er mogelijk is. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er zowel varianten in vaste kleuren als varianten die je kunt laten mengen in uiteenlopende kleuren. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, ook als het gaat om beitsen voor geïmpregneerde houtsoorten. Van geïmpregneerd hout groen beitsen tot aan geïmpregneerd hout bruin beitsen, bij ons kan het allemaal. Ben je op zoek naar inspiratie voor een verfklus? Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt om iedere schilderklus tot een succes te maken.  

 1. Tenco Tencomild Transparant Tuinbeits - Antraciet
  Tenco Tencomild Transparant Tuinbeits - Antraciet
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits - Wit (Ral 9010)
  Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits - Wit (Ral 9010)
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Dekkend Halfglans
  Wijzonol Dekkend Halfglans
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  20 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees meer: