Keimen van de gevel: Welke verf gebruik je?

Het keimen van de gevel is de beste manier om dit onderdeel van je woning te onderhouden dan wel van een nieuwe uitstraling te voorzien. Hierbij wordt een minerale verf op de gevel aangebracht die goed op deze ondergrond hecht én dampopen blijft. Zo wordt de gevel van bescherming voorzien en worden problemen met vocht, waaronder schimmelplekken, tegengegaan. Het keimen van de gevel is een verfklus die je zelf kunt uitvoeren. In deze blog vertellen we je meer over wat het keimen van de gevel precies is, met welke producten je jouw huis kunt keimen en in welke kleuren je jouw gevel kunt keimen.

Wat is keimen?

Met het keimen van de gevel wordt het schilderen van de gevel met een minerale verf bedoeld. Met deze term werd vroeger specifiek gerefereerd naar het Duitse merk Keim, maar inmiddels is dit een meer algemene term geworden. Zoals HPL platen vaak Trespa platen worden genoemd, bijvoorbeeld. Het gebruik van een mineraalverf, ook wel bekend als keimverf, gaat met een aantal voordelen gepaard. Ten eerste kan deze verfsoort zich uitstekend hechten op gevels. Dit komt door het versteningsproces van de verf. Hierdoor verbindt deze verf zich sterk met de bakstenen.

Daarnaast wordt de gevel waterdicht gemaakt, maar blijft de ondergrond wel ademen. Verf voor het keimen is dampopen. Vochtproblemen, schimmels en mos op de gevel worden hierdoor voorkomen. De verf zal niet gaan afbladderen. Keimproducten bestaan uit natuurlijke grondstoffen. Hierdoor is een gekeimde gevel milieuvriendelijk. Het keimen van metselwerk is hierdoor een duurzaam alternatief voor standaard gevelverf. Eén van de nadelen van keimen is dat het achteraf zeer lastig is om het te verwijderen. Keimwerk van de gevel halen is vrijwel onmogelijk.

Welke keimverf kies je?

Ga je de buitenmuur keimen, dan is het van belang dat je kiest voor een product van een hoge kwaliteit. Dit zorgt voor het mooiste eindresultaat waar je voor langere tijd van kan genieten. Ook producten van een hoge kwaliteit koop je voor de beste prijzen bij Verfwinkel.nl. Eén van de beste producten voor het keimen van de gevel is deze Sigma Silicat Matt – Muurverf. Deze hoogwaardige gevelverf is waterdampdoorlatend, Uv-bestendig en vermindert de vuilaanhechting. Dit product is geschikt voor meerdere soorten ondergronden en is inzetbaar voor de gevels van gebouwen die onder monumentenzorg vallen.

Vooraf fixeren kan met behulp van deze Sigma Silicat Fix Aqua. Dit product fixeert licht poederende ondergronden en egaliseert zuigingsverschillen. Dit product is waterdampdoorlaten en vormt geen film. Je zult merken dat dit product de hechting van de verf ten goede komt.

In welke kleur pas je het keimwerk toe?

Bij Verfwinkel.nl heb je de keuze uit meerdere RAL kleuren als het keimen van de gevel op je to-do lijst staat. 100% wit is sowieso een mogelijk. Je kunt daarnaast kiezen voor een donkere kleur, bijvoorbeeld RAL 7021 (zwartgrijs). Lichtere kleuren waarin je de Sigma Silicat Matt – Muurverf kunt laten mengen zijn onder meer RAL 9010 (Reinweiss), RAL 9001 (crèmewit), RAL 7035 (lichtgrijs) en RAL 9003 (signaalwit). Voor meer mogelijkheden kun je onze webshop bekijken. Online kun je eenvoudig de juiste kleur kiezen voor jouw verf. Onze specialisten mengen de verf en zorgen ervoor dat de kleur perfect tot zijn recht komt. Bestel daarom nu jouw keimverf bij Verfwinkel.nl.

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Silicat Matt - Muurverf
  Sigma Silicat Matt - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Silicat Fix Aqua
  Sigma Silicat Fix Aqua
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. SAM Muurverfroller Turbo Anti-Spat
  SAM Muurverfroller Turbo Anti-Spat
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf
 4. Staalmeester Platte Kwast - Serie 2010
  Staalmeester Platte Kwast - Serie 2010
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: