Zonwerende verf: Voor als het te warm wordt

Zonwerende verf is het ideale product om in te zetten als je overlast door de warmte wilt voorkomen. Binnen ons aanbod is zonwerende verf er in verschillende soorten en maten. Ook voor jouw verfklus is er dus iets passends te vinden. Zonwerende verf, ook wel bekend als warmtewerende verf of zon reflecterende verf, wordt voornamelijk toegepast bij serres, hobbykassen en lichtkoepels. De warmte wordt beter buiten gehouden, zodat een te hoge temperatuur voorkomen wordt. In deze blog vertellen we je meer over zonwerende verf. We vertellen je meer over wat zonwerende verf precies is en welke varianten er zijn van dit product. Ook laten we je zien hoe zonwerende verf het beste kunt toepassen.

Wat is zonwerende verf?

Zonwerende verf wordt dus ingezet om overlast door warmte tegen te gaan. Het is een betaalbare en efficiënte wijze om plekken van bescherming tegen de hitte van de zon te voorzien. Het licht van de zon wordt doorgelaten, terwijl de warmtestralen worden teruggekaatst door deze wit gekleurde verf. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe beter deze bescherming zal zijn. Zonwerende verf is normaal gesproken wit van kleur, maar wordt transparant bij regen. Hierna droogt het weer wit op. Veroudering of extreme neerslag kunnen voor slijtage zorgen. Na de zomer kun je deze verf van een oppervlak wassen met behulp van water en zeep. Geschikt voor onder meer serres, lichtkoepels, hobbykassen, verandadaken en meer.

Welke soorten zonwerende verf zijn er?

Zonwerende verf is in allerlei varianten verkrijgbaar binnen onze webwinkel. Zo is er bijvoorbeeld zonwerende verf voor lichtkoepels en zonwerende verf voor polycarbonaat. Een populaire optie is deze Hermadix Temperzon. Deze verf tempert het licht en gaat te hoge binnentemperaturen tegen. Dit gebruiksklare product wordt transparant bij regen, waarna het licht compleet doorgelaten wordt. Hierna droogt deze verf wit op. Geschikt voor kassen van glas, polycarbonaat en plastic. Daarnaast kun je kiezen voor kalk voor kassen. Tenco Kassenwit is een zonwerend, gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en sneldrogend product dat te veel warmte in de tuinkas voorkomt. Dit witte zonnefilter houdt de warmte buiten.

Zonwerende verf stappenplan

Voordat je de zonwerende verf gaat aanbrengen, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Doordat deze verfsoort gevoelig is voor water, moet de ondergrond compleet droog zijn. Voor het aanbrengen van de verf gebruik je een kwast met polyester haren of een wegwerpkwast. Gebruik je Tenco Kassenwit, dan moet dit product verdund worden, omdat hierbij sprake is van een concentraat. Roer het product sowieso vooraf goed door. Breng een eerste dunne en gelijkmatige laag aan. Voor meer bescherming tegen de zon kun je een tweede laag verf aanbrengen. Het is aan te raden om zonwerende verf aan het begin van het warme seizoen toe te passen.

Zonwerende verf kopen bij Verfwinkel.nl

Binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl vind je alle soorten verf die je voor jouw klus kunt gebruiken. Natuurlijk mag ook zonwerende verf niet ontbreken. Deze verf kun je prima zelf aanbrengen, ook als je geen ervaren schilder bent. Na het warme seizoen kun je het eenvoudig verwijderen. Bij Verfwinkel.nl bestel je zonwerende verf tegen de scherpste prijzen van dit moment. Koop daarom nu jouw warmtewerende verf bij ons.

 1. Tenco Kassenwit
  Tenco Kassenwit
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Hermadix Temperzon
  Hermadix Temperzon
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold Platte Kwast - Serie 6300
  ProGold Platte Kwast - Serie 6300
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf
 4. Anza Wegwerpkwast - Plat
  Anza Wegwerpkwast - Plat
  3.9 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf

Lees ook: