Kunststof kozijnen schilderen

Kunststof kozijnen schilderen kun je om meerdere redenen doen, maar onderhoud is er niet één van. Door het gebruik van dit materiaal staan deze kozijnen erom bekend dat ze onderhoudsarm zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen. Dit materiaal heeft extra bescherming nodig, terwijl dit voor kunststof niet geldt. Voor het onderhouden van de kozijnen hoef je het dus niet te doen, maar het is goed mogelijk dat je de kleur van je kunststof kozijnen zat bent. In dat geval kun je jouw kunststof kozijnen van kleur laten veranderen door ze te verven. Maar hoe pak je dit het beste aan? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over kunststof kozijnen schilderen.

Waarom is kunststof kozijnen schilderen geen noodzakelijkheid?

Kozijnen kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, waaronder hout. Hout is een materiaal dat bescherming nodig heeft tegen elementen van buitenaf. In de buitenlucht krijgt het hout te maken met uiteenlopende weersomstandigheden. Hevige regen kan leiden tot vochtproblemen, wat op den duur houtrot tot gevolg zal hebben. Maar ook de UV stralen van de zon kunnen leiden tot verkleuringen. Verf voor houten kozijnen beschikt over speciale eigenschappen die ervoor zorgen dat je kozijnen hiertegen beschermd worden. Kunststof kozijnen hebben deze bescherming niet nodig. Kunststof kan niet gaan rotten. Daarom heeft het geen extra bescherming nodig. Dit geldt zowel voor de kozijnen binnen als de kozijnen buiten.

Kun je kunststof kozijnen schilderen?

Ook al zijn kunststof kozijnen onderhoudsarm en hebben ze geen bescherming van verf nodig, betekent dit niet dat je kunststof kozijnen niet kunt schilderen. Bovendien is de extra bescherming van buitenverf een fijne bijkomstigheid. De bescherming die een verf biedt is ook een indicator van de kwaliteit van de verf. Verf die goede bescherming biedt gaat lang mee. Zo zul je extra lang plezier hebben van het nieuwe kleurtje dat je aan jouw kunststof kozijnen geeft. Er is genoeg goede verf voor kunststof kozijnen te vinden binnen ons assortiment. Voor buitenkozijnen kun je het beste kiezen voor een hoogglans verf zoals Sikkens Rubbol XD High Gloss. Voor binnen past een zijdeglans verf zoals de Sigma S2U Nova Satin of de Sigma S2U Nova Semi-Gloss.

Hoe kun je kunststof kozijnen verven?

Om te beginnen reinig je jouw kunststof kozijnen grondig. Hierna schuur je de kozijnen lichtjes op. Dit doe je om de hechting van de verf te verbeteren. Plak alle oppervlakken in de nabije omgeving af waar je geen verf op wilt krijgen. Vervolgens breng je een primer op de kunststof kozijnen aan. Of je nu je binnen- of buitenkozijnen verft, een primer is altijd nodig. Je kunt het beste kiezen voor een hechtprimer als je een kunststof kozijn gaat verven. Voor deze klus adviseren we de Sigma Multiprimer. Na de primer breng je nog een grondverf aan, zoals de Sikkens Rubbol Primer Extra. Hierna kun je het kunststof schilderen met jouw verf naar keuze.

Kunststof kozijnen opknappen met onze verf

Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl tref je een aantal van de beste merken van dit moment aan. Zo kun je bij ons terecht voor verf van merken zoals Sikkens, Sigma, Wijzonol, Flexa, Histor en nog veel meer. Het mooie aan verf bestellen bij ons is dat we je verf in elke kleur kunnen mengen. Zo heb je meer controle dan ooit over de look van je kozijnen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje binnen onze webshop.

Dit heb je nodig om kunststof kozijnen te schilderen:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 16,16
2.
€ 34,72
Prijs totaal € 50,88

Lees ook: