Wat is de beste verf voor binnen kozijnen?

Kozijnen verven is geen lastige klus, mits je over de juiste kozijn verf beschikt. Eens in de zoveel tijd hebben je kozijnen binnen onderhoud nodig. Deze onderdelen van je woning opnieuw verven laat ze er weer zo goed als nieuw uitzien. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je jouw kozijnen binnen wilt schilderen om ze zo van een andere kleur te voorzien. Wat de reden ook is om je kozijnen te verven, binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl koop je de producten die geschikt zijn voor deze klus. Maar wat is de beste verf voor kozijnen binnen? In deze blog gaan we er dieper op in.

Welke verf voor kozijnen kies ik?

De kozijnen binnen zijn over het algemeen gemaakt van hout. Voor het verven van hout kies je voor een lak. Als je jouw kozijnen wilt lakken, heb je binnen onze webshop veel keuze. Kozijnlakken voor binnen tref je bij ons aan voor de beste prijzen van dit moment. Tegelijkertijd is het wel zo dat kozijnen niet altijd van hout gemaakt zijn. Zo zijn er ook metalen of kunststof kozijnen. Binnen ons assortiment zijn er producten voor kozijnen te vinden die op meerdere materialen toegepast kunnen worden. Een goed voorbeeld hiervan is deze Flexa Pure Lak Hoogglans, die zowel op hout als op metaal toegepast kan worden. Deze Wijzonol Aqua Hoogglans is een goed voorbeeld van een lak die zowel op hout als op kunststof gebruikt kan worden. Let er wel op dat de ondergrond in deze gevallen voorbehandeld moeten zijn met een geschikte grondverf.

Snel naar de beste verf voor kozijnen binnen!

Kozijnen verven: hoe pak je het schilderen van kozijnen aan?

Over het algemeen kies je voor een acryllak als je jouw kozijnen gaat verven. Binnen ons assortiment kun je de schildersbenodigdheden hiervoor aanschaffen, zoals een acryl kwast of een acrylroller. Voordat je begint met schilderen, voer je enkele voorbereidende taken uit. Begin met het repareren van eventueel aanwezige oneffenheden en beschadigingen. Reinig en ontvet de ondergrond, waarna je de kozijnen licht opschuurt. Maak het geheel stofvrij en plak alle nabij gelegen ondergronden af om te voorkomen dat hier verf op kan komen. Voordat je een lak aanbrengt, breng je eerst een grondverf aan. Dit zal de hechting van de verf verbeteren.

 

Nadat de grondverf de tijd heeft gehad om goed te kunnen drogen, kun je de kozijnen nogmaals opschuren en ontvetten. Vervolgens begin je met het aanbrengen van de eerste laklaag. Begin met hoeken en randen, om vervolgens de lange delen van verf te voorzien. Het verschilt per situatie of een tweede laag lak nodig is of niet.

Kozijnen schilderen binnen: welke verf kies ik?

De keuze is geheel aan jou als je jouw kozijnen gaat verven. Binnen ons assortiment heb je ruim de keuze en tref je een aantal van de beste merken van dit moment aan. Hierboven benoemden we al Flexa en Wijzonol, maar er is meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze transparante Sikkens Cetol BL Decor? Maar ook de Rambo Pantser Vernis is een uitstekende keuze voor deze klus. Zo zijn er nog veel meer producten van bekende merken bij ons verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Ontdek het zelf en vind bij ons jouw ideale lak.

 1. Aanbieding BE
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  722 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  291 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  116 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  33 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: