Sikkens Rijks kleuren: De mooiste museum kleuren van Sikkens

Sikkens Rijks kleuren behoren tot de populairste verfkleuren van dit moment. Natuurlijk mogen deze Rijksmuseum kleuren niet ontbreken binnen het uitgebreide aanbod aan kleuren van Verfwinkel.nl. Sikkens en het Rijksmuseum werken al jaren samen. Zo is dit verfmerk de officiële leverancier van alle verf binnen het bekendste museum van Nederland. Dankzij deze Sikkens Rijks kleuren kan jij ook profiteren van deze samenwerking. Via onze webwinkel kun je diverse verfproducten in deze kleuren laten mengen. In deze blog vertellen we je meer over de Rijksmuseum kleuren van Sikkens, in welke ruimtes je ze toe kunt passen, welke producten je in deze kleuren kunt laten mengen en of er waaiers zijn waarin je de kleuren van het Rijksmuseum en Sikkens kunt bekijken.

Wat zijn de Sikkens Rijkskleuren?

Het Rijksmuseum opende in 1885 zijn deuren voor het grote publiek. Het gebouw was ontworpen door Pierre Cuypers. De basis van deze kleurencollectie wordt gevormd door de kleuren die toentertijd gekozen werden door deze beroemde architect. Sikkens werd ingeschakeld om een collectie te ontwikkelen, waarbij de kleuren zo natuurgetrouw mogelijk werden nagebootst. De keuze voor Sikkens is logisch. Niet alleen zijn zij de officiële leverancier van alle verf voor het Rijksmuseum, maar ze behoren ook tot de beste verfmerken van dit moment. Vele professionals zweren bij Sikkens producten.

Sikkens gebruikte in totaal meer dan 8.000 liter verf om de kleuren van het Rijksmuseum weer te laten herleven. Een palet, bestaande uit zo’n 60 kleuren, werd opgesteld om de kleuren van Pierre Cuypers in ere te herstellen. Op basis van dit palet selecteerden het Rijksmuseum en Sikkens 23 kleuren om uit te brengen als een nieuwe kleurencollectie voor consumenten. De collectie is opgebouwd uit acht grijstinten en vijftien zogenaamde Cuypers kleuren. Deze laatste kleuren zijn in samenwerking met de architecten van het museum opgesteld. Zowel Sikkens muurverven als Sikkens lakken kunnen van deze kleuren voorzien worden.

Overzicht van Sikkens Rijksmuseum kleuren

In totaal zijn er 23 Sikkens Rijks Kleuren te vinden binnen de vernieuwde kleurenwaaier. Bij Verfwinkel.nl is van al deze kleuren een Sikkens Rijks kleuren tester beschikbaar en kun je jouw verf in de volgende Rijks kleuren laten mengen:

In totaal zijn er acht verschillende Rijks grijs tinten van Sikkens. Daarnaast zijn er varianten van groen, rood, terra, oker en bruin. Ook is het goed om te weten dat Rijksmuseum blauw van Sikkens niet bestaat. Geregeld vragen klanten aan onze verfspecialisten of wij een verfproduct in het Rijksmuseum blauw voor hen kunnen mengen. Maar er zijn geen Sikkens Rijks kleuren in het blauw. Het gaat hierbij om Sikkens Rijks zwart grijs. Het daglicht binnen het Rijksmuseum geeft deze tint een donkerblauwe uitstraling. Daarnaast is het goed om te weten dat een kleur als Sikkens Rijks goud wel bestaat, maar niet tot deze kleurencollectie behoort.

In welke ruimtes worden deze kleuren het meest gebruikt?

Zowel muurverven als lakken kunnen van Sikkens Rijks kleuren voorzien worden. Er is veel variatie binnen deze kleurencollectie, waardoor de mogelijkheden vrijwel grenzeloos zijn. De Rijks Sikkens kleuren zijn bijvoorbeeld een formidabele optie voor je woonkamer. Je zou Sikkens Rijks zacht rood kunnen combineren met meubels die voorzien zijn van zachte stoffen. Een andere moderne optie is een combinatie van Rijks groen van Sikkens met zwarte meubelen. Sikkens Rijks puur groen is hierbij ook een mogelijkheid. Door de kalme uitstraling is Sikkens Rijks groen daarnaast geschikt voor de slaapkamer. Diverse Sikkens Rijks kleuren in het grijs hebben een neutrale uitstraling en zijn hierdoor een optie voor meerdere ruimtes. Sikkens Rijks lichtgrijs is hier een goed voorbeeld van. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met deze Sikkens Rijks kleuren.

De Sikkens Rijks kleuren kunnen zowel horizontaal als verticaal gecombineerd worden. Horizontale combinaties zijn het meest geschikt voor tinten uit verschillende kleurfamilies, waarbij er wel overlap is op het gebied van de intensiteit van de kleur. Lichte en donkere tinten kunnen op deze wijze gecombineerd worden. Verticale combinaties zijn meer geschikt voor ton sur ton combinaties. Dit houdt in dat kleuren uit dezelfde familie gebruikt worden, bijvoorbeeld kleurcombinaties van rood – zacht rood – puur rood of bruin – zacht bruin – puur bruin.

Welke producten kun je in de Sikkens Rijks tinten laten mengen?

Hierboven vertelden we je dat je zowel latex als lakken in één van de Sikkens Rijks kleuren kunt laten mengen. Specifieke Rijksmuseum verf van Sikkens is er niet, maar je kunt natuurlijk wel één van hun verfproducten laten mengen in een Rijks kleur. Een goed voorbeeld hiervan is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Een andere muurverf van dit merk die je in een Sikkens Rijks kleur kunt laten mengen is Sikkens Alpha Rezisto – Easy Clean Muurverf. Deze uitstekend reinigbare muurverf biedt de ultieme bescherming tegen vlekken.

Naast muurverven kunnen lakken voorzien worden van één van de Sikkens Rijks kleuren. Ook voor een goede lak kun je bij Sikkens terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin? Deze zijdeglanzende lak voor binnen is hand- en huidvetbestendig, krasvast, stootvast, slijtvast, geurarm en sneldrogend. Ideaal voor deuren, kozijnen en overig houtwerk. Een andere optie is deze Sikkens Rubbol XD High Gloss. Dit is een duurzame hoogglanslak voor buiten die zowel zijn kleur als zijn glans uitstekend behoudt. Ook is dit product Uv-bestendig en beschikt het over een formidabele buitenduurzaamheid. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier welke Sikkens producten verkrijgbaar zijn bij onze webshop.

Sikkens Rijks kleurenwaaier

Op zoek naar een Rijks kleuren Sikkens waaier? Je kunt een Sikkens Rijks kleurenwaaier bestellen via onze webshop. Op deze Sikkens Rijks kleurenkaart zijn alle 23 kleuren van deze collectie te vinden. Hierbij worden de Rijkskleuren van Sikkens op handgeschilderde stalen getoond. Als je een Rijkskleur van Sikkens wilt gebruiken, maar je nog niet zeker weet welke kleur je gaat kiezen, is deze kleurenkaart een slimme aankoop.

Alhoewel je de Rijks kleuren van Sikkens ook online kunt bekijken, raden we altijd aan om een kleurenwaaier of kleurenkaart aan te schaffen. Dergelijke waaiers tonen je de meest natuurgetrouwe weergave van een tint. Online een kleur bekijken lijkt de makkelijkste optie, maar de beeldschermen van computers, laptops, smartphones en tablets geven een minder accuraat beeld van een kleur doordat ze helderder of donkerder afgesteld staan. Wil je het beste zien hoe de Rijkskleuren er in het echt uit komen te zien, dan kies je voor een kleurenkaart of een Sikkens Rijks kleuren tester.

Sikkens Rijks kleuren laten mengen bij Verfwinkel.nl

De Sikkens Rijk kleuren vormen samen een unieke kleurencollectie. Ook jij kunt vanaf nu jouw verf laten mengen in één van deze tinten. Kies je bijvoorbeeld voor Sikkens Rijks donkergrijs, Rijks groen, Rijks puur rood, Rijks zacht oker of één van de andere mogelijkheden? Je bepaalt het helemaal zelf via onze website. Ga naar de pagina van jouw product naar keuze, kies een hoeveelheid en kies vervolgens de Sikkens Rijks kleur waarin je jouw verf wilt laten mengen. Vervolgens gaan wij voor jou aan de slag. Laat nu jouw verf in één van de Sikkens Rijks kleuren mengen bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  291 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Aanbieding BE
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  781 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: