Hotel chique: stijlvol logeren in je eigen slaapkamer

Heb je weleens een nachtje in een chique hotel gelogeerd en gedacht: diezelfde sfeer zou ik thuis ook wel willen hebben? Dat is minder moeilijk te realiseren dan je misschien denkt. Met een paar goed gekozen accessoires en het juiste kleurenpalet tover je jouw stulpje eenvoudig om in je eigen luxe hotelkamer.

Dé interieurtrend van nu

Het is misschien wel dé interieurtrend van nu: hotel chique. Hoe creëer je zelf nu dat gevoel van luxe bij je thuis? Het is een misverstand dat je hier allerlei dure spullen voor nodig hebt. Met de juiste combinatie van kleuren kom je al een heel eind. Dan ligt ook voor jou dat mondaine levensgevoel binnen handbereik.

Hotel chique blauw

Overweeg om als eerste stap die witte muur van je slaapkamer eens aan te pakken. Want hotel chique betekent vooral: warme kleurstellingen. Trek de stoute schoenen aan en verf je slaapkamermuur eens donkerblauw. Vind je dat te gedurfd? Wat denk je dan van stemmig taupe of rustig beige? Kies bijvoorbeeld voor de muurverf in de lijn Sigma Perfect Matt voor een egaal en streeploos resultaat en het begin is er.

Brutaal zwart

Schilder je kozijnen vervolgens eens brutaal in stoer zwart en je zult zien dat het contrast meteen zorgt voor de gewenste uitstraling: hotel chique. Zoek dan de juiste accessoires bij elkaar voor de finishing touch. Hang bijvoorbeeld een spiegel op met een gouden lijst (met achtergrondverlichting), zet een lamp neer met goud- of koperbeslag op je nachtkastje en kaptafel, en leg ten slotte wat sierkussens van velours op je linnen beddengoed. Zo chique ben je nog nooit wakker geworden. Het enige wat er dan nog ontbreekt is de roomservice…

 1. Aanbieding BE
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  117 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  231 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: