Waarom kiezen voor duurzame verf beter is

De laatste jaren horen we van steeds meer klanten dat zij op zoek zijn naar duurzame verf. Hiermee worden geen verven bedoeld die lang meegaan, alhoewel dit natuurlijk ook belangrijk is, maar gaat het om verven die op een duurzame wijze geproduceerd zijn. Het klimaat speelt een steeds grotere rol als het gaat om beslissingen van consumenten. Bij diverse aspecten van ons koopgedrag bekijken we wat de impact hiervan is op het milieu. Zeker nu we steeds meer de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve ondervinden, zijn mensen vaker op zoek naar duurzame alternatieven. Zo ook op het gebied van verf. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan een beter klimaat. Maar wat is er allemaal mogelijk op het gebied van duurzame verf? Dat en meer vertellen we je in deze blog.

Wat is duurzame verf?

Duurzaam is een term die je op twee manieren kunt interpreteren. Ten eerste is er de verf die je een resultaat oplevert waar je vele jaren plezier aan zult beleven. Maar in deze blog hebben we het over de andere soort duurzame verf. Verf die duurzaam is wordt op een andere manier geproduceerd dan normale verf. Reguliere verfsoorten worden geproduceerd met fossiele grondstoffen. Deze grondstoffen zijn eindig. Bovendien moeten deze grondstof op een chemische en energieverspillende manier bewerkt worden. Hierdoor zijn deze verven niet goed voor het milieu.

Duurzame verf wordt geproduceerd op basis van natuurlijke grondstoffen. De duurzaamheid van watergedragen verf is hierdoor bijvoorbeeld vele malen hoger in vergelijking met verf op terpentinebasis. Alhoewel duurzame verf nog in de kinderschoenen staat, is de kwaliteit van deze verven inmiddels al vergelijkbaar met reguliere verfsoorten. Door de manier van produceren is deze verf niet of nauwelijks giftig en daardoor ook minder schadelijk voor het milieu. Je hebt duurzame verf voor binnen, maar ook duurzame verf voor buiten. Vooral bij buitenverf kan de manier waarop het geproduceerd wordt een groot verschil maken voor de nabije omgeving.

De voordelen van duurzame verf

Duurzame verf is vele malen beter voor mens en milieu. Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen en het gebrek aan chemische bewerking is de kans op schade aan de natuur gering. Er hoeft geen gebruik gemaakt te worden van fossiele grondstoffen, wat voorkomt dat deze grondstoffen eerder opraken. Het gebruik van natuurlijke grondstoffen zorgt er tevens voor dat duurzame verf beter bestand is tegen specifieke micro-organismen die normale verf sneller kunnen aantasten. Bovendien gaat duurzame verf lang mee. Deze verfsoort is dus ook daadwerkelijk duurzaam op die andere manier.

Duurzame verf kopen doe je bij Verfwinkel.nl

Binnen ons assortiment zijn meerdere duurzame producten te vinden. Wijzonol heeft enkele duurzame verfproducten in het assortiment onder de naam BIOseries. Goede voorbeelden hiervan zijn de Wijzonol Muurverf Extra Mat en de Wijzonol Wijzotex Extra Mat. Deze verf is samengesteld uit biobased grondstoffen. Dat zijn grondstoffen op biologische basis, oftewel grondstoffen die worden gewonnen uit de natuur. Ook voor het bestellen van duurzame verf ben je bij Verfwinkel.nl dus aan het juiste adres.

 1. Sikkens BBQ
  Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
  Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: