Aubergine muurverf: Intensief dieppaars

Verfwinkel.nl beschikt over een enorm aanbod aan verfkleuren waarin aubergine muurverf niet mag ontbreken. De aubergine is niet alleen een smaakvolle soort groente, maar ook een emoticon met een geheel eigen betekenis. Maar aubergine is ook een verf kleur waar je voor kunt kiezen. Er zijn allerlei aubergine kleuren waar je voor kunt kiezen. De keuze is enorm binnen het kleurenassortiment van onze website. Daarom laat je jouw verf mengen door de specialisten van Verfwinkel.nl.

In deze blog gaan we dieper in op aubergine muurverf. We vertellen je ten eerste meer over wat een aubergine kleur precies is en welke varianten hiervan te vinden zijn binnen ons kleuraanbod. Met behulp van de aubergine kleurcode kun je sneller de juiste aubergine tint vinden. Daarnaast kun je de kleur van aubergine muurverf bekijken met behulp van een kleurenwaaier. Vervolgens laten we je zien met welke andere kleuren je deze tint kunt combineren. Hierna tonen we je waar je aubergine muurverf aan kunt brengen en welke producten je voor deze verfklus kunt gebruiken.

Wat is aubergine kleur?

De kleur van aubergine is intensief dieppaars. Vaak is dit een wat donker paarse kleur, alhoewel er ook varianten van aubergine zijn die een wat meer bruin paarse kleur hebben. Deze tint heeft zijn naam te danken aan de kleur van de schil van deze groente. In 1998 was het bedrijf Crayola de eerste die deze kleur aan de wereld introduceerde. Sindsdien is aubergine populair geworden als verfkleur. Zo is een aubergine kleur op de muur populair, maar deze tint kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld lakken. Ben je nog niet zo bekend met deze aubergine kleur, dan is nu de tijd om deze tint te ontdekken via dit kleurenblog.

Welke varianten van de aubergine kleur zijn verkrijgbaar?

Een aubergine kleur voor je verf is helemaal in op dit moment. Dit komt onder meer doordat er bijzonder veel varianten van deze kleur verkrijgbaar zijn. Populair zijn de verfkleuren van Flexa. Binnen hun kleuraanbod kun je verschillende tinten aubergine ontdekken. Binnen de Flexa mengcollectie zijn diverse varianten te vinden. Zo heb je donkerdere varianten zoals 100% Aubergine of Puur Aubergine, maar ook lichtere varianten zoals Midden Aubergine en Iets Aubergine behoren tot de mogelijkheden. Andere opties binnen het kleuraanbod van Flexa zijn Vol Aubergine, 1921 – Aubergine (Flexa VT Wonen), Vleugje Aubergine, Wit Aubergine en 85% Aubergine.

Maar ook andere bekende verfmerken bieden hun eigen variant van deze aubergine kleur aan. Een goed voorbeeld hiervan is Painting the Past. 92 Aubergine is een mooie dieppaarse kleur met een geheel eigen uitstraling. Wil je weten of deze aubergine tint iets voor jou is, dan kun je gebruik maken van dit Painting the Past Samplepotje Krijtverf – 92 Aubergine. Zo krijg je een goed beeld van de daadwerkelijke van deze kleur. Daarnaast heeft Histor zijn eigen aubergine variant. Dit is een donker paarse variant vol diepte. De donkerste variant is Aubergine van Sigma Buiten. Dit alternatief is zo donker paars dat het haast naar zwart neigt. Een interessante optie als je van donkere tinten houdt. Tot slot is er een aubergine RAL kleur: Aubergine Mauve (RAL 320 20 20). Deze kleur vind je terug binnen de RAL Design collectie.

Aubergine verf kleurcode

De meeste verfkleuren uit ons aanbod hebben een eigen kleurcode. Met deze code kun je tinten sneller vinden binnen online kleurenwaaiers. De aubergine kleurcode van de Histor variant is 8010-R10B. GN 099-02 is de kleurcode van de aubergine kleur uit de Gamma Flowpacks 2012 collectie. De overige tinten aubergine kun je eenvoudig en snel via onze online kleurenwaaier vinden door simpelweg de naam van de tint in te voeren. Zo vind je binnen enkele seconden de juiste tint aubergine voor jouw muurverf.

Aubergine muurverf kleurenwaaier

De hierboven genoemde aubergine kleuren zijn terug te vinden binnen verschillende kleurenwaaiers. De aubergine kleuren van Flexa maken onderdeel uit van de Flexa mengcollectie. Ze behoren tot de roodtinten. Neem gerust een kijkje binnen de bijpassende Flexa Kleurenwaaier. De Aubergine variant van Painting the Past is terug te vinden binnen deze Painting the Past Kleurenkaart – Traditional Colours. De beste kleurenwaaiers en kleurtesters van dit moment vind je terug binnen deze categorie. Daarnaast kun je bij ons terecht voor kleurenstalen. Deze fysieke producten geven je het beste inzicht in de uitstraling van kleuren in het echt. Zo maak je de beste beslissingen voor jouw verfkleur.

Aubergine kleur combineren met andere tinten

Aubergine heeft een uitgesproken eigen persoonlijkheid, maar tegelijkertijd gaan varianten van deze tint ook goed samen met allerlei andere kleuren. Kies je voor Flexa aubergine muurverf, dan kun je gebruik maken van de voorgestelde kleurcombinaties van dit merk. Voor Puur Aubergine stellen zij bijvoorbeeld voor om deze kleur te combineren met Iets Bes en Vol Bes binnen een ton sur ton combinatie. Voor een neutrale combinatie kies je voor Wit Aubergine of Midden Heide. Een avontuurlijke kleurcombinatie maak je met Iets Bamboe of Puur Bamboe. Voor Midden Aubergine worden combinaties met Vol Aubergine en Iets Bes (ton sur ton), 100% Heide en Vleugje Heide (neutraal) en Puur Laurier of Vol Laurier (avontuurlijk) voorgesteld.

Hierop gebaseerd, kunnen we stellen dat de varianten van aubergine het goed doen in combinatie met paarse en roze tinten. Ook rode kleuren zijn een optie, aangezien de aubergine kleuren gerekend worden tot de roodtinten binnen de Flexa mengcollectie. Zo kun je een ton sur ton kleurcombinatie creëren. Voor een neutrale combinatie met aubergine kies je voor grijze, witte en andere lichte kleuren of pasteltinten. Bruin doet het ook goed in combinatie met aubergine muurverf. Je kunt ook kiezen voor een wat meer avontuurlijke of uitgesproken kleurcombinatie, waarbij de extraverte uitstraling van aubergine meer wordt benadrukt. Goede opties hiervoor zijn groene, gele en fellere beige kleuren.

In welke ruimtes kun je aubergine muurverf toepassen?

Aubergine is een veelzijdige kleur die in verschillende tinten verkrijgbaar is. Hierdoor is aubergine muurverf inzetbaar op diverse plekken in en rondom je huis. Muurverf met aubergine kleur kun je toepassen binnen je woonkamer. Donkerdere varianten zoals Puur Aubergine, 100% Aubergine of Aubergine van Sigma in combinatie met lichtere wanden zijn een goede optie als je wat meer diepte wilt creëren. Maar je kunt ook kiezen voor lichtere aubergine kleuren zoals Wit Aubergine of Iets Aubergine. Lichte verfkleuren zorgen voor een optisch effect, waardoor een vertrek er ruimer uitziet.

Naast de woonkamer kun je aubergine muurverf in vrijwel alle vertrekken binnen je woning toepassen. Aubergine bevat als kleur een inherente warmte, wat vooral geldt voor de donkerdere tinten. Hierdoor is aubergine muurverf een optie voor je slaapkamer, waar het een rustgevend effect heeft. Dankzij deze kleur voelt je slaapkamer meer knus. Maar ook in de keuken kun je aubergine muurverf toepassen, waarbij we je aanraden om te kiezen voor een schrobvaste muurverf. Wil je een aubergine kleur in de badkamer toepassen, dan heb je een muurverf nodig die vocht- en schimmelbestendig is. Daarnaast kun je aubergine kleuren in de eetkamer, hal, kinderkamer, werkkamer of zolderkamer toepassen. Deze tinten zijn ook geschikt voor verf voor buiten.

Welke producten mengen wij in een aubergine kleur?

Je hebt ruim de keuze als je aubergine muurverf wilt bestellen bij Verfwinkel.nl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Flexa muurverf met aubergine als verfkleur. Populaire opties zijn deze Flexa Creations – Extra Mat, deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat en deze Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een aubergine muurverf product van een ander merk. Goede keuzes zijn deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf, deze Wijzonol Muurverf Mat en deze Histor Perfect Finish Muurverf – Mat. Onze verfspecialisten kunnen deze muurverf producten van een aubergine tint voorzien.

Alhoewel de nadruk in deze kleurenblog lag op aubergine muurverf, kun je ook lakverf van deze kleur laten voorzien. Verf op kleur mengen is onze specialiteit. Wederom heb je hierbij de keuze uit een aantal producten van een hoge kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Sigma S2U Nova Satin lak. Ook deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin kun je een aubergine verfkleur geven. Daarnaast kun je Flexa Strak in de Lak producten in een aubergine tint laten mengen door onze verfspecialisten. Tot slot is deze Painting the Past Eggshell 750 ml – 92 Aubergine een interessante optie. Bestel nu jouw aubergine muurverf of lak bij Verfwinkel.nl en profiteer van onze scherpe prijzen.

 1. Painting The Past Matt Emulsion Muurverf 2,5 ltr - 92 Aubergine
  Painting The Past Matt Emulsion Muurverf 2,5 ltr - 92 Aubergine
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Painting the Past Samplepotje Krijtverf - 92 Aubergine
  Painting the Past Samplepotje Krijtverf - 92 Aubergine
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: