Acacia hout behandelen: Beits of olie?

Van plan om acacia hout te behandelen? Het is dan goed om te weten hoe je dit het beste aanpakt. Acacia hout behoort tot de hardhoutsoorten. Dit type hout is sterk en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast valt de natuurlijke rode gloed van dit hout op. Door de aantrekkelijke verschillen in kleur is deze houtsoort de laatste jaren steeds populairder geworden. Het kan binnen gebruikt worden voor allerlei meubelen. Zo zijn er tafelbladen van acacia hout, maar ook dressoirs of tv-kasten kunnen hiervan gemaakt worden. Het hout is afkomstig van de acaciaboom, die voornamelijk in Australië en de Verenigde Staten te vinden is. Wil je acacia hout behandelen? In deze blog laten we je zien hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Acacia hout beits of acacia hout behandelen met olie?

Acacia hout kan binnen en buiten gebruikt worden. Voor beide varianten zul je een passende oplossing moeten vinden als je acaciahout wilt behandelen. De vraag is: ga je acaciahout beitsen of met olie behandelen? We raden aan om acacia hout te behandelen met olie in plaats van een beits op acaciahout toe te passen. Dit komt doordat dit type hardhout van zichzelf vettig is. Een beits zou moeite hebben om zich hierop te hechten. Bij een olie heb je dit probleem niet. Daarom raden we een olie aan in plaats van acacia hout beitsen of acacia hout lakken.

Met welke olie ga je acacia hout behandelen?

Voor acacia hout binnen gebruik je een ander product dan voor acacia hout buiten. Voor meubels binnen raden we deze Rambo Meubel Olie Transparant Mat aan. Deze transparante olie is een gebruiksklaar product dat ervoor zorgt dat de houtstructuur zichtbaar blijft. Dit zorgt voor een aangenaam natuurlijke uitstraling. De olie voedt en verzorgt het hout, trekt diep in het hout en biedt bescherming tegen vuil en vlekken. Dit product is prettig te verwerken en bovendien wordt de houtnerf geaccentueerd.

Daarnaast kan acacia hout buiten gebruikt worden, bijvoorbeeld voor tuinmeubels. Wil je acaciahout behandelen buiten, dan kies je voor een olie die buiten toegepast kan worden. Een goede optie voor deze klus is deze Rambo Tuinmeubel Olie Transparant – Kleurloos 750 ml. Deze tuinmeubel olie heeft een matte uitstraling en is transparant, wat bijdraagt aan een natuurlijke onbehandelde uitstraling doordat de houtstructuur zichtbaar blijft. De houtnerf wordt geaccentueerd terwijl dit product alsnog bescherming biedt aan het acacia hout. Bijkomend voordeel van dit prettig te verwerken en sneldrogende product is dat het ook vergrijzing tegengaat. Doordat deze olie bescherming biedt tegen de weersomstandigheden, is het perfect voor houten ondergronden buiten. Acacia hout is ook te behandelen met de transparante variant van Tenco Hardhoutolie of Verfijn Hardhoutolie.

Acacia hout behandelen met onze producten

Acacia hout is helemaal in op dit moment. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer mensen willen weten hoe je deze hardhoutsoort het beste kunt behandelen. Je weet nu dat olie de beste optie is. Zowel binnen als buiten kun je acacia hout behandelen met onze olieproducten. Zo kun je dit type hout onderhouden en van bescherming voorzien. Je zult nog jaren plezier beleven aan je meubels, zowel binnen als buiten. Bij Verfwinkel.nl bestel je oliën van de beste merken tegen de aantrekkelijkste prijzen van dit moment. Kijk gerust eens rond en bestel jouw acacia hout olie bij ons.

 1. Rambo Meubel Olie Transparant Mat
  Rambo Meubel Olie Transparant Mat
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Gratis kwast
  Rambo Tuinmeubel Olie Transparant - Kleurloos 750 ml
  Rambo Tuinmeubel Olie Transparant - Kleurloos 750 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Tenco Hardhoutolie - 1 Liter Naturel
  Tenco Hardhoutolie - 1 Liter Naturel
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Verfijn Hardhoutolie Naturel
  Verfijn Hardhoutolie Naturel
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: