Balkon verven: hoe pak je dat aan?

Is je balkon verven het volgende verfklusje op je lijst? Met de juiste aanpak is een balkonvloer verven een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Wil je jouw balkonvloer opknappen, dan is dit een uitstekende optie om voor te kiezen. Naast de vloer kun je ook andere delen van je balkon verven, bijvoorbeeld het plafond van je balkon schilderen. In deze blog vertellen we je meer over buiten een balkon schilderen. We laten je zien hoe dit in zijn werk gaat en welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken. Kun je een balkon verven met betonverf? Hieronder tonen we je het antwoord.

Met welke producten ga je een balkon verven?

Ben je van plan om op je balkon de tegels te verven? Of ga je een betonnen balkon schilderen dat één geheel vormt? Sowieso zul je een verfproduct moeten kiezen dat geschikt is voor buiten. Daarnaast kun je het beste kiezen voor een vloerverf die bestaat uit twee componenten. Dit is een nog betere optie dan betonverf. Zo weet je zeker dat het product bescherming biedt aan de ondergrond, prima belast kan worden en slijtvast is. Ga je de vloer van je balkon verven, dan zijn er meerdere passende producten binnen ons assortiment te vinden. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer deze Sikkens Wapex 647 Semi-Mat en deze Sigmafloor Aqua 2K EP Satin.

Ga je de onderkant van een balkon schilderen? Of ben je van plan om een balkon muur te schilderen? Hier heb je andere verf voor nodig in vergelijking met een balkonvloer verven. Voor deze beide ondergronden kun je het beste gebruikmaken van een muurverf die geschikt is voor beschut buitenwerk. Een goed voorbeeld hiervan uit ons eigen assortiment is deze Sigma Facade Coat Matt. Dit product beschikt over een uitstekende buitenduurzaamheid. Daarnaast vermindert dit product de vuilaanhechting. Ook is deze gevelverf carbonatieremmend en waterdampdoorlatend.

Balkon verven tips

Ook je balkon verven begint, net als diverse andere verfklussen, met een aantal vaste voorbereidingen. Maak het balkon goed schoon en ontvet het. Borstel het geheel en haal eventueel aanwezige oude verflagen weg. Je kunt kleine beschadigingen vullen met een plamuur. Hierna is het een aanrader om een beton balkon te schuren, zodat het weer compleet vlak is.

Een primer is essentieel voor een goede hechting van de verf. Vooral voor poederende ondergronden is dit van belang. Maak je bijvoorbeeld gebruik van de hierboven genoemde Sikkens Wapex 647 Semi-Mat, dan kun je deze Sikkens Wapex 501 – 2K als primer toepassen. Ga je de onderkant van een plafond of de muren van je balkon behandelen, dan pak je dit aan zoals je iedere muur of plafond zou verven.

Balkon verven? Bestel je producten bij Verfwinkel.nl

Een balkon verven is van zichzelf geen lastige verfklus. Het is vooral van belang dat je beschikt over de juiste producten om mee aan de slag te gaan. Een balkon bevindt zich in de buitenlucht en moet daarom bestand zijn tegen de omstandigheden. Is dit niet het geval en wordt het balkon niet goed onderhouden, dan kan dit leiden tot schade op den duur. Daarom is het een goed idee om van tijd tot tijd je balkon te verven. Binnen ons assortiment vind je de producten die je voor deze klus kunt gebruiken. Neem eens een kijkje en ontdek het zelf.

  1. Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf
    Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf
    4.8 out of five star rating on Trustpilot
    21 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: