De hoek van je muur schilderen: zo doe je dat!

De hoek van een muur schilderen: het is één van de lastigste plekken om van verf te voorzien. Hierbij gaat het om een hoek schilderen in twee kleuren. Deze twee kleuren komen samen in de hoek. Hoe zorg je ervoor dat dit er mooi uit komt te zien? Hetzelfde geldt als je een hoek tussen plafond en muur gaat afwerken. Je wilt een strak eindresultaat behalen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog laten we je zien wat de beste opties zijn voor de hoek van een muur schilderen. Je kunt hoeken afplakken voor het schilderen, maar ook hoeken schilderen zonder afplakken is een optie. We vertellen je hieronder meer over hoeken schilderen in 2 kleuren.

Hoe hoeken schilderen?

Hoeken schilderen is een normaal onderdeel van het schilderen van muren. De hoek van een muur verven is geen probleem als alles in dezelfde kleur wordt geverfd. Maar het kan zijn dat je hoeken gaat schilderen in verschillende kleuren. Twee wanden die in een hoek samenkomen worden bijvoorbeeld voorzien van twee andere kleuren, maar het kan ook zo zijn dat een wand en het plafond van twee verschillende kleuren worden voorzien. Bij een hoek verven in 2 kleuren is een andere aanpak vereist. Hieronder gaan we dieper in op deze methodes: strakke lijnen verven in de hoek met behulp van afplaktape of een hoek verven met behulp van kit.

Schilderen hoeken van de muur met afplaktape

Is hoeken verven nodig en worden er twee verschillende kleuren toegepast, dan kiezen mensen vaak voor tape. Deze tape pas je toe op de muur. Je zorgt ervoor dat de randen strak en recht worden afgeplakt. Kies voor een brede tape, zodat je wat meer speling hebt. Kader op deze manier alle kanten van de muur in, zodat voorkomen wordt dat de verf op andere oppervlakken kan komen. Gebruik vervolgens een kwast om als eerste de randen te verven, waarna je een roller gebruikt voor de grote oppervlakken. Om te voorkomen dat de verf onder de tape door kan lopen, kun je onder meer kiezen voor deze Kip Frog Tape of deze Kip Ultra Sharp Tape – 3301 Red.

Hoeken kitten voor het schilderen

Soms is tape geen optie. Je hebt het niet in huis of je werkt in een hoek waar het bevestigen van tape geen optie is. Wil je de hoek van een muur schilderen zonder schilderstape te gebruiken, dan heb je de optie om gebruik te maken van kit. Ook voor acrylaatkit kun je terecht bij Verfwinkel.nl, onder meer deze Soudal Acryrub Acrylaatkit of deze ProGold Acrylfill W. Je brengt de acrylaatkit in een rechte lijn aan in de hoek voordat je de hoek van je muur gaat schilderen. Strijk de kit met een natte vinger recht. Hierna ga je schilderen.

Hoek van je muur schilderen? Koop wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl

Alles wat je kunt gebruiken voor deze verfklus is verkrijgbaar via onze webwinkel. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor de muurverf die je nodig hebt, maar ook benodigdheden zoals tape en kit bestel je hier. Zo helpen we je om van jouw klus een succes te maken. Bovendien tref je nergens anders scherpere prijzen aan. Bestel daarom vandaag nog wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl.

 1. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  135 reviews
  Vanaf
 2. ProGold Schildershulpje
  ProGold Schildershulpje
  4 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Anza Precision Pro - Precisie kwast
  Anza Precision Pro - Precisie kwast
  5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf
 4. ProGold Maskingtape - Blauw
  ProGold Maskingtape - Blauw
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf

Lees ook: