Beits aanbrengen: zo doe je dat!

Hoe kun je het beste beits aanbrengen? Het is een vraag die vaak aan onze verfspecialisten gesteld wordt. Daarom geven we je in deze blog het definitieve antwoord op deze vraag. Een beits breng je aan om een houten ondergrond in de buitenlucht van bescherming te voorzien. Hout is buiten kwetsbaar. Dit komt onder meer door de weersomstandigheden. De zon kan het hout laten verkleuren, terwijl de regen kan zorgen voor houtrot en schimmel. Beits beschermt je hout tegen deze elementen en zorgt voor een duurzamere ondergrond. Bovendien laat beits je hout er beter uitzien. Je kunt bij ons zowel terecht voor transparante beitsen als dekkende beitsen. Maar hoe kun je beits aanbrengen het beste aanpakken?

Hoe kun je beits aanbrengen?

Over het algemeen zul je kiezen tussen beits aanbrengen met een roller of kwast. Het mooiste resultaat behaal je als je een beits aanbrengt met behulp van een kwast. Dit duurt misschien wat langer in vergelijking met verven met een roller, maar het eindresultaat zal de moeite waard zijn. Niet alleen kun je met een kwast secuurder een tuinbeits aanbrengen, maar met een roller loop je het risico dat je te maken krijgt met het sinaasappel effect. Je ziet kleine deukjes en andere oneffenheden in de beits. Bij beits aanbrengen met een kwast heb je dit niet. Beits aanbrengen met een spons en beits aanbrengen met een doek zijn beide geen optie. Er is verwarring ontstaan over beits met een doek aanbrengen omdat je specifieke olie producten, mits het staat aangegeven, wel met een doek kunt aanbrengen. Maar dit is dus voor beits geen optie.

Ontdek onze beits kwasten:

Kun je verf over beits aanbrengen?

Wellicht overweeg je om verf over beits aan te brengen. Dit raden we af. Een probleem met verf over beits is dat de verflaag snel los komt van de beits. Beits is dan ook een ander product dan bijvoorbeeld een primer. Heb je beits aangebracht op een houten ondergrond en wil je dit oppervlak nu van verf voorzien? In dat geval kun je het beste eerst het hout kaal maken alvorens je de ondergrond gaat schilderen.

Welke beits kies jij?

Bij Verfwinkel.nl heb je de keuze uit diverse soorten beits. Ten eerste kun je kiezen voor een transparante beits. Hierbij blijft de houtnerf zichtbaar. Populaire producten uit deze categorie zijn deze Cetabever Tuinmeubel Beits Natuurlijk Effect, deze Sigma Sigmalife DS Acryl Satin en deze Rambo Pantserbeits Schutting – 2.5 liter. Rambo beits aanbrengen werkt hetzelfde als bij alle andere beitsen. Er kan daarnaast gekozen worden voor een dekkende beits zoals bijvoorbeeld deze Sigma Schakelverf Satin of deze Wijzonol Dekkend Grond- en Aflak Halfglans - 750 ml. Je kunt ook grey wash beits aanbrengen of white wash beits aanbrengen. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Verfijn Steigerhoutbeits – Grey Wash en deze Verfijn Steigerhoutbeits – White Wash.

Beits bestellen bij Verfwinkel.nl

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er vele verschillende soorten beits waar je uit kunt kiezen als je jouw verfproducten koopt bij Verfwinkel.nl. Na het lezen van deze blog weet je ook dat je beits het beste kunt aanbrengen met behulp van een kwast. Dit levert het mooiste resultaat op, zonder oneffenheden in de afwerklaag. Naast je beits bestel je ook jouw andere schildersbenodigdheden bij ons. Benieuwd naar je opties? Kijk gerust eens rond binnen ons assortiment.

 1. Wijzonol Dekkend Tuinbeits
  Wijzonol Dekkend Tuinbeits
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  54 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Goudhaantje Platte Kwast Dubbeldik Purple - Serie 686
  Goudhaantje Platte Kwast Dubbeldik Purple - Serie 686
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 3. Copenhagen Pro Beits Flex - Platte Kwast
  Copenhagen Pro Beits Flex - Platte Kwast
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 4. SAM Beitskwast - Lasure (3 x 12 cm)
  SAM Beitskwast - Lasure (3 x 12 cm)
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf

Lees ook: