Kunststof tuinmeubelen schilderen: zo pak je dat aan!

Kunststof tuinmeubelen schilderen is een klus voor iedere doe-het-zelver, of je nu al wel of niet vaak iets geschilderd hebt. In één van onze andere blogs hebben we je al laten zien hoe je het beste houten tuinmeubelen kunt beitsen. Ook kunststof tuinmeubelen schilderen behoort tot de mogelijkheden. Het schilderen van kunststof tuinmeubelen is geen lastige klus. Het belangrijkste om op te letten is dat je de plastic tuinmeubelen gaat schilderen met de juiste soort verf. Er zijn diverse soorten tuinmeubilair van kunststof die je van verf kunt voorzien. Zo kun je onder meer kunststof tuinstoelen verven en een kunststof tuintafel schilderen. In deze blog laten we je zien hoe je plastic stoelen verven en een kunststof tuintafel verven het beste kunt aanpakken.

Kunststof tuintafel en stoelen schilderen: welke verf heb je hiervoor nodig?

Op zoek naar verf voor kunststof tuinstoelen en andere soorten tuinmeubilair? Het is allemaal te vinden binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl. Voor verf is het lastig om te hechten op een plastic ondergrond. Dit komt doordat kunststof niet poreus is. Het is daarom aan te raden om altijd de hechting van de door jou gekozen verf te testen voordat je jouw tuintafel of tuinstoelen gaat schilderen. Daarnaast is het een goed idee om de hechting van de verf te verbeteren door eerst een grondverf toe te passen.

Hierbij zoek je een grondverf voor buiten die geschikt is voor kunststof ondergronden. Voorbeelden van kunststof primers uit ons eigen assortiment zijn deze Avis Multiprimer, deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer en deze Südwest All-Grund. Daarnaast zoek je een passend product voor de toplaag. Je kunt kunststof tuintafels en tuinstoelen schilderen met behulp van diverse producten uit ons aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Flexa Strak in de Lak Buitenlak Hoogglans? Er is ook een zijdeglans variant als je plastic tuinstoelen gaat schilderen of je plastic tuintafel gaat pimpen.

Tuintafel of tuinstoel schilderen: wat is de juiste aanpak?

Tuintafels of tuinstoelen verven begint met een aantal voorbereidingen. Ten eerste maak je de ondergrond schoon en ontvet je het geheel, was het na met lauw water. Dek andere ondergronden af waar je geen verf op wilt krijgen. Schuur het tuinmeubelstuk lichtjes op voor een betere hechting van de verf. Breng hierna de grondverf aan. Je kunt de grote oppervlakken van een tuintafel of plastic tuinstoelen verven met een lakroller, terwijl je voor de lastige plekken gebruikmaakt van een kwastje. Geef de grondverf de tijd om te drogen en schuur de laag vervolgens lichtjes op met een grove korrel. Hierna kun je de toplaag aanbrengen. Na het drogen van de eerste laag kun je bepalen of een tweede laag nodig is of niet.

Tuinstoelen of plastic tuintafel verven? Bestel het bij Verfwinkel.nl

Kunststof tuinmeubelen schilderen is helemaal geen moeilijke klus. Het belangrijkste is voornamelijk dat je beschikt over de juiste producten. Door zijn gladheid is kunststof lastig om te schilderen, omdat de verf niet goed kan hechten. Met de juiste voorbereidingen, een goede grondverf en een lak geschikt voor kunststof kan je gewoon je kunststof tuinmeubelen schilderen. Benieuwd naar de keuze op het gebied van verf voor kunststof tuinmeubelen? Neem dan eens een kijkje binnen ons online aanbod.

  1. Südwest All-Grund Multiprimer - Spuitbus
    Südwest All-Grund Multiprimer - Spuitbus
    5 out of five star rating on Trustpilot
    3 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: