Caravan verven binnenkant en buitenkant, zo doe je dat!

Ga je deze zomer eropuit met de caravan maar kan deze verplaatsbare woning wel een make-over gebruiken? Een caravan verven is de beste manier om hem te pimpen. Je kunt zowel de binnenkant van een caravan verven als de buitenkant van een caravan verven. Bovendien zijn er diverse verfklussen in en rondom de caravan die je kunt uitvoeren: caravan deurtjes verven, caravan kastjes verven, de badkamer van de caravan schilderen, de onderkant van de caravan schilderen, een caravan dak schilderen, het plafond van een caravan schilderen, de caravan bekleding verven, het gehele caravan interieur schilderen en nog veel meer. In deze blog vertellen we je meer over een caravan verven.

Caravan verven: welke verf voor de buitenkant van een caravan en de binnenkant?

Je kunt een caravan van binnen verven of behangen. Ga je een caravan schilderen van binnen, dan kun je het beste gebruikmaken van een verf op waterbasis. De specifieke keuze hangt af van het materiaal. Het is nogal een verschil of je een houten of een aluminium caravan gaat verven. Ga je een aluminium caravan schilderen of een kunststof caravan verven, dan dien je een passende primer te vinden die geschikt is voor dit gladde materiaal. Producten zoals deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer of deze Sigma Multiprimer Aqua vormen een uitstekend fundament voor de verf op deze gladde ondergrond. Hierna kun je de caravan schilderen met een watergedragen lak, bijvoorbeeld deze Sigma S2U Nova Matt of deze Wijzonol Matlak.

Het is een veel gestelde vraag rondom een caravan schilderen aan de buitenkant: welke verf gebruik ik? Wederom is het materiaal van invloed, ga je bijvoorbeeld een polyester caravan verven of ga je een caravan verven met een buitenkant van aluminium? Sowieso kies je voor een verf op terpentinebasis, want deze verfsoort biedt de caravan de beste bescherming tegen de omstandigheden buiten. Een goede primer voor polyester is deze Sudwest All-Grund Grijs. Voor kunststof is deze Sigma Multiprimer een goede keuze. Een goede lak is deze Sikkens Rubbol XD High Gloss. Liever één verf voor de verschillende lagen? Kies dan voor de Sigma Sigmetal Zinccoat. Zoek je een verfproduct waarmee je zowel een caravan schilderen aan de binnenkant als een caravan schilderen aan de buitenkant mee kunt uitvoeren? De producten van Brantho Korrux zijn hier perfect voor.

Caravan verven: hoe pak ik dit aan?

Zowel de binnenkant als de buitenkant van een caravan verven begint met een aantal vaste voorbereidingen. Ten eerste maak je de ondergrond grondig schoon met een sopbeurt, waarna je het oppervlak ontvet om de hechting van de verf te verbeteren. Schuur vervolgens de ondergrond lichtjes op met fijn schuurpapier. Bij loslatende oude verflagen schuur je net zolang totdat de oude verf niet meer loslaat. Maak de ondergrond stofvrij. Deze stappen moet je altijd doen, of je nu de kastjes van een caravan gaat verven, het plafond van de caravan gaat verven of de buitenkant van de caravan gaat schilderen. Vergeet niet om de oppervlakken waar je geen verf op wilt krijgen af te plakken als je het interieur van de caravan gaat schilderen of bijvoorbeeld caravan kastjes gaat schilderen.

Voordat je de afwerklaag aan gaat brengen, pas je eerst de door jou bestelde primer toe. Je kunt het best gebruikmaken van een lakroller voor de grotere oppervlakken en een kwastje voor de moeilijk bereikbare plekken. Geef de primer ruim de tijd om te drogen, waarna het tijd is om de lak aan te brengen. Werk kant voor kant. Zorg ervoor dat je niet in de volle zon werkt als je de caravan buitenkant gaat schilderen, want dan kan de verf te snel drogen. Dit leidt tot de vorming van banen en strepen. Beschik je nog niet over de juiste verfproducten en benodigdheden? Bestel ze dan nu via onze webshop.

Dit heb je nodig om je caravan te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 34,21
Prijs totaal € 34,21

Lees ook: