Een verfroller schoonmaken: hoe doe je dat?

Het verven zit erop. Nu je klaar bent met het verven van een muur of het plafond is het belangrijk dat je de verfrollers goed schoonmaakt. Hierdoor blijft de kwaliteit van de roller namelijk langer goed. Hoe eerder je de roller schoonmaakt, hoe makkelijker dit gaat. Het hangt van het soort verf af hoe je de verfroller het beste schoonmaakt. Hoe je dit precies aanpakt lees je in deze blog.

Muurverfroller schoonmaken: wat moet je eerst doen?

Ben je van plan om de verfroller binnen een aantal dagen weer te gebruiken om de klus af te maken? Dan dompel je de verfroller goed in de verf. Verpak de roller vervolgens zorgvuldig luchtdicht in aluminiumfolie of plastic huishoudfolie. Dit voorkomt dat de roller uitdroogt. Ben je helemaal klaar met de klus? Dan is het verstandig om de verfroller schoon te maken. Hoe je de verfroller verder schoonmaakt, hangt af van de basis van de verf: latex, terpentine of acrylverf.

Kijk ook op Spoelverfnooitdoordegootsteen.nl

De verfroller schoonmaken: latex

Verf op latexbasis bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Het is daarom mogelijk om het schoonmaken van de verfroller met warm of lauw water uit te voeren. De verfroller reinigen kun je op de volgende manier aanpakken. Houd de verfroller onder stromend kraanwater. Maak met je hand een holte, door je duim en je wijsvinger tegen elkaar aan te duwen. Vervolgens laat je de verfroller al draaiend langs je duim en wijsvinger gaan. Door te knijpen met je vingers pers je de rest van de latex verf uit de roller. Wanneer er alleen nog water uit de verfroller komt, is deze schoon.

De verfroller schoonmaken terpentine: hoe maak je verfrollers schoon?

Ben je helemaal klaar met het verven van de muur of het plafond met een roller met verf op terpentinebasis kun je de verfroller het beste weggooien. Het reinigen van de roller met resten terpentineverf is moeilijk en ook nog eens slecht voor het milieu. Laat de verfroller daarom goed opdrogen. Zodra de roller droog is, lever je deze in bij een gemeente depot.

Hoe kun je een verfroller schoonmaken na het verven met acrylverf op waterbasis?

Na het verven met verf op acrylbasis haal je eerst de restjes verf van de roller af door deze langs de rand van de verfemmer te schrapen. De kleine restjes verf schraap je er verder af met het roerstokje. Nadat je de verfroller zo goed mogelijk verfvrij hebt gemaakt spoel je de roller af onder lauwwarm water. Je kunt hier ook wat groene zeep voor gebruiken. Spoel de groene zeep wel goed uit voordat je de verfroller laat drogen.

Gebruik verfrollers van goede kwaliteit voor een mooi resultaat

Om ervoor te zorgen dat de verf goed en mooi blijft zitten is het belangrijk dat je een goede verfroller gebruikt. Let ook op waarvoor je de verfroller gaat gebruiken. Voor welke ondergrond en welke soort verf heb je de roller nodig? Bij Verfwinkel.nl vind je de juiste verfrollers voor alle gewenste toepassingen en oppervlakken. Tegen een scherpe prijs koop je verfrollers en beugels van de merken ProGold, Staalmeester of Anza. Wij adviseren de Anza Verfroller - MicMex. Opzoek naar een losse viltroller? Kies dan voor de Anza Viltroller - Vilt Elite Dun.

 1. Beste Muurverfroller
  Anza Verfroller - MicMex
  Anza Verfroller - MicMex
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  91 reviews
  Vanaf
 2. Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  32 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Anza Verfbeugel - Softgrip
  Anza Verfbeugel - Softgrip
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  31 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Anza Verfroller - Antex Microfibre
  Anza Verfroller - Antex Microfibre
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  59 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: