Moet je een verfroller nat maken voor gebruik?

Als je een nieuwe verfroller gaat gebruiken, wordt altijd aangeraden om de verfroller niet meteen te gebruiken. Ga je een verfroller gebruiken met vacht, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met pluis en losse haartjes. Soms wordt aangeraden om een verfroller nat te maken voor gebruik. Een verfroller eerst nat maken zou ervoor zorgen dat het pluis en de haartjes loskomen, waarna je met een gerust hart kunt gaan verven.

Toch is een verfroller nat maken niet een methode die wij aan zouden raden voor verfrol gebruik. Waarom een nieuwe verfrol nat maken geen goed idee is, vertellen we je in deze blog. Ook vertellen we je wat het beste alternatief is voor een verfroller nat maken voor gebruik. Daarnaast laten we je zien hoe je verfrollers kunt bewaren na gebruik.

Waarom een natte verfroller gebruiken geen goed idee is

Een verfroller wassen voor gebruik is niet de beste manier om los pluis en haartjes van de roller te krijgen. Dit kan zelfs een nadelig effect hebben. Als een roller nat is tijdens het gebruik ervan, wordt de verf in eerste instantie te veel verdund aangebracht. Dit kan leiden tot onregelmatigheden in de verflaag en de vorming van strepen en banen. Een natte verfroller gebruiken is daarom geen goed idee.

Verfroller eerste keer gebruiken: hoe kun je de roller ontdoen van pluis?

Als er losse pluizen en haartjes op een (nieuwe) verfroller zitten, moet je deze eerst verwijderen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de pluizen en haartjes tijdens het verven in de verflaag terecht komen. Dit ziet er niet goed uit en kan bovendien problemen opleveren voor de hechting van de verf. Het gebruik van een verfroller die nat is wordt afgeraden, maar wat moet je dan wel doen? De beste oplossing is tape. Deze tape wikkel je om de rol, waarna je het in één handeling er snel af haalt. Dit is een effectieve manier om pluizen en haartjes van de roller weg te halen. Ook ander vuil wordt meteen verwijderd dankzij de tape.

Verfroller vervangen of bewaren?

Als je een verfklus hebt die een paar dagen in beslag neemt, hoef je niet voor iedere dag een nieuwe roller aan te schaffen. Je kunt een verfroller prima bewaren. Zo kun je de vacht van de roller goed verpakken in folie of een plastic verpakking. Worden rollers voor dezelfde kleur en soort verf gebruikt, dan kun je het beste ze in de verf zelf bewaren. Wil je voor een latere verfklus de roller hergebruiken, dan moet je de verfroller compleet schoonmaken. Voor watergedragen verf gebruik je water om het schoon te maken, voor terpentinegedragen verf gebruik je terpentine.

Wat voor verfroller gebruiken?

Het is een vraag die geregeld aan onze verfspecialisten gesteld wordt: welke verfroller moet ik gebruiken? Bij Verfwinkel.nl ontdek je een groot assortiment aan rollers voor iedere verfklus. Zo zijn er bijvoorbeeld muurverfrollers, waaronder deze ProGold Verfroller – Tex. Je kunt ook kiezen voor één van onze lakrollers, bijvoorbeeld deze ProGold Verfroller – Vilt. Zo zijn er voor nog veel meer verfklussen passende rollers te vinden binnen ons aanbod. Ontdek het zelf en neem eens een kijkje.

 1. Beste Muurverfroller
  Anza Verfroller - MicMex
  Anza Verfroller - MicMex
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  91 reviews
  Vanaf
 2. ProGold Verfroller - Vilt
  ProGold Verfroller - Vilt
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  23 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  32 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Anza Verfroller - Rimax
  Anza Verfroller - Rimax
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: