Gekleurde muur overschilderen: hoe pak je dat aan?

Het is goed mogelijk dat de muur die je wilt verven al voorzien is van een andere kleur. Gelukkig is een gekleurde muur overschilderen helemaal niet lastig. Een muur in een andere kleur verven kan in specifieke situaties problemen geven, maar tegelijkertijd is de oplossing simpel om toe te passen. Ook voor niet ervaren schilders is het helemaal geen probleem om een gekleurde muur over te schilderen. In deze blog vertellen we je meer over het toepassen van een andere kleur op de muur. Ook gaan we in op kleuren die bekend staan als lastig om over te schilderen, zoals bijvoorbeeld een rode muur schilderen of een blauwe muur wit verven.

Kun je een gekleurde muur overschilderen?

Een gekleurde muur overschilderen is voor iedereen mogelijk, of je nu een ervaren schilder bent of niet. Tegenwoordig is het zelfs eenvoudiger dan ooit om het overschilderen van een gekleurde muur uit te voeren. Dit komt omdat de verf van nu van een hogere kwaliteit is in vergelijking met vroeger. Een goede muurverf bevat tegenwoordig voldoende pigmenten en voldoende bindmiddel om het overschilderen van gekleurde muren mogelijk te maken. Of het nu gaat om een hele felle kleur overschilderen of een hele donkere kleur, het kan allemaal als je kiest voor kwalitatief hoogstaande verf. Een goede dekkracht is hierbij van essentieel belang. Je zult over het algemeen minimaal twee lagen aan moeten brengen, of je nu een felle of een donkere kleur gaat overschilderen. Maar een muur verven over een andere kleur is dus geen probleem.

Rode muur schilderen in een andere kleur

Een gekleurde muur overschilderen is dus tegenwoordig simpeler dan ooit, maar er is een kleur die bekend staat als lastig om over te schilderen: rood. Vooral als je rode muren wit wilt maken, kan dit vaker dan gemiddeld tot problemen leiden. In dat geval kan de witte tint een roze gloed krijgen. Gelukkig is er een truc die je kunt toepassen om dit probleem tegen te gaan. Je verft de rode muur eerst in een midden tot licht grijze kleur. Vervolgens pas je de witte verf toe. Dit voorkomt dat de rode verf zichtbaar is door de witte verf.

Blauwe muur wit verven

Een andere kleur die de reputatie heeft lastig te zijn qua overschilderen is blauw. Vooral wit op blauw zou geregeld problemen opleveren. De kwaliteit van de verf van tegenwoordig is zo goed dat het in de meeste gevallen volstaat om simpelweg meerdere lagen witte muurverf aan te brengen. Wil je meer zekerheid, dan kun je er ook voor kiezen om een dekkende voorstrijk of primer toe te passen op de muur. Hierdoor zal de witte muurverf de blauwe muur beter dekken, en bovendien zal het ook de hechting van de verf verbeteren.

Kleur over kleur verven: Verfwinkel.nl maakt het mogelijk

Een gekleurde muur overschilderen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Zeker als je kiest voor verfproducten van een hoge kwaliteit, is de kans nagenoeg nihil dat je de oude verfkleur terug ziet in de nieuwe afwerklaag. Zelfs bij de lastigste kleuren, zoals bijvoorbeeld rood of blauw overschilderen met wit, zijn er trucjes die je toe kunt passen om te zorgen voor een perfect eindresultaat. Op het gebied van kleur hoef je nergens rekening mee te houden. Kies daarom de tint die jij voor ogen hebt. Wij zorgen ervoor dat de verf in de door jou gewenste kleur gemengd zal worden.

 1. Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk - Wit
  Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk - Wit
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk - Grijs
  Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk - Grijs
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Alabastine Rolbare Voorstrijk Sneldrogend - Dekkend Wit
  Alabastine Rolbare Voorstrijk Sneldrogend - Dekkend Wit
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  14 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurvoorstrijk - Aankleurbaar
  Wijzonol Muurvoorstrijk - Aankleurbaar
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: