Is er milieuvriendelijke verf?

De ecologische voetafdruk klein houden: dat is iets waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Het verminderen van de vleesconsumptie helpt daarbij en letten op de duurzaamheid van aankopen ook. Maar je kunt meer doen: ook bij het onderhoud van je huis kun je milieuvriendelijk te werk gaan. Het huis heeft zo nu en dan een grote onderhoudsbeurt nodig. De buitenmuren zijn vaak als eerste aan de beurt. Ook de binnenmuren mogen niet vergeten worden. Als je aan de slag gaat wil je het ook gelijk goed doen. Het komt er dan op neer dat je een grote hoeveelheid verf nodig hebt. Hierbij is het een optie om milieuvriendelijke verf te kopen. Doordat je meerdere liters milieuvriendelijke verf zult moeten kopen ben je waarschijnlijk benieuwd geworden naar de verschillen tussen milieuvriendelijke verf voor binnen en voor buiten. Wat maakt de verf precies milieuvriendelijk? Je leest het in deze blog.

Wat is milieuvriendelijke verf?

Om te beginnen is het goed om te weten dat er verschillende soorten verf bestaan die bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk. Je hebt duurzame, circulaire en schone milieuvriendelijke verf. Hier wordt alleen de milieuvriendelijke verf besproken. Wil je je verf een milieuvriendelijke verf noemen? Dan is het een vereiste dat het ontwikkelen, recyclen en gebruiken van deze verf geen schade aan de natuur toebrengt. De beste manier waarop dit volbracht kan worden is door gebruik te maken van ecologische grondstoffen. Ook het vermijden van stoffen die schadelijk zijn voor de natuur is een goed idee.

Milieuvriendelijke verf voor binnen

Milieuvriendelijke verf voor binnen is in de meeste gevallen niet zo moeilijk te vinden omdat hier erg strenge eisen aan zitten. Zo mogen zware metalen als lood en cadmium al jarenlang niet meer gebruikt worden. Via Verfwinkel.nl kun jij milieuvriendelijke verf voor binnen bestellen. Aan wat voor verf moet je dan denken? Het is bijvoorbeeld een milieuvriendelijke keuze om verf van Hermadix of de Wijzonol Muurverf Extra Mat te kiezen.

Milieuvriendelijke verf voor buiten

Een milieuvriendelijke optie voor buiten is iets moeilijker te vinden. Buitenverf is vaak op terpentinebasis en bevat daarmee veel schadelijke stoffen die voor mens en natuur nadelig zijn. Gelukkig komen er steeds meer milieuvriendelijke verfsoorten op de markt. Op het gebied van milieuvriendelijke verf voor buiten heeft de verfindustrie nog een lange weg te gaan. Maar er zijn zeker al producten te verkrijgen. Het is bijvoorbeeld een milieuvriendelijke keuze om verf van Hermadix te kiezen. 

Milieuvriendelijke verf kopen bij Verfwinkel.nl

Er zijn gelukkig verschillende producenten die zich bezighouden met het ontwikkelen van milieuvriendelijke verf. Zo zijn er merken die een verf hebben ontwikkeld uit 100% ecologische grondstoffen. Een goed voorbeeld hiervan is een verfsoort die is gemaakt van grafeen, kalk en water. Doordat de stoffen in deze milieuvriendelijke verf allen uit de natuur komen, kan Moeder Natuur ze ook weer opnemen. Ook bieden merken als  Hermadix oplossingen voor zowel milieuvriendelijke verf voor binnen als voor milieuvriendelijke verf voor buiten. Stel ons gerust je vragen wanneer je er niet uit komt. Wij van Verfwinkel.nl helpen je graag!

 1. Hermadix Parketlak Zijdeglans 25-35
  Hermadix Parketlak Zijdeglans 25-35
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Hermadix Meubellak eXtra - Mat
  Hermadix Meubellak eXtra - Mat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: