Maak van je muur je memo-bord

Een beschrijfbare wand, deur of een schoolbord is altijd handig. Je kunt het gebruiken als boodschappenlijstje, agenda of om een mooie tekst op te tekenen. Uiteraard kan je ook een gedeelte voor de creativiteit van je kinderen laten gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet tevreden? Je wist alles zo weer uit.memobord

Schoolbordenverf of Krijtbordverf is een matte verf die het schoolbordeffect creëert. Het leuke aan schoolbordenverf is dat het tegenwoordig niet meer alleen in zwart hoeft te zijn. Met de schoolbordenverf van Histor kies je je favoriete kleur. Onopvallend in je interieur of juist als eye-catcher met een mooie qoute erop.

Schoolbordenverf aanbrengen moeilijk? Nee joh!
Histor schoolbordenverf kun je rechtstreeks op de muur aanbrengen. Liever niet iets blijvends? Kies dan voor een groot paneel dat je schildert met schoolbordenverf. Hierdoor kun je je krijtbord neerzetten waar je wil. Ook leuk: schilder je deuren met schoolbordenverf. 

Net als alle andere verf, hecht schoolbordenverf het beste op een schone en vetvrije ondergrond. Zorg dus dat je ondergrond goed schoon en stofvrij is. Onbehandelde muren, deuren of platen behandel je eerst voor met een voorstrijk of primer

Extra effect met magneetverf
Breng eerst magneetverf aan zodat je een magneetbord en krijtbord in één hebt. Hoe meer lagen magneetverf, des te beter de magneten hun werk kunnen doen. Breng vervolgens de schoolbordenverf in je favoriete kleur aan in minimaal 2 lagen en klaar is je multi-functioneel memo-bord.

Hoe breng je schoolbordenverf aan?

 1. Zorg dat je ondergrond goed voorbereid is. (stof en vet-vrij, gaatjes bijwerken, naden kitten, afplakken)
 2. Roer de verf goed door. Giet voldoende verf in een verfbak. Doop de roller of kwast in de verf en zorg altijd voor een gelijkmatige verdeling van de verf op je roller met behulp van een verfrooster. Voor deze klus adviseren we de Anza Verfroller - MicMex.
 3. Verdeel de ondergrond in denkbeeldige vlakken en breng de verf vlak voor vlak aan. Werk iets overlappend,  vlot, netjes en gebruik voldoende verf. Het is van belang dat je nat-in-nat werkt om geen banen te krijgen. 
  Tip: Zorg dat de laatste beweging van de roller over het hele vlak dezelfde kant op is.
 4. Klaar ? Laat goed drogen, schuur eventuele oneffenheden voorzichtig weg en breng een volgende laag aan en laat goed drogen (minimaal 1 week) voordat je aan de slag gaat met de schoolkrijtjes.

Liever een white-board?  
Gebruik dan Magpaint SketchPaint.

 1. Histor Perfect Finish Schoolbordverf
  Histor Perfect Finish Schoolbordverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Magpaint Magneetverf
  Magpaint Magneetverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Magpaint Sketch Paint - Whiteboard verf
  Magpaint Sketch Paint - Whiteboard verf
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Magpaint Green Screen Paint
  Magpaint Green Screen Paint
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: