Plafond van je badkamer verven? Wij vertellen je hoe

eVan plan om het plafond van je badkamer te verven? Bij het schilderen van ondergronden in de badkamer zijn er andere factoren waar je rekening mee moet houden in vergelijking met bijvoorbeeld het verven van het plafond in de woonkamer. Zo is de badkamer een veel vochtigere ruimte, onder meer dankzij de condens dat ontstaat door het bad en/of de douche. Je zult daarom een verf nodig hebben die bescherming biedt tegen vocht. Daarnaast bepaalt ook het type plafond voor een groot deel welke verf je exact nodig hebt. In deze blog gaan we dieper in op deze factoren.

Schimmel op het plafond: badkamer verven of niet?

Is het een verstandig idee om een badkamer plafond met schimmel te verven? Bij de aanwezigheid van schimmel een badkamer plafond verven kun je beter niet doen. Het is verstandiger om eerst de schimmel te verwijderen. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van een schimmelreiniger. Ook schimmelreinigers zijn terug te vinden binnen ons assortiment. Zo kun je voor deze klus kiezen voor deze Südwest Schimmelreiniger. Schimmel, vochtplekken, vuil en aanslag is geen match voor deze krachtige reiniger. Bovendien wordt de ondergrond meteen gedesinfecteerd, zodat alle bacteriën gedood zijn. Wil je er zeker van zijn dat de schimmel niet meer terugkeert? In dat geval behandel je hierna de ondergrond met een schimmelbestendige verf.

Plafond van je badkamer verven: welke verf kies ik?

De verf waarvoor je kiest zal afhangen van het type plafond dat je hebt. Zo kan het zijn dat je een gips plafond of een gestuct plafond in de badkamer gaat verven. Dit zijn kale plafonds, waardoor voorstrijken altijd vereist is. Binnen ons assortiment zijn meerdere voorstrijkmiddelen te vinden die geschikt zijn voor deze klus. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Sigma Sigmafix Universal en deze Wijzonol Muurvoorstrijk. Deze middelen verbeteren de dekking en de hechting van de verf. Is het plafond in je badkamer reeds geschilderd? Dan kun je het beste kiezen voor een dekkende voorstrijk.

In de badkamer kun je het beste kiezen voor verf die bescherming biedt tegen vocht. Een schimmelbestendige verf is hierbij een aanrader, aangezien je badkamer één van de meest kwetsbare plekken is op het gebied van schimmel. Binnen ons assortiment kun je terecht voor badkamerverf van een hoge kwaliteit. Goede schimmelbestendige verven zijn onder meer deze Flexa Easycare Muurverf Mat – Badkamer, deze Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken, deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf of deze Histor Monodek Bathroom – Muurverf – Schimmelbestendig. Muurverven die geschikt zijn voor binnen en buiten zijn ook goede opties voor je badkamer, aangezien deze verfsoorten tevens bescherming bieden tegen vocht. Een goede keuze is deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf.

Geschikte badkamerverf bestel je bij Verfwinkel.nl

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je genoeg keuze als je op zoek bent naar verf voor het plafond in de badkamer. Of je nu kiest voor een voorstrijkmiddel, muurverf of schimmelbestendige verf, je bestelt het via onze webshop. Hier profiteer je van scherpe prijzen en bovendien kun je verven bij ons laten mengen in de kleur die jij voor ogen hebt. Profiteer ook van deze voordelen en bestel nu hier jouw badkamerverf.

 1. Alabastine 2in1 Muurverf Vochtige Muren en Kelders wit
  Alabastine 2in1 Muurverf Vochtige Muren en Kelders wit
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Boonstoppel Garantietex Mat
  Boonstoppel Garantietex Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Perfect Finish Voorstrijk
  Histor Perfect Finish Voorstrijk
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Alabastine Xtra Voorstrijk Vochtige Muren en Kelders
  Alabastine Xtra Voorstrijk Vochtige Muren en Kelders
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: